Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 72 901
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 1 830
Тоя "колбас" е все едно желиран език правиш или пък пача, само с повече месо, няма какво да му объркаш толкова. Мяташ там в нещо и в каквато форма го сипеш - в такава ще е Grinning

# 1 831
Тайс ти нали имаш мулгикукър. Можеш с гамон (свински) да си правиш шунка.
Аз днес в момент на умопомрачение си поръчах тази джаджа.
Чакам я до 2 дни. Нарочно избрах с 2та капака.  Под налягане сама не 😃

# 1 832
на dolce да й се отнемат ножовете и острите предмети!🙃

Bria, още по-прекрасна, спор няма🌼

Danilu, не си поплюваш, а действаш 👍

Днес се мерихме с кантар с ММ. Той е механичен. ММ се оказа -5 кг (предната вечер му мерих коремната и там 5-6 см). Това мъжете не сте хора, б@си! ММ си избра бяло пилешко, зелева салата и карфиол/брокол. (може да цикли на еднакви храни, не го впечатлява, а и гледал мен да улесни Simple Smile )Вкара фастове от раз (макар да се опитвах са го убедя, че не се прави така - директно на фаст)Но явно му се получава, защото той няма конкреретни проблеми със захарта или мега наднормено тегло 🤔инат е и 3 двна не е близнал нищо, освен вода .. прави някакви упражнения импровизирани - клекова, лицеви и планирам да му покажа планк . Опаткал ми е веднъж една консерва сардина 😅

ММ ми казва “ Качи се, да видим кантара верен ли е?”. А аз покракй празниците имах толкова дъждовно дни, и се оправдавах с операцията 🫣🫣🫣Толкова гизна бях на качване, но Кантарев ме изненада - само 1 кг отгоре 🙄 После качихме и детето за последна сверка - валидно мери (тайно се зарадвах)

Скрит текст:
МЦ ми дойде малко преди опррацията и от тогава никакъв го няма (него обвинявам изяестното подуване 🤨🤨🤨) и сега се зачетах за цикъл след операция. Оказа се, че може да закъснее и 10+ седмици , в резултат на анестезия и пост стрес от възстановяването. Стщо така още по-голяма изненада за мен беше, че се забързвал метаболизма с цел преодоляване на възпаление, травма , възстановяване след операция 🤔Това явно обяснява факта защо така съм се опазила въпреки дъждовните дни . Споделям тази информация като интересен факт

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 21:01 от fotokod

# 1 833
  • на острова на мечтите
Тайс, той стегна "салама". Аз толкова желатин му сложих, че нямаше мърдане. Ето снимки.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Ще перфекционирам идеята, или ще закупя нещо цилиндрично. Гръмогущер, май и аз съм го гледала туй клипче. Но е отишло в забравалника.
И понеже ми остана смес от желираното бяло пилешко месо, което  никой не иска да яде, сипах остатъка в една чаша и го опитахме тази вечер. Станало и вкусно.
 Ау, Дара, изглежда много шик тук нещо.
Желиран език не съм правила!
Долче, Фнимавай бе!

# 1 834
На мен мц ми дойде пак 5 дни по-рано. МНого досадно.
И като никога на тоя мц не можах почти нищо да хапна, че нали болна.
Вчера и днес се оригвам нон стоп, нямам болки в корема. Просто се оригвам, не ми се връща храна, нямам вкус нещо на кисело като се оригвам.
Та се сетих чай от семена на копър. Добре че имам, ще пия няколко дни сега да видим, дано се успокои.
Може и храчките да се махнат.
Иначе съм почнала активно вече разучаване на актив ситинг. Белким, санким и чунким помогне за моите драми.
И разучавам.
Вчера даже му гледах клип на който на моите проблеми отговаря точно вагус нерва. Ще видим какво ще покаже ямр. Като цяло си казва, че стреса, яд, емоции, гняв, това се отразява на цялото тяло и затова често ни боли и всъщност то е от стрес примерно даден проблем - стомах, врат, а се лекува нещо друго.
Но примерно много интересно е следното. В книгата пише, че проблем в стъпалата примерно може да е провокиран от дъвкателния мускул. Представяте ли си. Ченето да ти отговаря за стъпалата.
Ми ще правя таз шантава гимнастика.

Данилу, пращам адрес, пращай го Joy
Интересен салам и вкусен изглежда. Едри парчета, ама кой ти подбира.

# 1 835
Дара, нинджата е страшна машинка, няма да съжаляваш. Под налягане много прецизно регулира температурата и не фучи непрекъснато като обикновените. Държи 160 градуса и от началото бобът ми ставаше на каша. Децата казват, че правя най-вкусните ребра - 10 Мин. под налягане и после мазане с подправки и сосове, и еърфрайър. Като дойде, ще обменяме рецепти. Само като готвиш на тенджера, не бъркай с метални прибори. Нагряването е индукционно, вероятно добре сметнато, ама все пак да не те изтрещи ток.

