Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 927
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря!😘 Понеже гледам Белгравия и ми попадна и Позлатената епоха.Ще се гледа, значи😀😉

И двата ми харесаха много на мен, препоръчайте нещо подобно. Писна ми от екшъни и трилъри, май имам нужда от спокойствието на този тип сериали

# 271
Благодаря!😘 Понеже гледам Белгравия и ми попадна и Позлатената епоха.Ще се гледа, значи😀😉

И двата ми харесаха много на мен, препоръчайте нещо подобно. Писна ми от екшъни и трилъри, май имам нужда от спокойствието на този тип сериали

"Howards End", "Doctor Thorne", "Sanditon"...

# 272
Не гледах филма,но това заглавие "Позлатената епоха" иронично ли е?

# 273
Това е наименованието, което по-късно са дали на периода от историята на САЩ, в който се развива действието на сериала, и да, иронично е.

# 274
  • Бургас
Защо да е иронично. Това е официалното название на периода обхващащ 60те години на 19в до първите години на 20в в САЩ.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age

# 275
  • София
И на мен ми се струва, че няма ирония, просто така е назован периода. Не ми се вярва американците да са подходили иронично с наименованието му.

# 276
  • Враца
Мисля, че е "позлатена", за да се различава от "Golden age"- тоест "Златната епоха" при кралица Елизабет I, която се случва на друг континент и в друга епоха.
И двата периода обозначават времена на възход и стремглаво развитие.

# 277
Имах предвид,че днес повечето историци отричат термина "златна епоха". Тоест,такива няма. И през "златните" епохи хора са страдали,обеднявали и умирали зле...

Иначе в Европа времето от края на 19-ти век се нарича Бел епок. Има и филми за него...

# 278
  • София
Защо да е иронично. Това е официалното название на периода обхващащ 60те години на 19в до първите години на 20в в САЩ.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age

Иронично е. Наименованието тръгва от сатира на Марк Твейн. Един вид чакали са златна епоха, а е имало само позлатена.

# 279
  • Бургас
Сатира или не, американците официално приемат това наименование за този период от историята си.

# 280
  • Галифрей
Видях,че  някакво промо за Сиси  определено трейлъра ме заинтригува ще почна да го гледам. ❤ Има три сезона.
За тази версия говоря

# 281
  • Пловдив
Тео Джеймс освен Сидни Паркър бил и Кемал Памук, изобщо не  бях направила връзка.

# 282
Да надникнем в 3 сезон на "Бриджъртън". Blush
Клипът е от вчера.

# 283
Тази Сиси май я имам във видеотеката си, нещо не ме грабна. Не мога да намеря някоя, която да надмине Роми Шнайдер.

От Бел Епок: Кръв във Виена. Гледат ми се сериали за Австро-Унгария, споделяйте!

# 284
  • Down south
Да надникнем в 3 сезон на "Бриджъртън". Blush
Клипът е от вчера.
Този сериал го преглъщам всячески,  във всичките му цветове и нюанси Sunglasses но аз съм любител на книгите и мисля, че съм изчела повечето от тях.

Общи условия

Активация на акаунт