Термин Август 2024 ♥

• 43 600
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм боледувала, но и да не бях не смятам да се изолирам. Все пак ваксините не разболяват/заразяват.

# 451
Аз още не съм изследвала прогестерона , но ще го пусна със второто чхг.С първата бременност пиех дуфастон веднага след процедурата , но тъй като този път се получи спонтанно , сега не знам дали да пия.
Всички ли пиете прогестеронови препарати?
Аз пия дуфастон по 2 пъти на ден и си поставям вагинално утрогестан 300 също по два пъти на ден.

# 452
Здравейте и от мен. По мои изчисления трябва да съм в 5г.с + 2 дена. Бях при Г днес и се установи че има жълто тяло и сак 5мм. Изписаха ми Утрогестан. С късна овулация съм на 19ден е засечена. Как ви се струват нещата, има ли шанс да наваксаме, утре съм на ЧХГ. Другата седмица Г иска да пусна пак и да отида пак на преглед. Какво ви е мнението ?

# 453
Здравейте и от мен. По мои изчисления трябва да съм в 5г.с + 2 дена. Бях при Г днес и се установи че има жълто тяло и сак 5мм. Изписаха ми Утрогестан. С късна овулация съм на 19ден е засечена. Как ви се струват нещата, има ли шанс да наваксаме, утре съм на ЧХГ. Другата седмица Г иска да пусна пак и да отида пак на преглед. Какво ви е мнението ?

Какво да наваксате?
За 5гс е много рядко да успее да се види нещо, дето се казва ако бяхте отишли преди 2 дни, нямаше да се види нищо.
Стискам палци всичко да се развива наред🙏
Успех

# 454
Не всички пият прогестеронови препарати. Не съм пила нищо като бременна на 20 и на 30/31 години, да не кажа, че пиех само комбинирани витамини, желязни таблетки като ме удари анемията и чат-пат магнезий. Но-шпа не бях пипвала в живота си, но ето че с инвитро си върви ръка за ръка чантичка с лекарства. И това ще мине. Да се доверим на лекарите.

Маргарита, ти не беше в София, нали? Дано се развие сакчето, но ако двама виждат едно и също, надеждите не са големи. За утеха мога да ти кажа, че знам за повече от един случай след аборт/кухо яйце си забременяват с близнаци. Довери се в онези ръце, които ни държат здраво отгоре и знаят кое е най-добро за нас. Прегръдка от мен 💜

Симбо, честито! Ако си в София, аз се записах при Вецев, следи рискови бременности /поликлиника  България и Шейново/, също така е поддръжник на естественото раждане. Ако клониш към секцио, има добри отзиви за Токуда. Не знам къде ще ти е удобно.

Миналата бременност бях установила, че ми липсва ваксина против рубеола. Вече не помня какво се случи. Обаче самата мисъл е притеснителна. Първият триместър е най-критичен.

# 455
Добре дошла, Симбо!
Margarita999 надявам се да не е кухо яйце, стискам палци всичко да бъде наред 🤗
Венцислава на 5+2 няма какво толкова да се види, всичко е наред. Няма какво да наваксваш.
Някой ме беше попитал за цвета на течението след утрогестана - чисто бяло е.

Успех на всички мами 🫶🏻🧸

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 00:15 от Sophiaaaa

# 456
Момичета потвърдиха ми бременност казаха че и резултатите са супер, видяха 3 мм.  И бременноста е вътрематочна, АГ каза до почивам и след две седмици да се видим отново 🙏😍

# 457
Как сте днес момичета? Simple Smile

Докога мислите да работите или още не сте го мислили? Аз съм предимно хоум офис и с първата бременост работих почти до края, но тогава и нямах предписание да си почивам активно.

# 458
Ами аз с първата бременност си работих до края,сега обаче имам да чистя 2 месеца отпуск,за да не изгори и ако няма някакви проблеми в работа с това,ще изляза средата на април месец. Иначе ми се искаше да поработя до края,честно казано,понеже тъкмо се върнах от 4 години майчинство и имах нужда малко да се върна в социална среда с по-интелигентни разговори Grinning

# 459
Да докладвам, може да е от полза на някого: ТСХ 1,64 и фт4 20,60. Всичко наред. Пиех по 37,5 мг еутирокс преди забременяване, след трансфер си го самоувеличих на 50 и доктора каза, че съм си нацелила дозата, остава тази. Контролни изследвания всеки месец и ако са добри, може изобщо да не се виждаме с доктора.

