Термин Август 2024 ♥

• 43 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аз пия pregnacare max , и миналата бременност бях доволна от тях.

# 481
Аз не пия витамини за бременни. Взимам фолиева киселина метилирана 400 мг, витамин Д 5000 единици с К2, Омега 3 (300 DHA и 400 EPA или обратното, не помня точно). От няколко дни взимам и Витамин Ц 500 мг и Биозин мама.

# 482
И аз пия Pregnacare, но Plus,с омега-3. В Max имаше май и фолиева киселина,аз си я взимам отделно на неофолик. Не са ми препоръчвали витамини, просто знам,че е много полезно да се приема омега-3 по време на бременност,а ние не ядем често риба и така си реших проблема. Иначе следенето по здравна си трябва и защото после следящият АГ издава и направление 7,май беше, с което отиваш да раждаш. Не знам в частните дали го искат и ме съмнява някой да не е родил без това направление, но бумащината си я има. Особено като тръгнеш да раждаш и ти дават 1 тесте документи да попълваш с контракции... Спомням си,че моят израждащ ми ги беше дал предварително,за да не се мъча в деня на раждането, но много момичета нямаха този късмет.

# 483
Ако нямате нищо изписано, едни хубави мултивитамини, като например Елевит, са идеални. Аз питах и изрично ми каза да НЕ пия мултивитамини заедно с приема в големи дози на някои конкретни. Вече съм спряла ударните дози вит. Е, но включих капки вит. Д, вит. С, пия фолиева и магне В6. Може би по-натам като ми отпаднат други неща, ще е ок за мултивитамини и аз лично се настройвам за познатия недостиг на желязо във втори триместър, ако всичко е наред.

# 484
Оле, момичета, като ви чета, все повече се радвам, че и това бебе планирам да си раждам в чужбина. Такива разправии, такова чудо, втори път чета редовно обсъжданията и все още се чувствам като пълен идиот, който нищо не разбира.

За работата, тук "майчинството" започва 6 седмици преди термин, като през тези 6 имам право при изрично мое желание да работя. Засега планирам както с предната бременност да си изляза тогава, отпуската няма да я закарам отпред мисля. Инсче работя изцяло от вкъщи с плаващо работно време, т.е. когато ми е удобно, стига да си свърша работата. При мен обаче има особен казус този път. Само двама колеги сме на тази позиция във фирмата и няма кой друг да ни замества. Като казах на шефа, че съм бременна, каза да си помисля как искам да процедирам този път, но ми предложи опция след майчинството (8 седмици след раждане ако всичко е ок), да съм отчасти в родителство, но да покриват отпуските на колегата, за да не наемат временно човек само за това. Отчасти мисля, че се надяват пак да се върна бързо бързо. Предния път след 8те седмици се върнах на 30 часа седмично и така си карах малко над година. Сега обаче ми се иска да си остана вкъщи по-дълго, но се чудя много. Ако наемат допълнителен човек няма да мога да се върна по-рано, ако реша, че имам нужда от разнообразие. Имам време да го обмисля хубаво, но ще се радвам да чуя повече гледни точки.

Сънят този път е нещо страшно. По цял ден съм труп, умирам за сън, нямам желание и енергия за нищо, вечер легна ли си, 2-3 часа въртене не ми мърдат. Добре, че детето е ваканция тези дни и нещо си смени режима, та поне сутрин попитаме до по-късничко. От другата седмица вече следпразнично ще видим какво ще става и със спането и с умората...

# 485
  • София
И в България се излиза 45 дни преди термин, но при трудна бременност има опция за болничен по-рано.

Аз пия вит д+к, омега 3, цинк, фолиева киселина и В6. Тези дни някой тук беше писал, че от витамините в първия триместър се усилва гаденето, а на мен ми е голям проблем, та реших да пробвам да пия само фолиевата и днес съм нов човек. Съвсем леко гадене и съм пълна с енергия, дори ходих на фитнес. Не знам дали си внушавам, но е хубаво да не ти се повръща по цял ден. Grinning

# 486
Mama2288 По колко капки да си слагам? Blush

GerKa99 и аз така съм чувала. Но, само през нощта ми се запушва и то веднъж, колкото да се събудя и да не заспя повече Grinning
Днес ще включа овлажнителя да видим как ще се стекат нещата. Мислих за етерични масла, ама прочетох, че и тях не може да ползвам до 12 г.с.
 Съчувствам ти за екземите, при мен също се появяват от време на време (извън бременността). Последният път бързо я изчистих със судокрем.

GerKa99 kuklichka_ и аз ще ходя в Марковс при д-р Павлова, записах си час за началото на февруари, дано да стигна до там. А, знаете ли дали се прави 3D-4D по време на ранната?

Gamora на теб хич не ти е лесно с повече дечица, стискам палци бързо да отмине това недоспиване.
----
Вие имате ли усещане за пола? Моята майка ми каза, че отначало е знаела, че ще сме момичета. Аз май все за момче си мисля напоследък. Свекито е  на друго мнение. Да видим...  Joy

# 487
Аз ще ходя на фетална при Георгиев в Надежда , след прегледа а сърчице , който ще е в 7-ма седмица , ще се обадя за час , че при него с месец напред няма часове.Миналата бременност бях при него , не говори много , но е страхотен професионалист.

# 488
Nadala, ако питаш за кармолиса, после видях, че е противопоказано за бременни. Но не знам колко би било опасно, ако са само инхалации, без да се пие. Съдържа алкохол. Прави се като чай и докато е горещо в чашата, се навеждаш и вдишваш. Не съм го правила, като бременна. Може и да се пие.

# 489
  • София

GerKa99 kuklichka_ и аз ще ходя в Марковс при д-р Павлова, записах си час за началото на февруари, дано да стигна до там. А, знаете ли дали се прави 3D-4D по време на ранната?

Не знам, но моят час е за 26-ти и след това ще мога да споделя. Simple Smile

# 490
Много от рано сте си записали часове за Марковс, сега се притесних, че аз още не съм. 😳 Знаете ли дали е трудно записването на часове за фетална?

# 491
  • София
Много от рано сте си записали часове за Марковс, сега се притесних, че аз още не съм. 😳 Знаете ли дали е трудно записването на часове за фетална?

Аз бях на преглед в 8+4г.с., чухме сърце и лекарката ми ме посъветва на тръгване да си запиша час за 12-та г.с. На всички специалисти в Марковс може да им видиш свободните часове на сайта, само за д-р Марков няма, а се звъни по тел. или на място. От моя приятелка, която роди миналата година знам, че за него специално един месец предварително не е достатъчно, ще видим като дойде време за следващата ФМ.

# 492
  • гр. София
Оххх и аз още не съм си записала час за ФМ, а по-лошото е, че още дори не съм решила къде и при кого.
Предната бременност правих и трите в Щерев, сега вече се замислям за Марковс, че доста добри отзиви има.
След НГ задължително вече ще запазвам някъде.

# 493
За фетална морфология към кои специалистити сте се ориентирали и в кой град?

# 494
Аз пия само фолиева киселина и вит.D.
Комбинираните витамини май са след 12та седмица (по спомен) от тези които пиех в предишната бременност-фемибион.
Не съм записвала час за фетална, но и аз мисля Марковс, отзивите са добри, а и ми е на 5мин. пеша.
Това направление 7, за хоспитализация може да го издаде всеки лекар. Аз се следих на частно и проследяващият лекар ми издаде всички необходими документи. Да много е тъпо, че сме бременни, а трябва да си плащаме всичко. Но лично аз избирам лекар, на когото имам доверие и това ми е водещото.
Имам приятелка, която се следи по ЗК, защото по принцип лекарят й си работи по ЗК в държавна болница. Ами…до 3я месец никакви изследвания, после се оказа че е с анемия, съветът беше “да яде повече месо”. Още месец на тази “терапия”, положението съвсем се влоши, после й включи някакъв железен препарат, месец-два така и отново нямаше ефект ( хемоглобин около 90). Към 7я месец се премести при друг лекар в частна болница, допълнителни изследвания, нова терапия и магия-преди раждането хемоглобин 140!
Знам, че не е правилно всички да са под общ знаменател, но имам и други такива примери.

Общи условия

Активация на акаунт