Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Галифрей
Напротив всичко се разбра а до я! И кое  е убиецът. Алиса разбра всичко и беше хваната от него. Нейният любим я спасява.
Слагам в спойлер.

Скрит текст:
Сестрата на Хулио не беше убита.  Кристина инсцинира всичко за да се скрие. Тя беше любовница на Диего ( мъжа на Алиса) и въртяха далавери. Общо взето тя разказва всичко на брат си. По-късно бива убива от голямата сестра на Алиса. А другият убиец беше икономът.

# 721
  • Варна
Може някой ден пак да се пробвам да го гледам.

# 722
  • София
Аз, мъжът ми и единият ми син сме с ADHD. Детето е и с дисграфия.
Напълно адекватни сме в работата си, ако бях актьор и гледах, като теле, се съмнявам да идва от adhd- то ми, просто аз така изглеждам и правя такива физиономии.
Никола е красива, просто има детско излъчване. Има всякакви хора, съответно и всякакви роли. И е добре като имаш образ в във филм, да избереш подходящ актьор. То. е е само да е хубава или пълничка, а да изглежда и пораснала, помъдряла, женствена...готова да си намери мъжа и за своята любовна история.
Смятам, че и не направиха прехода, както трябва. Както беше по-инфантилна предишнкте сезони, сега изведнъж вече ще се залюбват и ще правят секс. Може би трябваше да отложат нейната история за 4 сезок, да я видим пораснала, отиваща към стара мома за тогавашните нрави.

# 723
  • в сърцето на един мъж...
Ами тя историята си си беше за след историята на Бенедикт. Нямаше нужда да бързат. Не знам за по-маловажен ли го смятат или за това, че има много истории с Пепеляшка, но не трябваше да бързат. Пен изглежда много не на място с Колин. И това, което има като отношения в книгите, тук някак се разми и не се получи.

# 724
  • Галифрей
Може някой ден пак да се пробвам да го гледам.

Дам. Те са три сезона. Алиса и Хулио преживяваха много. Тя беше отвлечена и нямаше спомен какво е станало и как пак се връща в хотела. Разбира се там миналото на Диего. Няма да ти спойвам всичко.
Скрит текст:
Краят е шастлив

# 725
  • София
Това с асоциирането с измилени герои пък никога не съм го разбирала..
Поне съпругът на Елоиз ще се доближава до книгата. Дано да екранизират добре сцената с братята. Една от любимите ми е от цялата поредица.

# 726
Много харесвам Оливия Колман и с удоволствие изгледах нов игрален филм с нея,  Wicked Little Letters. Модерна период драма в немодерна Англия през 1920 с крими намигване.
За любителите на фин британски език, препоръчвам само със субтитри. Blush

# 727
  • Пловдив
Здравейте, страхотна тема! Бих искала да се включа като фен на т.нар. period drama и екранизации по романи. Провокира ме новият сезон на Бриджъртън, който за разлика от повечето тук, май най -много харесвам. Колин ми е лъснат като за ролята, преди беше с много детинско излъчване, а Пенелъпи е супер, тук бих похвалила за каста. Естествено има неща, които и за мен не са ок - набутване на чернокожи, възлюбеният на Франческа, прекалеността в сериала. И въпреки всичко изгледах на един дъх епизодите - като се има предвид, че съм с две породени деца, едното на 2 месеца си е постижение. Чакам с нетърпение останалите епизоди, ще се лоша от сън за да го изгледам, но много ми харесва двойката Колин и Пен. Следя и аз Инстаграм, истерията покрай сериала е масова. Много ми допадна музиката - особено Give me everything, звучи в главата ми. Може би Шонда Раймс е прекалила, но пък й се е получило, доста дискусии има, а и доста фенове. Ако успея близките години, ще препрочета и книгите.
С две ръце съм за Гранд хотел, видях че коментарахте, много любим сериал, един от добрите на испанците. Много добре поднесена любовна история, съчетана с криминале. Прекрасни актьори в главните роли. Много ми се иска да гледам пак подобно нещо. Не ми е останало време да видя какво предлагат испанците, те винаги ме изненадват приятно.

# 728
В кой сайт гледате трети сезон на Бриджъртън

# 729
  • София
Аз го гледах в нетфликс, но го има и в замунда.

alice_ in_ wonderland1,  с две си е трудно Laughing ама не бебето е проблемът, а голямото Satisfied
С големият, като беше бебе изчетох няколко големи серии книги(за Игра на тронове, Толкин четох), изгледах няколко стари сериала, едно време ги правеха по 20 и нещо серии на сезон.
Вече с две деца ми беше непостижимо, ама заради големия. Малките дремуцат, сучат, събудят се по някое време и им запушиш устата пак да сучат и можеш да си гледаш/четеш някакви неща.

Ще погледна този с Оливия Колман. Харесвам английски филми/сериали със загадка.

# 730
  • Галифрей
В кой сайт гледате трети сезон на Бриджъртън

Навсякъде го има само като го напишеш и излиза.
Andyday.tv на скоро го открих бая има там и хубово,че винаги слагат субтрити на английски.

# 731
  • Пловдив
Аз го гледах в нетфликс, но го има и в замунда.

alice_ in_ wonderland1,  с две си е трудно Laughing ама не бебето е проблемът, а голямото Satisfied
С големият, като беше бебе изчетох няколко големи серии книги(за Игра на тронове, Толкин четох), изгледах няколко стари сериала, едно време ги правеха по 20 и нещо серии на сезон.
Вече с две деца ми беше непостижимо, ама заради големия. Малките дремуцат, сучат, събудят се по някое време и им запушиш устата пак да сучат и можеш да си гледаш/четеш някакви неща.

Ще погледна този с Оливия Колман. Харесвам английски филми/сериали със загадка.

Точно...  Въпреки че бебка за сега не спи колкото ми се иска, рев е голям. Но втората част ще си я изгледам, чакам я, тръгнах да препрочитам историята на Хияцинт, много приятна книга. Темпото е потресаващо, но нищо...
Гледа ми се Wifes and daughters по Елизабет Гаскейл, знае ли някой дали има онлайн, даже не си спомням в Замунда дали беше качен.
Видях че сте подели темата за чернокожите, гейовете и т.н., Нетфликс са така, твърде много държат да има такива препратки и е ужасяващо. Гледах Persuasion, приятна адаптация с леки нотки на хумор, но не беше спестено нищо - афроамериканци, гейове. Прекалено е, лошото е че във всяка тяхна екранизация ще е така... Но наистина когато си чел книгата, сякаш по-трудно възприемаш това набиране на цветнокожи в ролите. А за възлюбения на Франческа - и на мен ми идва твърде тъмен. Дукът беше секси, но този категорично не!

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 13:04 от alice_ in_ wonderland1

# 732
  • Вестерос
Я да ви питам тук някъде да сте срещали 11ти сезон на When calls the heart? Бананите спряха да го качват след 1ви епизод Sad А го гледам от 10 години

# 733
  • Галифрей
Я да ви питам тук някъде да сте срещали 11ти сезон на When calls the heart? Бананите спряха да го качват след 1ви епизод Sad А го гледам от 10 години

Има го надявам се че е това

Скрит текст:

# 734
  • Вестерос
ДААА, много ти благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт