Термин Август 2024 ♥

• 46 075
  • 738
  •   2
Отговори
# 180
Здравейте, и аз се записвам, 4 седмица от днес, след първи ембриотрансфер на 06.12, положителен пиклив тест на 14ти и днес - 10ти ден ЧХГ 233 ! Чудя се кога да отида на преглед, моя доктор ме вика на 22ри, но мисля че е много рано, така или иначе няма да имам възможност да ходя при него, защото той е от София, а аз от Бургас!

# 181
Здравейте на всички Simple Smile) Включвам се и аз в темата, пада се да съм в 5-та седмица в момента, с два положителни теста съм и прегледът ми е на 19.12. Първа бременност ми е и съм доста притеснена Simple Smile) първите няколко дни като разбрах, имах гадене, сега като че ли изчезва, надявам се всичко да е наред

# 182
Здравейте, момичета,

с малко страх се присъединявам към вас. Октомври месец имам спонтанен аборт в 7ма седмица - беше ми първа бременност след 1,5 години опити. На 32 години съм и съм с намаляващ яйчников резерв. Предполагаемата причина  за аборта е лоша ДНК фрагментация на спермограмата. Изненадата беше голяма, когато след като подновихме опитите веднага се получи пак, но успоредно дойде и страхът да не се повтори неуспехът...Според календара съм 6+4. Вече ходих два пъти на преглед, нещата засега изглеждат добре. На пръв преглед отидох след по-малко от седмица закъсненение, защото ме болеше яйчника и се бях филмирала, че може да е извънматочна - боляло ме е заради кистично жълто тяло.

Този път сме решили, че няма да казваме на абсолютно никого докато не минат първите три коварни месеца, както и пренаталният тест. Миналият път споделихме с няколко човека, което отчитам като грешка - уж не съм суеверна, но беше глупаво.

Стана въпрос за миоми - аз си имам 1 интрамурална към субсерозна, около 4 см. Знам я от години, не ми е създавала проблеми, а от лекари съм чувала много различни мнения и реших да не я махам. Надявам се да не пречи.

Симптомите при мен засега са леко гадене от време на време, по-изморена съм, много по-мързелива, не спя добре - будя се, много често ходя до тоалетната по малка нужда. Гърдите ме болят, коремът от време на време също. Поносимо е, само се моля всичко да е наред! Hands Pray

# 183
Gerka, честито и ти пожелавам всичко да е наред  този път и да износиш едно здраво и прекрасно бебче ❤!
Относно миомата и на мен не ми е създавала проблеми, ходя 2 пъти годишно на преглед и на стандартен ехограф не са я видяли . Доктора ме предупреди само че мога да имам болки заради нея.
Irin_A , Mama2288, Me,myself & I благодаря ви за съветите и подкрепата. И аз още почти на никой не съм казала и се радвам че съм сред вас , за да можем да си споделяме преживявания и притеснения.

# 184
Здравейте момичета и добре дошли на новите 🍀
Аз не съм писала отдавна, но да кажа, че след миналият път щитовидната ми жлеза се нормализира за два дни на 1.7..а ЧХГ се удвоява повече от добре(от последния преглед). Течението уж намалява ама вече е 5ден, а аз искам да спре.. АГ не установи причина от какво е..
Почна да ми става лошо, боли ме корема - хем предменструални болки за кратко, хем после ме боли все едно не съм яла от часове.. после пък ме боли между ребрата, където е гастрита (имам хроничен).. като цяло чувствам ужасен дискомфорт в корема и не знам дали е нормално вече..
Това притеснение ще ме побърка.. а за гърдите 😳 нощем като се събудя така ме болят, толкова силно..а през деня пак ме болят, но по-малко..
Ох, да ме боли всичко, но да знам, че е всичко наред 🍀🍀🍀
Някой има ли с такива оплаквания в корема или съм единствената? 😢

Gerka99 и аз ходих на преглед веднага, защото имах болки в яйчника. И при мен се оказа от жълтъчното мехурче и после спряха.
И аз имам две неуспешни и направоо това притеснение ще ме умори..

