За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 962
  • 742
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 107
Заповядайте в новата тема Simple Smile  която най-вероятно ще ни изкара и коледно Simple Smile

(снимката на бисквитките е на Kumiko Murakami )
Ако имате останало питане, ето я старата https://www.bg-mamma.com/?topic=1591267.750

# 1
  • In transit
  • Мнения: 11 805
Пепи, благодаря за темата!

Станислава, ще ги удавиш тези кори в 2 литра мляко, после пак ще се чудиш защо не ти се получава. Щом са ти сухи корите и за да не ги вариш предварително, направи доза и половина, на тази, която съм написала за бешамела в рецептата. Ако ти е по-лесно, направи двойна, просто ще ти остане малко бешамел.
Спанакът го задуши, друго какво ще слагаш освен него?

# 2
  • София
  • Мнения: 4 709
Пепи, благодаря за темата!

Станислава, ще ги удавиш тези кори в 2 литра мляко, после пак ще се чудиш защо не ти се получава. Щом са ти сухи корите и за да не ги вариш предварително, направи доза и половина, на тази, която съм написала за бешамела в рецептата. Ако ти е по-лесно, направи двойна, просто ще ти остане малко бешамел.
Спанакът го задуши, друго какво ще слагаш освен него?
Ако ви кажа какво направих сигурно ще ме убиете, но пък ако се получи ще ви пратя на всички по едно маааалко парченце 😋
Не сън задушавала спанака а го сложих отгоре върху него сирене

# 3
  • Melmak
  • Мнения: 2 956
Здравейте! Видях темата в “нови” и реших да се включа за да черпя вдъхновение и познание.

Влизам с въпрос. Исках да сготвя нещо днес, супа ми се хапва, ама не знаех каква. И взех един сладък картоф (от тия оранжевите). Питайте ме защо взех 1. Сега как да го готвя? Става ли за супа, яхния? Като нормален картоф ли се готви? Яла съм, но не съм готвила… 😄

# 4
  • In transit
  • Мнения: 11 805
Станислава, то е ясно, че няма да те убиваме, ама не разбирам защо искаш рецепти, даваме ти, не ги следваш, а после казваш: "ами не ми се получава лазанята"? Grinning

hechicera_ добави някой морков, праз лук, обикновен картоф, друг есенен зеленчук и ще стане чудна супичка.

# 5
  • Мнения: 1 937
Да се повторя:
Какво мога да направя с една опаковка бадемово мляко? Взех го за кафето, но не го одобрихме. Мисля си за някакво печиво, кекс или сладкиш, но какъв?

# 6
  • София
  • Мнения: 3 020
Ябълкова,когато имам жълтъжи винаги правя https://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB … 0%BB%D0%B8%D1%87/
 Дори сега да ги направиш ще издържат до Коледа.У нас не се задържат освен ако не ги скрия.



Ирене, при Бианка съм засичала рецепти с ядкови млека.Потърси,може откриеш твоята.https://vkusnosbety.blogspot.com/

# 7
  • Мнения: 6 755
Ирене, може да направиш палачинки или този ябълков сладкиш.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 709
Получи се и се одобри вкъщи

Благодаря момичета след малко ще снимам и разрез

# 9
  • In transit
  • Мнения: 11 805
Да се повторя:
Какво мога да направя с една опаковка бадемово мляко? Взех го за кафето, но не го одобрихме. Мисля си за някакво печиво, кекс или сладкиш, но какъв?
Всяко печиво, което се прави с нормално мляко, може да направиш с ядково...аз правя много вкусни фокачи с такова мляко...или палачинки.

# 10
  • Мнения: 4 685
hechicera_ аз приготвям крем супа - сладък картоф и морков нарязани сварявам да поомекнат и добавям червена леща ( тя бързо се сварява). Добавям сол, таджин . Изцеждам и пасирам , добавям бучка масло , разреждам с бульона и по желание топло прясно мляко.

# 11
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 030
И взех един сладък картоф (от тия оранжевите). Питайте ме защо взех 1. Сега как да го готвя? Става ли за супа, яхния? Като нормален картоф ли се готви? Яла съм, но не съм готвила… 😄
Обели, нарежи и изпържи на каквито искаш формички, кубчета или резени, става много вкусен. За повече хора отделно изпържи обикновени картофи и размешай с вече изпържения сладък, ще стане шарена гарнитура или мезенце. Сготвя се по-бързо от обикновен картоф, рязането е малко по-трудно. На супи и яхнии не е много подходящ, развира се и изчезва. Има малко вкус приличен на тиква. Зависи колко е голям, може да го разполовиш надлъжно и да изпечеш без да белиш, после само сол, пипер и масло, и го ползваш като гарнитура към нещо друго към печено пиле, кюфтета, или със салатка ако сте вегетарианци.

# 12
  • Мнения: 12 696
Мда, в супа или на пюре наистина е почти 1:1 с тиква и не на всеки допада. И аз повече цих го харесала в друг вариант.

# 13
  • Мнения: 3 360
Здравейте, скоро се коментираше хубавата ванилия.
Може ли някой поръчвал от Амазон да ми даде жокер каква да взема, че тотално се оплетох. Има екстракт, шушулки, паста, нямам идея каква да поръчам...

# 14
  • In transit
  • Мнения: 11 805
Здравейте, скоро се коментираше хубавата ванилия.
Може ли някой поръчвал от Амазон да ми даде жокер каква да взема, че тотално се оплетох. Има екстракт, шушулки, паста, нямам идея каква да поръчам...
Последно си поръчах тези шушулки от Амазон: https://www.amazon.de/-/en/dp/B09RML457K
Идеални са. От тях може да си направиш екстракт, като потопиш няколко във водка за известно време.
Паста съм вземала тази: https://www.amazon.de/-/en/12174/dp/B09CQB4CV9 Не е лоша, малко трудно изтича от тубата, но сигурно има и по-хубави.

Общи условия

Активация на акаунт