Термин Август 2024 ♥

• 43 462
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Sunshine033 и vas.p съжалявам за случилото се. Pensive Пожелавам ви бързо възстановяване и нека през новата година само хубави неща да ви се случват, а всичко лошо да остане зад гърба ви Blush

Gamora, честито. Hug Важното е, че всичко е наред. И при мен върви с 4 дни назад. Ще видим как е в понеделник. Знам, че понякога в началото изостават, но после си наваксват, даже дърпат напред

LLINаа- само парацетамол и хомеопатия (вода, захар и позитивна енергия) за нас. Grinning

При мен днес нещата са топ. Не е имало гадене, даже сега слизам от колелото. Забелязвам, че дните се редуват и не се притеснявам за сега. Днес влизам в 9та седмица. Знам, че сега е пика на ЧХГ. Ще гледам да не се паникьосвам. Още малко остава до прегледа. Свеки ще е с мен и дано да ми е за късмет.
Деси, относно плаченето и при мен се появи от чиста майчина солидарност, много мило ми стана, че от сега я чувствам. Последно плаках така, когато се роди сестра ми. Всичко свързано със страдащи майки и деца ме натъжава. Иначе, радвай се, че ти е гадно. Много по-гадно е да ти стане добре изведнъж, направо не можеш да се отпуснеш от тревога.
Нямам търпение да се разрита бебето, че да съм спокойна. Иначе не знам как ще чакам после по 1 месец, май май ще си ходя извънредно.

# 601
Sunshine и теб прегръщам силно и пожелавам когато пак сте готови да имате радост до финал.

Гамора, честито за хубавите новини, само такива да имаме за напред.

Деси, не мога да помогна директно за твоите проблеми, но пък като прочета твой коментар и ме хваща срам да се оплаквам, действаш ми отрезвително. Дано поне това да те накара да се чувстваш малко по-добре за момент. Иначе и аз чакам с нетърпение час на 9ти, да видим какво се случва.

Тъкмо днес мрънках на майка ми, че с предната бременност нямах проблем с храни, сега все не мога да измисля какво да ям. Между другото дали и при някой друг има по-скоро гадене от глад? Ако много дълго се чудя какво да ям започва да ми се гади и така докато хапна, после отминава.

# 602
Ох , моята паника с липса на симптоми си е и сега и миналата бременност.Без гадене , без нищо , само гърдите и до там.
Този път огладнявам по-бързо , това забелязвам.И честито пишкане , една глътка вода и до 10 минути ми се пишка, като пътувам е кошмар!

# 603
Здравейте момичета ! Аз днес бях на преглед 7+5 гс .Всичко е наред , много си отдъхнах . Исках да ви попитам при вас кога ви викат на преглед . На мен ми каза сега направо за БХС м/у 12 и 13 седмица и после почваме проследяване . Стори ми се много голям интервал без преглед ?

# 604
Здравейте момичета ! Аз днес бях на преглед 7+5 гс .Всичко е наред , много си отдъхнах . Исках да ви попитам при вас кога ви викат на преглед . На мен ми каза сега направо за БХС м/у 12 и 13 седмица и после почваме проследяване . Стори ми се много голям интервал без преглед ?
[/quote

Здравейте, аз първо бях на доктор в 6седмица, и от там на всеки 2 седмици...Незная, къде сте... Аз съм в Германия и чакам близнаци и поради тази причина зная че прегледите ще бъдат по чести... 🤔

# 605
  • София

Аз ходих в 5+5г.с. за установяване на бременността. В 8+4г.с. ме викна за сърчице, и сега ми каза, чак на фетална да ходя в 12+5г.с. Тези прегледи през един месец много ме стресират. Иначе ми каза, че мога да ида и около 10-та, ако нямам търпение чак до феталната, но таткото беше с мен тогава и каза, ако е само от любопитство да не ходим. Засега нищо не ме притеснява, но искам да си го виждам как се развива Heart

# 606
Наляля, и на мен би ми се видяло дълго, но по-скоро от нетърпение. При мен с едно бебе прегледите за сега по график трябва да са на 4 седмици, чак към края на 2. С близнаци или някакви усложнения естествено по-често. Но и предния път ми се е случвало да ме викат вместо на 4 на 5 или 6. От една страна ще ме изяжда нетърпението ако пак стане така, но от друга аз го приемам като знак, че доктора вижда всичко като перфектно.

