Дългото чакане след трансфер – тема 109

• 47 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Съжалявам много Елче! Ако имаш нужда си поплачи, дай простравство на емоцията, пийни си ако имаш нужда едно питие, хапни любима храна, остави някой да те поглези. После се изправяш наместваш коронката и силно напред. Следващия опит ще бъде положителен!

Да си кажа, че и този трансфер не беше успешен. Имаме още 2 замразени заедно. Ще си запиша час при д-р Калчев и ще чакаме колкото трябва, за да си гарантирам успех следващия път. Мисля, че този път направихме абсолютно всичко необходимо, но може още да не съм готова. Успех, ще следя темата и ви стискам палчета

# 601
Благодаря, много
Безкрайно съм щастлив че тук е уютно, че го имаме това пространство, в което да споделя. Само жена, която преминава през всички препятствия знае колко съкрушително е. Потръшках се, поревах, тъжно ми е, че нещо не достигна за успех. За мъжът ми е супер зле, виновна се чувствам, гняв към себе си и моята “враждебна матка”. Знам, че няма да в докарам до никъде с тия черни мисли, но ми трябва време да го смеля и преработя.
С рев няма оправя нещата, ще си дадем време и няма да бързаме със следващия трансфер, така ще може да си го изживея и осъзная, да си минем допълнителни консултации и изследвания.
За психологическата част никой не ни подготвя, а там е най- сериозното изпитание.
Прекрасни сте, всички. 🩷

Съжалявам много Елче! Ако имаш нужда си поплачи, дай простравство на емоцията, пийни си ако имаш нужда едно питие, хапни любима храна, остави някой да те поглези. После се изправяш наместваш коронката и силно напред. Следващия опит ще бъде положителен!

Да си кажа, че и този трансфер не беше успешен. Имаме още 2 замразени заедно. Ще си запиша час при д-р Калчев и ще чакаме колкото трябва, за да си гарантирам успех следващия път. Мисля, че този път направихме абсолютно всичко необходимо, но може още да не съм готова. Успех, ще следя темата и ви стискам палчета

# 602
Елече, прегръщам те и ти пожелавам скоро да дойде щастливия резултат при вас. След втория аборт ходих на преглед при д-р Сигридов и първото нещо, което ме попита беше: работите ли с психолог? Аз работех вече, защото така го чувствам, но и от чисто медицинска гледна точка, той ми обясни колко е важно това. Не.мисли за матката си като враждебна, а като идеална за идеалното бебе, което ще се появи в идеалния момент ❤️

# 603
Здравейте, и моят кръвен днес на 9ти ден след трансфера е -.
Въпроса ми е сега накъде?
Кога мога да започна пак? Този път мислим да е без кандидатстване по фонда-за мен там само се точат пари! Не ги е грижа за нашето нещастие!!! Когато си плащаш-получаваш повече внимание-вече се убедих в това!
Мили, момичета, насочете ме моля ви, към клиника и знаете ли колко като парички излиза едно ИКСИ?
Успех от сърце пожелавам на всички чакащи! Всяка жена заслужава да бъде майка! 🙏♥️

Здравейте, съжалявам за резултата. Пожелавам Ви скоро да е положителен. Аз съм била само в Надежда, имам успех там и не мога да сравня с други клиники. Пиша по-скоро, за да кажа, че сме по Фонда и не виждам какво различно биха направили лекарите, ако не бяхме. Като отида на касата ме питат дали съм по Фонд и приспадат цената на прегледа и на част от медикаментите. Можете да говорите с лекаря си дали съобразява лекарствата с тези, които са одобрени по фонда, но прегледите, пункцията, трансфера са едни и същи. Убедена съм, че моята лекарка не мисли за това по време на манипулациите. Успех

# 604
Здравейте и от мен! Дано всички в тази тема видим двете чертички скоро! Flowers Four Leaf Clover

Имам въпрос към тези, които са си били вкъщи в първите дни след ЕТ. Колко точно дни си почивахте у дома без излизания навън, аз мисля да си бъда вкъщи за 4, или пък 5 дни е по-добре?

Някой спомена, че Я. на последния преглед преди пункция, и извадените след това не съвпада като бройка. На мен това ми се случи два пъти. Първо видяха 5, а извадиха 4. А при втората очакваха 6, после станаха 4 и накрая извадиха 5. Бях много щастлива. Може да казват само бройката на хубавите Я, не знам, тоест да е имало празни ф.
И на мен не са ми казвали какви храни да ям и витамини да приемам след трансфера, освен редовната ФК. На миналият ми трансфер ми дадоха линк към някаква информация как да се храня, но друг път не са.

