Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Галифрей
Да онзи с Дакота е “ Доводите на разума” а този който гледах е “ Разум и чувства” (2024) с цветнокожите артистите. Явно ги е объркала.
Както казах на мен филмът ми хареса, никой не може да надмине филмът от 1996 г. Винаги ще е топ, но и тази версия е супер.

# 361
Аз много харесвам минисериала Разум и чувства,  от 2008 с Дан Стивънс като Едуард.

# 362
  • в сърцето на един мъж...
Ъъъ, ох, тъкмо се зарадвах и ме попарихте с тоя каст, въпреки че много харесвам Дан Жанот Sad

# 363
Ooo, прегледах трейлърите. Това връткане на очи и театрални погледи, ще си го спестя. 

# 364
  • Бургас
Реших и аз да се информирам за новия “ Разум и чувства” ! От две рецензии на критици - едната преразказва сюжета с апломб; втората е с единствената забележка, колко хубаво би било , ако абсолютно всички актьори бяха чернокожи!

Мисля си, че след 10-15 години на учителите по история ще им е много трудно да обяснят на нечетящите си ученици, градящи представите си за света и миналото само от филми, за какво всъщност са се борили чернокожите...и какво им е липсвало...  
Прислугата е преобладаващо бяла!

ПП Аха! Сега разбрах: ,,In Hallmark’s first period adaptation, the network is debuting Sense and Sensibility under its Mahogany brand. For over 30 years, Mahogany has been committed to connecting, celebrating, and uplifting Black culture.,,
Дали не е по-добра подкрепа за Black culture, да разкажеш автентичната история, вместо да фалшифицираш тази на белите!

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 11:31 от lady Koup

# 365
Еми добре е, ама то така по-лесно. Иначе трябва да търсят историята, да пишат изцяло нов сценарий, да разработват, да влагат повече пари в маркетинг, за да обяснят защо да се гледа.

Давай Джейн Остин и да върви! Пък това, че е подмяна на истинската култура, голяма работа.

Не че съм голям специалист по епохата, ама доколкото знам, облеклото точно в онова време се е отличавало с ефирни платове и повече неутрални цветове, а не лъскави шарени рокли.

# 366
  • Галифрей
Според мен просто са направили една измислена вселена по Джейн Остин, няма нищо общо с историческата реалност.
В “ Сандиктън” беше по реално  гледаха Джорджиана като извънземна, в сезон 1 когато направиха събиране за нейна чест само където искаха да я унижат. Тя бе най-богата  и почти всички  само й се подмазваха,съдиха заради парите й.

# 367
  • София
Преди два дни е излязла първа и втора серия на новия "Шогун". Някой вече да е гледал и да има отзиви? Със сигурност мисля да го гледам. Харесвам много романа, гледала съм и стария сериал, но Ричард Чембърлейн не е ми е любимец и нямам нищо против съвременна версия.

# 368
Много добри отзиви четох, във форума има и отделна тема. Не съм го гледала още, малко се притеснявах да не ми развали усещането от романа, но явно добре са го направили.

Хубаво е, че е мини, няма да разтягат с продължения и да вкарват някакви измислени за пари събития и герои.

# 369
  • След завоя в дясно
Преди два дни е излязла първа и втора серия на новия "Шогун". Някой вече да е гледал и да има отзиви? Със сигурност мисля да го гледам. Харесвам много романа, гледала съм и стария сериал, но Ричард Чембърлейн не е ми е любимец и нямам нищо против съвременна версия.
Гледах снощи първата серия...хареса ми.

# 370
  • в сърцето на един мъж...
Ох, след снимката, показана тук и обясненията - явно няма да го гледам. Гледах М-р Малкъмс лист, ами смешно ми е за този период черни богаташи с огромни имения, при положение, че са били само слуги. Досаден ми беше този филм Sad
Отзивите за Шогун са много добри. И аз видях, че е излязъл, чаках го с нетърпение.

# 371
  • Варна
Един филм на Муви стар искам да препоръчам - Бел. Филмът е по живота на истински хора и е правдива история за отношението към хората с негърско потекло и към робството. После четох истинскете истории на героите и не са били точно така, но самияг филм е много хубав.

# 372
# 373
  • Бургас
Новият "Да се убива е лесно" по Агата Кристи са го качили в PickboxNow. Така като гледам скрийншотовете пак са заложили на расовото разнообразие. Ролята, която беше изиграна от младия Бенедикт Камбърбач сега е поверена на чернокож. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 23:06 от Irene Adler

# 374
  • Галифрей
Гледа ми се някоя готина период драма,приятна без много драматизъм с талантливи актьори. Препоръчайте някоя 😘.

Общи условия

Активация на акаунт