# 607
През по-голямата част от бременността се ходи през месец, към края зачестяват, 9-ти се ходи всяка седмица,а към термин - през ден на тонове. Аз отидох 7-ма седмица, сега в 10-та(която според ембриона е 9-та) за регистрация и после съм на фетална. Докторът каза да си запазя час след месец при него, ще пусне изследвания за секрет,цитонамазка,аз ще отида за кръвните. После са всеки месец,ако нямам някакви проблеми с нещо.

# 608
Вики и при мен го има това гадене от глад. Обаче е само вечер, когато си легна, към 5-6 сутринта и когато се събудя. Направо ставам и бягам до хладилника, а ако някой се осмели да ме заговори го посреща връждебен поглед. Grinning При мен обаче се засилва гаденето след храна. Sad през деня нямам апетит и нямам идея какво да ям.

Marbellaa да това пишкане ми взима акъла вече. Преди да си легна ходя няколко пъти.

Nalqlq аз бях в 7 седмица и ме извика в 9та и направо поиска да си взема направление от ЛЛ. Малко рано ми се вижда за записване, но натърти, че ще правим изследвания.

# 609
Кукличка, направи всичко възможно да пиеш вода. Може да не ядеш, но трябва да си хидратирана. 1 л е много малко за бременна Hug
Аз съм си наредила прегледите всяка седмица, просто нямам сили и желание да са на по-рядко. Ходя при двама на този етап (ще станат трима в един момент Живот и здраве) и приемам за достоверна само информацията, която ми се засича и при двамата. Това е, защото последната година и половина позагубих малко доверие в българските лекари...
Марбела, гърди и често уриниране са си съвсем достатъчни симптоми, радвай се
На мен с момчетата много ми се гадеше, нов стоп, но не съм повръщала. С дъщеря ми се чувствах прекрасно и нямах почти никакви симптоми (като Марбела). Сега е нещо средно - гаденето по-скоро го описвам като някакво чувство все едно съм преяла и не мога нищо да хапна повече...понякога си преминава и в истинско гадене, но поне не е нон стоп

# 610
Да добавя .. изобщо не ми се пие кафе.
А преди си изпивах една голяма чаша капучино , сега 2-3 глътки и не мога , не ми е вкусно.Какво нещо са хормоните , как те променят.😂

# 611
И аз се включвам в спирането на кафето Grinning
При мен симптомите май започват вече да се проявяват, тъй като и кръвното ми вече е доста ниско 80-85 / 55 и висок пулс 85-90, не знам при вас как е Cold Sweat

# 612
Не съм мерила пулса, но снощи определено беше ускорен. Дълго време не можех да заспя, защото чувствах колко силно бие сърцето ми. Замислих се за валериан, но не посмях да пия.

# 613
Аз нямам проблеми с кафето,понякога и по 2 си изпивам. Единствено вчера ми беше малко зле,все едно съм вдигнала кръвно,но си беше 120/80 с 80 пулс. Моето по принцип е 110,та може да съм го усетила високо това. Иначе нямам никакви проблеми с храна, освен,че може би не мога да гледам сурови меса и риби, не ми става лошо,просто не ми се ядат такива неща.

# 614
Момичетa, знам,че коментирахте някъде в темата за парацетамол при настинка, но хич не ми е добре и не мога да търся..
Днес се събудих с 37.2-3...ЛЛ ми изписа ефералган с вит.Ц и инфлуцид, а аз на своя глава си взех и Биозин Мама. Проблемът е, че при температура на мен ми помага само аналгин, а при бременност явно е противопоказен. Пих един ефералган (330 мг парацетамол има) преди 3-4 часа и температурата ми сега е 38. Колко от тези мога да пия дневно, звъня пак на ЛЛ, но не вдига, а по-рано забравих да питам. От яд, че съм болна и плача, което още повече ми повишава Т Sad Някакви чудодейни средства има ли някой да сподели?

Привет,

Явно сме минали през едно и също нещо. Миналата седмица хванах някакъв вирус. Температурата не се повлияваше нито от парацетамол, нито от компреси. Аз също за няколко часа държах над 38. Много съм притеснена да не съм навредила на бебчо. Моля и другите мами ако имат опит да споделят. Навсякъде пише, че в този период е най-опасно...😔🙏

Общи условия

Активация на акаунт