Скрит текст:
Да помръмкам малко. Пия Медрол от 4тия ден на цикъла и той толкова горчи, ужас. Тоест, таблетките не са покрити със захароза или с каквото покриват другите таблетки, и лесно започват да се топят в устата. Веднъж даже Медрол хапчето ми залепна за езика, въпреки че по това време пиех вода и така за няколко секунди, а снощи таблетката ми се счупи на две, много са нежни тези таблетки. Дали така разтворилите се таблетки в устата са вече с компроментиран ефект?

И благодаря за лайковете на предишният ми пост Simple Smile

Благодаря ви Simple Smile

# 605
Фрида след моя трансфер доктора ми в Турция ме посъветва в деня на трансфера и следващите два дни да почивам много. В деня на трансфера ставане само за тоалетна и хранене, в следващите два разходки до 30мин на ден, като ми позволи да пътувам деня след трансфера. Много внимателни движения, без рязко ставане и сядане, без вдигане на тежко и тн. След това в дните до теста без спорт, танци, много активности, но нормален начин на живот
Много стиснати палци!!

# 606
Ужасен е медрола. Освен, че горчи, при мен има и замаяност след приема му. Ама като се налага го пия. Иначе, това че вече е почнала да се топи таблетката, не вярвам да му се отразява на ефекта. Ако трябваше задължително да се разтваря в стомаха, щяха да я направят гланцирана таблетката.
Иначе аз си водех нормално ежедневие след трансфер, разбира се без силно физическо натоварване и без горещи душове. Но и не съм била сред хора, освен ако не ходя до магазина, защото си работя от вкъщи. В грипния сезон наистина бих избягвала големите събирания.

Съжалявам за отрицателните тестове, момичета! Ra11b0j1, моя първи и засега единствен опит беше по фонда. Имам дете от този опит и още замразени ембриони. За клиниките е все тая дали парите ти ще дойдат от фонда или от джоба ти. Даже ако приемем, че "претупват", за да си взимат парите от фонда, то по-логично е при самофинансиран опит да "претупват", защото май често тези опити излизат по-скъпи, спрямо финансираните от фонда + доплащане.
Ако не си доволна, потърси друг лекар/клиника и разбира се решението е твое, но според мен се възползвай от ЦАР, щом отговаряте на критериите.

Успех на всички! До 2 седмици очаквам и аз да съм редиците на чакащите.

# 607
Ellymio, 5дневен ембрион ли е твоят? Успех на теста! Със сигурно ще е дооста положителен! Flowers Four Leaf Clover Simple Smile

2404, стискам ти палци всичко да е наред!

# 608
Здравейте на 29.01 ми направиха трансфер на 5 дневен ембрион,от вчера имам тъмно кафяво зацапване,и се чудя днес дали да си пусна ЧХГ или е още рано какво ще кажете?Благодаря предварително!

# 609
Ще предам мнение,  което прочетох в друга група.

Винаги правете кръвен, преди да спрете прогестерона!

# 610
Момичета, здравейте. Рядко пиша тук - повече ви чета и се вълнувам с вас, стискам палци за успех на всички в борбата, но сега съм така притеснена, че реших да мъцна.
Днес ми е 5-ти ден след ЗЕТ на 2 петдневни Е. В ден 2 след ЕТ, се ядосах на една особа и не знам дали това не предизвика контракции на матката вечерта, пробождания в яйчниците. Сравнително силни и тежки, но не остри. Също така матката беше чувствителна и ме болеше дори от натиска на ластика на бикините. Пих по-висока доза но-шпа и магнезий, но колко помогна... На следващия ден сутринта отново имах спазми и пробождания, но леки. Сега се чудя дали са се случили заради стреса ми или понякога се получават след ЕТ и си е просто съвпад.
Също така на няколко пъти имах странно усещане в сърцето - все едно ми прескачаше. Не знам как иначе да го обясня. Нещо като приливни вълни сърцетуп.
Някои от вас имали ли са подобни усещания на 2-ри - 3-ти ден след ЕТ? Или изобщо след ЕТ? Доколко са притеснителни, имате ли представа? Ошашках се, че заради стреса съм прецакала всичко, а са последните ни Е.

# 611
Здравей Фрида,

След моя ЗЕТ, който беше в Турция, др. ми каза още в деня на трансфера вечерта да се разходя за 30 минути. На другия ден пътувахме за България, като аз карах моя мъж на всеки 2 часа път да спираме за разтъпкване на някоя бензиностанция. След това на следващия ден не съм мръднала  от къщи, като не съм лежала постоянно, а си вършех домакинските неща, готвих супа и простирах, но не съм вдигала цялото пране на веднъж, а на части. След което съвета на доктора беше да си върша ежедневните неща както до преди трансфера, без тежко и активен спорт. Всеки ден съм правила разходки по 1-2 часа докато не получих кафяво зацапване на 8 ден от трансфера и хукнах да правя спешно кръвен тест, който се оказа ++++. Спрях фраксипарина и зацапването спря. Може би е било имплантационно не разбрах.
Общо взето две седмици съм в къщи, не лежа постоянно правя разходки, но не съм и в офиса. При мен работата е доста стресираща и смятам, че това би ми навредило сега.
Моя съвет е да си останеш в къщи, да си правиш любими неща, книги филми и тн. И да се отдадеш на релаксираща почивка с леки разходки до теста. Хубаво е да има движение заради кръвоснабдяването на матката.
Успех !!!🍀🙏

quote author=Фрида link=topic=1610381.msg47572685#msg47572685 date=1707114780]
Здравейте и от мен! Дано всички в тази тема видим двете чертички скоро! Flowers Four Leaf Clover

Имам въпрос към тези, които са си били вкъщи в първите дни след ЕТ. Колко точно дни си почивахте у дома без излизания навън, аз мисля да си бъда вкъщи за 4, или пък 5 дни е по-добре?

Някой спомена, че Я. на последния преглед преди пункция, и извадените след това не съвпада като бройка. На мен това ми се случи два пъти. Първо видяха 5, а извадиха 4. А при втората очакваха 6, после станаха 4 и накрая извадиха 5. Бях много щастлива. Може да казват само бройката на хубавите Я, не знам, тоест да е имало празни ф.
И на мен не са ми казвали какви храни да ям и витамини да приемам след трансфера, освен редовната ФК. На миналият ми трансфер ми дадоха линк към някаква информация как да се храня, но друг път не са.

Скрит текст:
Да помръмкам малко. Пия Медрол от 4тия ден на цикъла и той толкова горчи, ужас. Тоест, таблетките не са покрити със захароза или с каквото покриват другите таблетки, и лесно започват да се топят в устата. Веднъж даже Медрол хапчето ми залепна за езика, въпреки че по това време пиех вода и така за няколко секунди, а снощи таблетката ми се счупи на две, много са нежни тези таблетки. Дали така разтворилите се таблетки в устата са вече с компроментиран ефект?

И благодаря за лайковете на предишният ми пост Simple Smile

Благодаря ви Simple Smile
[/quote]

# 612
Благодаря ти, Тартюф. И аз така смятам да направя.
Не знаех, че в Турция съветват така. Явно съветите им са добри.

Лека бременност Flowers Four Leaf Clover Nature Sparkles

# 613
За медрола  ми казаха задължително да го пия с някаква храна иначе гаденето и въртенето на свят са ми сигурни. Откакто го пия с по една бисквита нямам проблем. Преди това,  кейк няма такова гадене, метален вкус и въртене на свят. Добре, че не се налага да шофирам около приема, за около 2 часа отшумяваше дискомфорта, но с храна опитай, нещо малко.

Ужасен е медрола. Освен, че горчи, при мен има и замаяност след приема му. Ама като се налага го пия. Иначе, това че вече е почнала да се топи таблетката, не вярвам да му се отразява на ефекта. Ако трябваше задължително да се разтваря в стомаха, щяха да я направят гланцирана таблетката.
Иначе аз си водех нормално ежедневие след трансфер, разбира се без силно физическо натоварване и без горещи душове. Но и не съм била сред хора, освен ако не ходя до магазина, защото си работя от вкъщи. В грипния сезон наистина бих избягвала големите събирания.

Съжалявам за отрицателните тестове, момичета! Ra11b0j1, моя първи и засега единствен опит беше по фонда. Имам дете от този опит и още замразени ембриони. За клиниките е все тая дали парите ти ще дойдат от фонда или от джоба ти. Даже ако приемем, че "претупват", за да си взимат парите от фонда, то по-логично е при самофинансиран опит да "претупват", защото май често тези опити излизат по-скъпи, спрямо финансираните от фонда + доплащане.
Ако не си доволна, потърси друг лекар/клиника и разбира се решението е твое, но според мен се възползвай от ЦАР, щом отговаряте на критериите.

Успех на всички! До 2 седмици очаквам и аз да съм редиците на чакащите.

# 614
Аз задължително го пиех след закуска (така ми казаха в аптеката), ама не ми се разминава този ефект. Почва час-два след приема замайването (явно като почне да се усвоява), и ме държи пак толкова време... Ще видим при този трансфер дали ще ми изпишат някакъв кортикостероид въобще и дали пак ще е медрол. Макар че донякъде предпочитам ако ще пия да е той, че поне знам какво да очаквам като странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт