Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 929
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Down south
Така като гледам нискобюджетка на Холмарк. (Не знаех, че този канал още съществува)
Съществува и още как, даже специален абонамент се плаща за него.

# 256

тъкмо и аз щях да го публикувам. Като го видях и започнах да се смея. Нелепо е наистина

# 257
Страшно е нелепо, дори наистина жалко, но и това е прекалено. Повече заради модата ми се струва, че го правят, а и да се бият в гърдите колко са политкоректни, но дали е така леко ме съмнява?! Аз не мисля да го гледам това...И на  Холмарк напоследък толкова са изкуствени-лъснати, захаросани, че чак се на търпят нещата. Дори и за фон не мога да ги гледам.
Изгледах The Buccaneers 2023. Като цяло с интерес гледах, но накрая останах леко разочарована. Бях се настроила за любовна история от отминали времена-красива и нежна, но не бяха съвсем така нещата.
Скрит текст:
Разбира се имаше любов, но главната героиня не можеше да избере между двама мъже и накрая вместо да отиде с този, който душата й иска, тя прие брак, който не й е съвсем по сърце. Явно смисълът тук беше приятелството над всичко, защото тя спаси сестра си, а  и майка си сдобивайки се с високо обществено положение.
На мен главно ми харесаха гледките, градините, замъкът, дрехите, въобще детайлите.
Ако гледате сериалът с настройката, че ще видите историята на това как човек се жертва , за да спаси приятелите и над всичко, дори над себе си, може би няма да останете леко излъгани.
Мисля скоро да гледам и версията от 1995 г.

# 258
На мен пък ми е интересна тази екранизация на "Разум и чувства", не ми пречи, че има тъмнокожи актриси. След Дакота Джонсън, надигаща бутилката, вече някакви си мулатки не могат да ме впечатлят. Виж, ако майка им на тези две моми е азиатка, ще имам въпроси за наследствеността в това семейство Grinning За мен филмът на Ема Томпсън и Анг Лий е еталон и вечен връх, сериалът на Би Би Си също е чудесен и издържан в правилната посока. При наличието на добри и верни на оригинала стари версии не ми пречи да има и нова, по-нестандартна екранизация. Може и да се окаже боза, но не я отписвам само заради избора на актьори.

# 259
  • Вестерос
Да, с Дакота беше ...

# 260
Аз не отписвам екранизацията, защото са цветнокожи актьорите, а заради компанията, която го реализира. От техните неща много малко, да не кажа почти никак не ми допадат напоследък.
Примерно преди гледах "Когато сърцето зове" и първите два сезона беше добре сравнително, напомняше ми "Кристи", много любим мой сериал и филм/и, но после... Сърцето.. стана прекалено захаросана и излъскана за моят вкус.
И за да не е спам, не знам дали ще го видите от тук, но до преди малко си припомних Christy, Choices of the Heart. С доста лошо качество, но не го намирам другаде. Много си го обичам наистина, нищо че е на Холмарк. Някак си от старите им неща има доста по-харесвани от мен.
https://ok.ru/video/94292019796
https://ok.ru/video/94351723092
п.п. Екранизацията с Дакота Джонсън ми беше тотално безразлична. Гледах и  новата "Ема", но и там нито се скандализирах, нито ми хареса особено.
Обаче за екранизацията с Ема Томпсън и от мен едно +1. Много ми хареса. Но аз харесвам и актрисата.

# 261
Кристи и аз го харесвам, имам си любима сцена от него, където се пее "Amazing Grace" (и до днес като прозвучи този химн в някой филм, което много често се случва, явно си го обичат там във филмовите среди - все за тази сцена се сещам):

https://youtu.be/h8ssuT83b5Y?feature=shared
(даже бях влюбена в доктора като малка - сега го гледам и си викам боже, боже Sweat Smile)

А от When Calls the Heart любим момент ми е отново песен - Danny Boy. Не знаех, че Ерин Краков (извинете, Крейкоу, но аз така си я чета) може да пее и направо ме потресе това толкова добро изпълнение. Може да е сладникав сериалът, но не го е срам да е образцово сладникав!

https://youtu.be/7ab4UGGWoUk?feature=shared

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 22:18 от Ghibli

# 262
  • Вестерос
Аз още си го гледам When calls the heart 😁
Чакам новият сезон. Гледам го от излизането му.

# 263
Здравейте, мнение за Позлатената епоха дали имате? Благодаря!🤗

# 264
  • в сърцето на един мъж...

В смисъл? Хубав е, добре направен.

# 265
Даже и аз го харесах, а съм капризна

# 266
  • Вестерос
СУпер е, гледай го

# 267

в началото на темата и в предишната доста го бяха коментирали. За мен лично първите две серии от сезон 2 ми бяха скучни, но след това ми грабна вниманието. Според мен си заслужава

# 268
Благодаря!😘 Понеже гледам Белгравия и ми попадна и Позлатената епоха.Ще се гледа, значи😀😉

# 269

Първи сезон беше леко скучен, но втори много ми хареса.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 16:44 от M.

Общи условия

Активация на акаунт