Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 635
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Добре, де, само на мен ли ми се случва да имам чувството, че коремът като го подпра на матрака, притиска бебето? Мислех си да взема възглавница за бременни, че евентуално да подпира тумбака и да ми помага за кръста. Мен кръст не ме боли през деня, само сутрин като стана (а уж с две възглавници се подпирам оттук - оттам Grinning

# 496
А този моят разбойник отчетливо приоритетно ме рита вдясно. Не знам как се е надупил, но така ме боли, че понякога не си намирам място. И колкото повече говоря, толкова повече ме рита. Той си мисли, че си играем и му говоря на него, а аз просто не млъквам ... 🫶🤣🤣🤣

А Тони аз нямам възглавница и няма да взимам. Слагам си една между краката и толкова. Колко пък да го притиска този матрак .. все пак не спим по корем. 😄

# 497
Споделям това клипче, може да е полезно за някой.
https://youtu.be/5PNFKQvR550?si=y4Q3OZHqG6fyH8PY

Тони, препоръчвам силно U- shaped възглавница, облекчава страшно много съня. Няма да навлизам в подробности, че сме обсъждали и преди, но аз лично не си представям изобщо да мога да спя без такава.
Има за по 20-30лв на kikkaboo например или вземете от приятелка да пробвате, не е нужно от онези безумно скъпите.
Става и с няколко възглавници, разбира се, ама за мен е неудобно да ги мисля на всяко въртене къде са, ще паднат ли, че съм като пумпал през нощта Sweat Smile

# 498
  • София
И аз не спя вечер 😑 Тежи вече корема и ми е все по-неудобно. От 5 месеца лежа само на ляво и не си я усещам вече (добре, че мъжа ми влиза в ролята на масажист) - на дясно все едно нещо опъва, а по гръб е абсурд. До скоро беше ок с възглавница за бременни, но от както е главично обърнат, бебо не дава с нищо да подпирам - почва да буйства. Гръбчето е на ляво и явно не му е удобно като го подпра с възглавница. Да не говоря за ходенето до тоалетна вечер - на всеки час ходя и имам чувството, че пикочния ми мехур е колкото бобено зърно. През деня успявам да поспя 2, 3 часа, но не е пълноценен сън. Така ще е явно...малко остана. Утре почвам 45- дневния болничен преди термин ☺️

# 499
На мен корема ми не е голям ,но някак се чуствам тежка . Качила съм 7-8 килца  и аз не спя по цяла нощ!!!!

# 500
Тони, на мен ми върши перфектна работа тази възглавница. Само че не си подпирам корема с нея, а гърба. Подпирам се така, че съм наполовина по гръб, наполовина настрани и го няма това усещане, че се изсипвам с цялата си тежест върху бебето. Да ти кажа яд ме е, че не я взех по-рано.

# 501
аз спя с С образна месец 2 😀П то тоя път не ми е удобно но не знам как без тази възглавница спите изобщо чесно казано

# 502
Аз миналия път си изкарах цялата бременност без възглавница,ама сега от време на време много ме боли кръста,сякаш нерв ми се прищипва и възглавницата доста ми облекчава положението.

# 503
Не мога да не спя - не знам как ще го караме като се появи човечката, но ако не съм спала съм някакъв изрод 🤣
На нощ ставам по 2-3-4 пъти, доста често зяпам в тавана, докато заспя после пак; не мога да се вдигам съвсем навреме за работа, но спя, за да съм поносима за себе си и околните 🤣
Възглавница така и не си взех, но имаме единичен юрган за гости, който съм навила на руло и ме подпира екстра 🤭

# 504
Момичета, някоя от вас дали получава така наречената рефлуксна кашлица от киселините? От известно време, ако хапна нещо, което ще ми предизвика киселини и после започвам да кашлям, все едно имам нещо на гърлото и така около 1 ч, докато не мине от самосебе си.... някак си, ще ми е по-спокойно, ако разбера, че и други има като мен. Знам, че остана малко аз съм в 31 г.с, ама с тея нови симптоми, които всяка седмица изскачат, направо се побърквам вече..... Expressionless

# 505
Здравейте и от мен! Искам да попитам тези от вас, които вече са купили матраче за леглото, на кое се спряхте? Ще съм благодарна за всякакви мнения и препоръки!

# 506
Аз имам такава кашлица от киселините. Сега приключвам 29г.с.При мен коремът не е голям,но краченцата на бебо са ми на ребрата , вече му е тесничко , и много трудно хапвам и пийвам неща.
Момичета, от снощи каката ми е с температура и повръщане. Ще помоля да ми припомните ако ме почне и мен какво мога да пия освен парацетамол 3-4 на денонощие, вомитусхийл...За болка в корема предполагам но шпа само може? Сега ще ходим на лекар, предимно за бележка за училище. Толкова хубаво беше в Германия, до трети ден само звъниш по телефона и не се занимаваш с лекари. А сега още на момента искра бележка, иначе става драма. Всякаш от първи ден ще знам колко дена ще боледува ...

# 507
Аз имам такава кашлица от киселините. Сега приключвам 29г.с.При мен коремът не е голям,но краченцата на бебо са ми на ребрата , вече му е тесничко , и много трудно хапвам и пийвам неща.
Момичета, от снощи каката ми е с температура и повръщане. Ще помоля да ми припомните ако ме почне и мен какво мога да пия освен парацетамол 3-4 на денонощие, вомитусхийл...За болка в корема предполагам но шпа само може? Сега ще ходим на лекар, предимно за бележка за училище. Толкова хубаво беше в Германия, до трети ден само звъниш по телефона и не се занимаваш с лекари. А сега още на момента искра бележка, иначе става драма. Всякаш от първи ден ще знам колко дена ще боледува ...
Дано те подмине, нашия батко и той беше така, при мен спа, но мен не ме хвана.....освен парацетамол и но шпа, бускулизин, при много силни болки.Водата от сварен ориз, чай от шипка и евентуално някой пробиотик, но доктор да го разреши...а за извинителната бележка- нашата док служебно я изпраща,  не ходя да взимам нищо, пиша или се обаждам за кои дни и така, бързо оздравяване

# 508
Момичета,някоя сблъсквала ли се е с вагинална кандидоза.В осмия месец съм и имам някакви неразположения,на микробиология излезе Candida albicans...не знам как изобщо се появиха,още чакам лекарката да ми отговори какво правим. Ще съм благодарна да споделите опит.

# 509
Някоя мама да приема Биолектра и в какви дози?
На мен ми го предписа АГ преди няколко месеца 2х1, заради крампи в краката и корема. Сега е увеличен на 3х1. На мен ми влияе добре и на перисталтиката.

Общи условия

Активация на акаунт