Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 972
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Countryside
Е то Клер още като отиде в 18в за малко да я изнасилят(2-3 пъти!), убият(май повече от веднъж?) и изгорят за вещица и това за има няма 3-4 серии Joy явно такива са били времената, насилието е било ежедневие.
Няма как толкова дълъг сериал да задържи вниманието на 100%. То и на актьорите май вече взе да им писва. Относно Бри, и аз не я харесвах особено актрисата, но сега в 7ми сезон много ми хареса как играе, а и Роджър стана някак по-мъжествен, че в началото горкия едвам оцеля,  уж историк, а беше  страшно неориентиран. Като че ли Бри се оказа най-адаптивна за 18в, на татко си се  е метнала.  Joy

Аз много се чудя как ще изиграят втората част на 7ми сезон, защото са вкарали две книги в 7ми сезон, т.е. в 16 серии... А и този планиран 8сезон, Даяна Габалдон работи по 10-тата книга, а те решиха да снимат само още един сезон, т.е. доколкото разбрах тя специално пише сценарий за 8 сезон. Явно съкратена версия на 10тата книга...или пък не?

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 22:37 от Г-жа Букет

# 121
Аз не харесах книгите, въпреки че тематиката и жанра са ми любими. Не ме грабна просто. Сериала е много красив, затова го гледам. Но, Бога ми, толкова ми дотегна всеки да се влюбва в Клер. Върви някакъв сценарий и хоп, веднага някой се влюбва в нея и се спасяват. А може и в Джейми, но за щастие по-рядко. Аман просто. Аман.

# 122
  • Countryside
Еее, Джейми май има повече фенове? Анелиз, Лери, Рандал, Дженива, лорд Джон, май и сестрата на Дженива(Изобел) и тя му беше метнала белтък, а и мисис МакНийл, с която се утешаваха преди затвора.

А Клер - само за Том Кристи се сещам, тя нали е вещица и повече се страхуват от нея. Сцената с френския крал Луи не-знам-си-кой не беше баш влюбване... А и Дугал я беше заплюл, ама той кара наред по всичко женско, та не знам доколко се брои Joy  аз все се шегувам, че Дугал е оплодителя на шотландската нация, 3 законни дъщери, двама незаконни сина и кой знае колко още знайна и незнайна челяд. Joy Всъщност като се замисля Клер нямаше изобщо почитатели през 20в?
Иначе за спасяването на Клер е ясно, то просто не знаеш как ще реагират хората, а и тя не си пести епитетите. Вземи за пример как Бък заподозря Роб Камерън още като видя как фамилиарничи с Бри, а Бри го отсвири. Та, явно пак е до времена и нрави.

# 123
  • След завоя в дясно
Outlander последен сезон ще е 8, гледах интервю с Джейми, каза, че са приключили снимките след 10 год, и ще му липсва.
Прави ли Ви впечатление, че има само голи сцени с  Джейми и Клеър, малко недомислено е имайки предвид, че вече са на "възраст" Simple Smile.
В началото ми беше интересен, но вече взе да се поизтърква от към сюжет.

# 124
  • Бургас
За мен сериала (сюжета) тръгна стремглаво надолу след
Скрит текст:
изнасилването на Джейми от Рандал Grinning Ама колко подробно го бяха заснели. Брутално. Не знам в книгата как е описано това. А "втория рунд" беше даже по желание на Джейми. WTF бе.

Иначе трети сезон имаше много красиви карибски гледки. Когато отидоха в Америка рязко ми затъпя.

# 125
  • Галифрей
Добре,че са го завършили. Отвсякъде е ужа,мале 8 сезона… Джейми и Клеър са баба и дядо ( направо не е за вярване) се държат както преди. Въобще не й личи , тук там се сещат да й направят бели кичури. Изтърква се и доскучава много.
На Клеър в 20 век нямаше почитатели,защото си е обикновена жена, обаче тя като попада в миналото и мъжете виждат хубава млада жена с хубава кожа, без болести и хлътват.
Тя се лута между Франк и Джейми.
Като идва щерката и нейният мъж става още по сапунено и тотално се загубих не мога повече. Не е интересно и се загуби хубавата идея. Според мен трябваше да го завършат как всички се завръщат в бъдещето. Разочороващо.

# 126
Аз и книгата "Друговремец" не харесах.
Това е една  от малкото книги,които започнах,но не завърших. Голяма мъка ми беше.
Първи епизод на сериала пусках преди много години, защото беше много хвален в темата и имаше много почитателки.
Ами,не. Не ми хареса и зарязах мигновено.

# 127
  • София
Гледах някъде до отиването във Франция и го зарязах, и на мен ми доскуча.

# 128
  • Галифрей
И по-добре 👍  аз гледах само три сезона и то само заради Джейми по-натък не изтърпях.
Сега ми се показва реклама на сериал “ Работилница за кукли” не знам сали е хубав но ми изглежда трилър с фантастика. Дават го по Epic drama.
На мен ми се гледа нещо в стил Джейн Остин ама явно съм ги изгледала всичките.

# 129
  • София
Време е за повторно гледане на "Гордост и предразсъдъци" значи. На който каквато версия му е любима. Наскоро си гледах пак сериалa от 95 и филма с Кийра Найтли. Голям кеф - специално за сериала. Току ми изскача някой клип и айде, да го изгледам пак Joy

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 14:19 от Lana

# 130
Време е за повторно гледане на "Гордост и предразсъдъци" значи. На който каквато версия му е любима. Наскоро си гледах пак сериал от 95 и филма с Кийра Найтли. Голям кеф - специално за сериала. Току ми изскача някой клип и айде, да го изгледам пак Joy

Това нещо го върша всяка година.
Изгледала съм се що има версии на всичко снимано по Джейн Остин, по няколко пъти.
Та,тая задача съм я минала.
Искам вече да се снимат нови неща.
Искам нови версии на любими романи.

# 131
  • Галифрей
Винаги и завинаги е версията с Колин Фърт. ❤❤❤ Като бях хлапе майка ми го беше гледала и аз покрай нея също,  аз тогава нищо не разбирах само се кефих на роклите и на Дарси.  😂  От тогава  ми стана любим актьор.
Кира Найтли винаги я бутат в някоя период драма, изобщо тя има само изражение на персонажа си от “ Найстина любов” напред с братичката,ченето и зъбките.  Давала съм й шансове винаги прави същото. Колкото и да е красива  така аз не мога да я взема  на сериозно.

# 132
  • София
Винаги и завинаги е версията с Колин Фърт. ❤❤❤ Като бях хлапе майка ми го беше гледала и аз покрай нея също,  аз тогава нищо не разбирах само се кефих на роклите и на Дарси.  😂  От тогава  ми стана любим актьор.
+1
Сцената в Пембърли, когато гледа Елизабет на пианото мога да я гледам денонощно.

# 133
Век след Джейн Остин - "Сага за Форсайтови".

70-те години на 19 век - The Crimson Petal and the White: https://www.imdb.com/title/tt0384013/

Но не ми харесва особено екранизацията. Романът е по-добър.

И класика: "Далече от безумната тълпа", телевизионен филм от 1998 г. Не съм гледала новата версия с Кери Мълиган.

Все се каня да изгледам Jude с Кейт Уинслет и "Милдред Пиърс".

https://en.wikipedia.org/wiki/Jude_(film)

# 134
Мисля да почна чуждестранните исторически сапунки в Нетфликс, има някакви по 60-70 епизода, Виламизар някакъв и др. Stuck Out Tongue Winking Eye
И класика: "Далече от безумната тълпа", телевизионен филм от 1998 г. Не съм гледала новата версия с Кери Мълиган.
На мен тази история ми е скучна, но Кери Мълиган е много добра и филмът е качествен, обаче атмосферата е минорна.

Общи условия

Активация на акаунт