Термин Август 2024 ♥

• 43 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
За два дни ли е пораснало толкова? 😊
Марбела, бременна няма да те ваксинират, но можеш да ваксинираш децата и да ги задържиш една седмица вкъщи. Моята дъщеря ходи с една доза ваксина във варицелната група и не се разболя

# 436
Няма как да се предпазиш, ако се разболеят. Симптомите излизат 2-3 дена след като детето е заразено,така че освен да ги спреш не знам. Защо не попиташ личния лекар дали е ок ваксината против варицела по време на бременност? Аз нямам представа за нея при бременност, понеже тъкмо щях да ги ваксинирам, но се е разболяха и им се размина.

Дори и да ги спра, по площадка или някъде другаде пак може да закачат.Ваксината е на 2 дози и е жива, ако я поставим , трябва да се изолирам от тях поне 2 седмици , като не е сигурно след първата ваксина колко ще са защитени , а втората се поставя между 2 и 6 месеца след първата.
Направо .. се побърках.
Amelin води ли се заразна след поставянето на ваксината?
Кога й я поставихте?

# 437
За 4ри дни …добре ли е ?

За два дни ли е пораснало толкова? 😊
Марбела, бременна няма да те ваксинират, но можеш да ваксинираш децата и да ги задържиш една седмица вкъщи. Моята дъщеря ходи с една доза ваксина във варицелната група и не се разболя

# 438
Е как да не е, супер е 🙂
Марбела, на моето дете я поставихме миналата година. Не е нужно да се изолираш от тях, като им сложиш ваксина, не се водят заразни и не могат да заразят никого. Аз я спрях от градина за седмица, защото и тази ваксина, както всички останали, сваля имунитета и като превенция, за да не се разболее

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 16:53 от Amelin

# 439
Marbella, аз доста се интересувах за ваксината за варицела и не стигнах до категоричен отговор. Ваксината е жива, уж е безопасно за бременни да се ваксинират хора в обкръжението им. Някои лекари пък съветват 10 дена след ваксинацията на децата в случая бременната жена да е разделена. Аз бих ги ваксинирала, както смятам да направя и с дъщеря ми при първа възможност.

# 440
Ами Аг ми каза , че като е жива ваксина трябва да се изолирам за две седмици заради бременността , иначе може да посещават градина.
Къде мога да получа повече информация?
Едит: Ni_Ci ти мислиш ли да се изолираш като ги поставиш? А и карала ли си шарката.Това също е важен момент.
Тъй като аз нямам никакви антитела.

# 441
Никол, супер ти е чхг, всично ще е наред!

# 442
Никол, супер ти е чхг, всично ще е наред!

Оо толкова се вълнувам мерси много 🥹🥹😍🙏

# 443
Здравейте, в 7г.с + 3 съм все още нямам кой знае какви симптоми освен болки в гърдите и това, че нямам апетит, има ли други като мен?  Много се притеснявам втория ми преглед е чак на 05 януари ..

Не се притеснявай, и аз съм така, само болки в гърдите, понякога и в кръста.

# 444
Ами Аг ми каза , че като е жива ваксина трябва да се изолирам за две седмици заради бременността , иначе може да посещават градина.
Къде мога да получа повече информация?
Едит: Ni_Ci ти мислиш ли да се изолираш като ги поставиш? А и карала ли си шарката.Това също е важен момент.
Тъй като аз нямам никакви антитела.
Това твърдение за живата ваксина го чувам за първи път. Ако беше вярно, щяха да спират ваксинираните срещу варицела деца от градина в рамките на инкубационния период. Отделно от това и ваксината срещу морбили е жива и никога не е ставало дума да се изолират неваксинираните родители (тя е част от имунизационния от някаква година насам и много възрастни нямат ваксина срещу заушка, морбили и рубеола). Най-добре си питай педиатъра (не АГ) за ваксината. Аз това, което написах, го знам от педиатър

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 17:12 от Amelin

# 445
Много благодаря!❤

# 446
Момичета, здравейте!
Записвам се и аз в групата Blush

Моля за препоръки (най-вече от забременели инвитро) за лекар , тъй като моят ще може да ме следи до 12 г.с. и не знам към кого да се насоча.
Благодаря!

# 447
Добре дошла Hug От София ли си? Живот и здраве, след 12 г.с аз ще се следа в Оскар Клиник при доктор Богданова...

# 448
Да, за град София става въпрос, забравих да напиша Blush

# 449
Здравейте отново и от мен!
Много се радвам за всички, при които всичко се развива както трябва.
Вече съм в България и бях на преглед.
При последния трябваше да съм 6г.с, но лекарката видя празен сак с размери 0.78см. Ехографа отчете 5+3г.с. и каза да отида пак.
Днес 10дни по-късно бях отново.
По менструация съм 7+1г.с, сака е пораснал на 1,43см,празен и този ехограф отчете 5+3г.с, въпреки че сака е очевидно по-голям.
Каза да отида на 3ти пак и ако отново е празен ще ми даде хапче за предизвикване на аборт.
Иначе симптоми имам, но....

Общи условия

Активация на акаунт