# 185
Привет на всички, с пожелания само за хубави новинки и до финал да сме заедно! 🍀💚🌷

Позволих си да извлека едно списъче, ако ви хареса идеята, по-натам някой може да го обособи на 1 стр. Може и в следваща тема. Ако имаме фейсбук групичка, моля някой да я сподели и дали е закрита. Не е хубаво да е открита, а тук сме анонимни за всеки случай ☺️ Опитах се на сложа някакъв ред според термин, но не всички са го посочили.

Кандидат-мами с термин АВГУСТ 2024
Miss_kapriz13 - 1 aвгуст - първо детенце
 gabssy - 1август - първо детенце
Me, Myself & I - 2 август - второ +трето детенце
Mariposa27 - 3 август
Kuklichka - 4 август
Di_777 - 4 август
Vicktoria_petrova - 5 август - второ детенце
Gamora - 5/6 август - трето детенце
Ivchoni - 7/8 август - второ +трето детенце
Vas.p - 9 август - второ детенце
Iskra Nikolova748957 - 10 август - първо детенце
NI_CI - 10 август - второ детенце
Sophiaaaa - 11/12 август - първо детенце
Маrgarita999 - 11-13 август - второ детенце
Nadala - 12 август
Desii Dimitrova629644 -3 август - първо и второ детенце
Stoyava - 12-13 aвгуст
NadezhdaML - 15 aвгуст
Jessie23 - 15 август - първо детенце
Мama2288 - 15/16 август - трето и четвърто детенце/За таткото първо и второ/
Amelin - 17 август - четвърто детенце
Irin_A - 18-20 август - първо детенце
Sunshine033
Кики Доки
Frisu
Belle-Etoile
Вероника Иванова737058
Nalqlq
Victoria Stoyanova705986
Silveto92 - първо детенце
GerKa - първо детенце

Ако сме суеверни, може да не посочваме броя на децата и/или където чакаме близнаци... Както кажете...

Нека се множим, едреем и хубавеем, та чак до август!

Аз тази сутрин имах бежово зацапване и бельото ми беше мокро, подгизнало като че от вода. Днес съм на преглед и дано всичко е наред!

Хубава почивка днес и само хубави моменти ви пожелавам в новата седмица! 💖

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 21:03 от Mama2288

# 186
Wow 😮 Мноого ти благодарим Mama2288 ♥ Колко време и труд си отделила ♥
Спокойно, всичко ще е наред ♥ Пиши после, успех 🍀🍀🍀

# 187
Браво! Страхотен списък, Мама Heart
Да пишеш след прегледа как е минал, дано всичко е наред Simple Smile
Успех!

# 188
Привет на всички, с пожелания само за хубави новинки и до финал да сме заедно! 🍀💚🌷

Позволих си да извлека едно списъче, ако ви хареса идеята, по-натам някой може да го обособи на 1 стр. Може и в следваща тема. Ако имаме фейсбук групичка, моля някой да я сподели и дали е закрита. Не е хубаво да е открита, а тук сме анонимни за всеки случай ☺️ Опитах се на сложа някакъв ред според термин, но не всички са го посочили.

Кандидат-мами с термин АВГУСТ 2024
Miss_kapriz13 - 1 aвгуст - първо детенце
 gabssy - 1август - първо детенце
Me, Myself & I - 2 август - второ +трето детенце
Mariposa27 - 3 август
Kuklichka - 4 август
Di_777 - 4 август
Vicktoria_petrova - 5 август - второ детенце
Gamora - 5/6 август - трето детенце
Ivchoni - 7/8 август - второ +трето детенце
Vas.p - 9 август - второ детенце
Iskra Nikolova748957 - 10 август - първо детенце
NI_CI - 10 август - второ детенце
Sophiaaaa - 11/12 август - първо детенце
Маrgarita999 - 11-13 август - второ детенце
Nadala - 12 август
Desii Dimitrova629644 -? - първо и второ детенце
Stoyava - 12-13 aвгуст
NadezhdaML - 15 aвгуст
Jessie23 - 15 август - първо детенце
Мama2288 - 15/16 август - трето? детенце? /За таткото първо?
Amelin - 17 август
Irin_A - 18-20 август - първо детенце
Sunshine033
Кики Доки
Frisu
Belle-Etoile
Вероника Иванова737058
Nalqlq
Victoria Stoyanova705986
Silveto92 - първо детенце
GerKa - първо детенце

Ако сме суеверни, може да не посочваме броя на децата и/или където чакаме близнаци... Както кажете...

Нека се множим, едреем и хубавеем, та чак до август!

Аз тази сутрин имах бежово зацапване и бельото ми беше мокро, подгизнало като че от вода. Днес съм на преглед и дано всичко е наред!

Хубава почивка днес и само хубави моменти ви пожелавам в новата седмица! 💖

Здравей, мила... Първа бременост с термин 03.08.2024.
На първият преглед се видяха две сакчета, и се надявам така да и да си остане.
На 21-ви съм на преглед отново.. Тогава, ще видим какво се случва...  
Чакаме да пишеш как е минал прегледа, вярвам че всичко ще е наред 😍 Поздрави мамита 🥰

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 19:09 от Desii Dimitrova 629644

# 189
Мама2288, страхотна си. Сигурна съм, че всичко ще е наред с теб, пиши след прегледа.
За протокола при мен е четвърто детенце (дай Боже) много желано и чакано. Моля се всичко този път да е наред Flowers Four Leaf Clover

# 190
Страхотни сте всички 💖🍀

Дойде момента и на нашето чудо. Докторът показа на мен и мъжа ми с коремен ехограф две много хубави плодни сакчета с жълтъчни мехурчета. Едното избързеа с един ден 5+4, другото е 5+3. Едното е по-дълбоко имплантирано с дебелина на хориона 6.3 мм, другото е с 5.1 мм. Рано е за сърдечен пулс. На 26.12 пак. Погледна ме и с вагинален за зацапването от сутринта. Каза, че има леко прокървяване, което идва от матката, но няма признаци за отлепване на сакче. Намали ми аспирина от 100 на 75 мг.

Много сме щастливи, много се надявахме на две бебенца. Годинките ни неумолимо се трупат и ако се беше хванало едничко, най-вероятно, нямаше да можем да се върнем за второ. Надява(х)ме се това да е и нашия дар за 3 години официално заедно. Бяхме в Киев на датата, а на следващия ден беше пункцията. Витаеше огромно желание за успех.

Пожелавам на всички да си бременеем щастливо заедно, та чак до август, освен ако някои не подраним с мъничко!

🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀

💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕

💐🌺🎁💐🌺🎁💐🌺🎁💐🌺🎁💐🌺🎁

# 191
Еха, страхотни новини Heart Честито, Мама. И, точно на годишнината, колко прекрасно Simple Smile Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 192
  • гр. София
Амелин, ти ми скри шапката! Четвърто, уаууу! Браво, адмирации, то с 1 не е лесно, пък камоли с 3-4.
На колко години са другите, ако не е тайна?

Мама2288, много се радвам, че всичко е наред! Hug

# 193
Софи и момичета, чакащи първо детенце, при вас матката тепърва се разтяга и може да има разни болчици. Все пак питайте винаги лекаря всичко, което ви притеснява. При другите, които веднъж поне сме родили, матката е вече веднъж разтягана. Представям, си го като да надуеш балон и после да го изпуснеш. Разбира се, всяка си има анатомични и генетични особености, нещата никога не са еднакви при всички. Иначе и аз имам понякога някакви малки притеснения като стягане на корема, подуване и др. Намирам го за нормално. Тъй ще е занапред. Стига само всичко да е наред, ще ги понесем. Понякога след като стана от бюрото в края на работата, рязко ми прилошава, друг път витае леко гадене през целия ден. А вчера реших да си отпочивам и да си мързелувам в леглото до късно. Като станах обаче, ми стана много лошо, като още малко да повърна, а нямах никакви такива признаци, докато си лежах. Държа ме няколко часа, но все пак в интерес на истината тези ми усещания се подобряват с ядене. А не винаги се усещам гладна, просто ми е лошо, но явно и в стомаха настъпват промени и е по-добре да избягваме да го държим празен.

Добре, дори да се е случвало, от днес имам чувството, че това рязко ще се промени. Имам мотивация да хапвам повече, макар че се разпознавах в споделеното от доста от вас - веднъж ми де яде нещо, друг път нищо не ми се яде, не знам какво ми се яде или нещо конктетно хич не ми се яде. Отделно от това гледам да внимавам да не ям храни, които са противопоказани като остаряващи храни, меки сирена, неизмити зеленчуцу, плодове. Ходихме два пъти на ресторант по поводи и избягвах свежите салати, защото не знам кога са направени и как са мити. А ако продължа още малко с разказите, след като се прибрахме от инвитрото, нашите ни бяха оставили приготвена храна, не бяха пипнали оставени от нас сирена, млека, колбаси и т. н, а ние двамата веднага на работа и доста уморени и мъжа ми на следващия ден командировка няколко дни. Едва на втория ден се усетих, че в къщи има почти само остаряла храна, голяма паника ме обзе, нямах сили да пазарувам, да нося, не шофирам, а и не взичко ми се яде. И все още имам малко страх да не съм яла нещо, което може да увреди бебчетата...

# 194
Здравейте, момичета, добре дошли на новите мами и всички заедно до края да останем.

Позагубих се аз тези дни, баткото в петък в градината вдигнал температура и от тогава през няколко часа, снощи до над 41... той до сега не е вдигал сериозна температура и никога така продължително и направо се побърквам тези дни. Утре сутрин ще звъня при личния да ни видят и те (след 2 разходки и 1 позвъняване в болницата) и дано да кажат от какво е и как да го спрем, защото не издържам.

Благодаря и аз за списъка, хубава групичка се сформира тук. Аз най-вероятно от утре ще пусна болничен заради детето и мога да направя групичка във фб, ако някой не ме изпревари.

И аз съм малко на моменти с яденето - от време на време нищо не ми звучи апетитно, от време на време съм гладна а нямам апетит или обратно. Този път все още нямам нещо, което да ми се яде редовно, предният път умирах за домати и сирене и даже нищо друго да не звучи вкусно, поне това можех да ям всеки ден по всяко време. Аз обаче по принцип съм злояда и периодично така не мога да си измисля какво да ям, така че съм свикнала.

Вчера малко неочаквано казах на моите родители. Не сме се уговаряли този път кога и на кого ще казваме, но вчера се чухме с тях и внезапно ми хрумна как да им кажа. Та питах майка ми уж да потвърди кои ще ходим заедно на почивка догодина (моите родители, брат ми, вуйчо ми с неговата приятелка и ние семейно) и след като тя ми ги повтори, казах аха ясно 9 човека значи 😁. Тя обаче естествено не ме разбра веднага и ме поправи, че са 8, и аз й казах че ние всъщност ще сме 3+1 скрит и ще плащаме за 3ма ама ще си носим 4ти. Усети се тогава, зарадваха се. Това малко ми липсва, защото много ми се иска по някакъв готин начин да съобщавам на таткото поне, обаче точно на него грам търпение нямам да му кажа като разбера. Първият път даже той ходи да ми купи тест, и като го направих той беше на компютъра и само сложих теста пред него, изобщо не знаех какво да му кажа. Сега уж като видях вечерта колко ми беше закъсняло и се надъхвах как ще ида сутринта сама до аптеката да си взема тест и после ще му измисля хубаво съобщаване. Ама така стана че той имаше час за зъболекар същия ден и като се прибрах от аптеката той тъкмо ми писа че ще мине през вкъщи преди зъболекаря да хапне нещо и аз толкова се разбързах, направих му да яде, отидох да направя теста и видях че е положителен и чух вратата и се разтреперих от вълнение. Добре че детето го бях задържала от градина, та баща му като дойде да хапне и пуснах теста в джоба на детето и го пратих да каже на баща си да извади от джобчето. Повече търпение не ми остана да му кажа 🤣

Общи условия

Активация на акаунт