Ако ми позволят да работя, ще карам докато мога и след това вземам отпуска и излизам по майчинство. Ако другояче се случи, значи ясно, ще работя по-малко от това. Вече се изпълвам по мечти за майчинство. Имам нужда от промяна и работата хич няма да ми липсва.

# 460
Здравейте, момичета! Simple Smile
Вчера бях на втори преглед, в 9г.с. съм. Чухме пулс, видяхме очи, уши, уста, ръце, крака...страшна работа, още не мога да повярвам какво се случва, след 6 години ходене по мъките. Ходя при частен лекар, който ми препоръча да се запиша и за женска консултация. Осигурена съм здравно, но от скоро съм в България, след 11 години извън страната и не ми е съвсем ясно какво точно имам право да правя по здравна каса. Докторът ми обясни, че трябва да взема направлени от ЛЛ и да се запиша паралелно и при лекар, който работи по здравна каса. Тоест да се следя и при двамата ли се очаква? Частните прегледи ще ги запазя със сигурност, но за това направление не ми е ясно какво става..

Благодаря предварително за информацията.
Поздрави и весело посрещане на 2024-а!

# 461
Здравейте, бременна съм след инвитро 6г.с.На 24ти вечерта прокървих. Бях в спешното и ми изписаха ношпа, витамин к и ц и дуфастон.Мисля че беше заради секс 12 часа преди това.Вчера на обяд се случи същото,само че много повече кръв,пак отидох,този път ме приеха.Този път се случи 12 часа след оргазъм.(Очевидно аз съм си виновна,знам) Сега нямам кървене и ми вливат ношпа системи.Мислите ли че. на 31ви ще мога да се прибера вкъщи и какво може да предизвиква това кървене точно 12 часа след “събитието”. Не видяха отлепване…

# 462
Здравейте, бременна съм след инвитро 6г.с.На 24ти вечерта прокървих. Бях в спешното и ми изписаха ношпа, витамин к и ц и дуфастон.Мисля че беше заради секс 12 часа преди това.Вчера на обяд се случи същото,само че много повече кръв,пак отидох,този път ме приеха.Този път се случи 12 часа след оргазъм.(Очевидно аз съм си виновна,знам) Сега нямам кървене и ми вливат ношпа системи.Мислите ли че. на 31ви ще мога да се прибера вкъщи и какво може да предизвиква това кървене точно 12 часа след “събитието”. Не видяха отлепване…

Тук по-скоро ти е важно мнението на лекаря, който те следи. Нашето мнение едва ли ще има стойност. Може кървенето да не е задължително в следствие на половия контакт, а просто съвпадение. Не съм сигурна, че специалистите по спешните отделения имат нужната компетенция, да определят причината еднозначно. Когато те изпишат, тогава....и да изкараш 31-ви в болница не е краят на света. Важно е да те стабилизират и бременността ти да продължи нормално и безпроблемно. Стискам палци. Успех!

# 463
Попринцип какво е действието на  нош-па ?
Като гледам всяка втора го пие за различен проблем... какво е това мултифункционално хапче..

# 464
Tsvety0 аз мисля да си работя до край, за сега съм хоум офис и аз. Не ми пречи.
Когато се преуморя си сядам на дивана за малко и се връщам. Grinning

Gamora как така да изгори? Аз си мислих, че неизползвания отпуск си се трупа за след майчинството. Аз до юни ще имам около 30 дни. Тя ако ще гори, направо май ли да си излизам ?

Иначе относно как се чувствам вчера много добре се чувствах, чак мислих да тренирам ама уви, клекнах 20 пъти и се смазах. Но, все си казвам, че всичко е за добро и си заслужава. Искам да ви попитам само при мен ли съня е някаква мъка.
Събуждам се в 5 часа и повече не мога да заспя. Като принцесата с граховото зърно съм и на всичкото отгоре ми се запушва носа. Взех си капки подходящи за бременни, но те са ми като вода, даже по-зле става. Минах си на Олинт. Май не са много подходящи, но иначе почвам много ама много да се ядосвам.
Отделно получавам сърцебиене при всеки по-висок шум. Повечето в блока стават за работа рано и чувам всичко. И при всяко тряскане или пускане на водата аз се чувствам се едно ме гони някой.

Общи условия

Активация на акаунт