За вечеря менамен:

# 1 836
  • на острова на мечтите
Елора,🤗 Ми надробих го уж месото, ама не ми се връткаше много из кухнята. Не пречи.
Хайде дано намериш разрешение на твоите проблеми, че много се закучиха при теб нещата🤞
Гръмогущер, какво е туй гурме?!
Фото, вярно е туй за мъжете🤔 Ние се мъчим с месеци да постигнем резултати, а те за два дни и ей ги на, манекени станали😠

# 1 837
Е, днес пак ме опъва врата. А правих актив ситинг.
Всеки ден различно. Не е болка чак, а опъване, гадно е.

Иначе и други упражнения правя за този нерв. Ей така, да правя нещо, белким помогне.
Че много четох и доста неща ми отговарят.
Тя и майка чете и е абсолютно убедена, че е от това.
Това даже обяснява и вечния проблем с червата.

# 1 838
Аз гурмета не готвя! Големи, бели, празни, тъжни чинии не обичам! Grinning Менамен с 3-4 яйца на глава.

Елора, има странна зависимост между краката и гърлото. Намокриш си краката - заболи те гърло. Намокриш си гърлото - не те държат краката ...

# 1 839
Е, личи си, че времето е лошо и се въртим покрай печките 😀
Дара, ще се родиш, дет се вика, с тази тенджера. Вие и сте много, и още ще се множите 😍. Улесненията са задължителни.

Дани, идеално е ❤️.
Моята идея е дори да са по- едри мръвките, да се реже като деликатесен салам, дето имаше едно време, с различни на цвят мръвки. Ще се прави! Ама ще си взема и бут, че филето не ми е от любимите.
Нати, ти прави нещо със свинско, много добре изглеждаше.
Фото, тм само от гледане на клипчета се вдъхнови и подобри, ейййй. Така е. Ние мъка, хормони, води, мъж , стъпи ли на режим, и вече резултатът е видим.
Елора, още ли си зле, ейййй, тия вируси. 😫

Ти ще си откриеш сама накрая проблемите откъде са. Кога си на ЯМР ?

# 1 840
Еми то като ти писне от обикаляне по лекари...
Мисля и на юмейху терапия да отида, малко по-инвазивна, ама да ма наместят.
В четвъртък съм на ямр.
И на боуен ще подновя ходенето скоро.
Иначе съм добре вече, просто се оригвам цял ден и това ме дразни.

# 1 841
Тайс, ако правилно си спомням за какво говориш, мойто беше просто Grinning
Цяла мръвка направена като шунка, не мога да се разправям аз че да варя, че да кълцам, че да го желирам, че амнайсет процедури. 3 дена в хладилника само с обръщане на лягане и на ставане, няколко часа във фраера на ниски градуси и на другия ден режеш, ядеш и ревеш Grinning Оприличавам го на тия варено пушени ли са филета и прочие в магазините, сочно е вътре, добре овкусено, обаче не е като опечено ами като шунка докарва.

# 1 842
☕от днес се самонаказвам - 1 кафе и край 🙄🤨

Елора, ако си записваш някъде датите на МЦ, провери дали не ти се случва това през месец т.е единият яйчник овулира  на еди какъв си цикъл, а деругия да е по-рано и да ти подранява тогава (ама и аз го обясних .. каръшки. но рои мен примерно е точно така и му обърнах внимание след прочетен подобен казус тук във форума)

Гръмогущер 🤔аз не съм веща в режима, ама май заобикаляш Нюкясълската 🙄наблягаш на сирена, на мн бройки яйца.. Да не си забавиш прогреса по по-важния процес на отмазняването на органите 🤔С добри намерения правя тази “забелвжка”

Днес на обяд дояждам 1 сърма и 1 ребро 🙄писнаха ми малко. После желирам един бульон (варих пилешки фенер и няма да има мн месо да направя шедьовъра на danilu 😊)
Яйцата се връщат на дневен ред.. бях ги “позабравила” (ММ за тази седмица си е поръчал следните продукти - варени яйца, карфиол на пара, пил филе, кисело мляко - не ги искал топли, да съм му ги “заредила “ в хладилника сготвени, той дще се оправял 🤭щади ме да бе го мисля в готвенето)

# 1 843
За Нюкасълска нали Невена каза, че не е необходима при мен?
През седмицата обядвам по три яйца, кашкавал и сирене. Да не греша нещо с режима?

# 1 844
Фото, Невена му препоръча друг режим. Нюкасълската му отпадна.
Той само да спре да опитва картофи и разни други неща, ама дано си чете първа страница, за да разбере защо е толкова важно да не поддържа възпалението. И с това пътуване сега, хем му завиждам искрено, хем ми е жал. То аз в един Велинград, и то с предварителни заявки за храната, пак получавах фалове. Пише, примерно, мусака в гювече с тиквички и месо. Е, да, ама и ориз имало. И докато се усетих, такъв пик получих на първи час от няколко хапки, не помня колко точно, някъде съм записала, а на втори ми беше  3 и нещо ,единствената такава стойност, която съм виждала у нас на глюкомер.
Стискай Blush
И аз ще правя калориен рестрикцион таза седмица. Точно до грам поддържам едно и също тегло вече цяла седмица.

Гущерчо, не бъркаш. Добре ти е храната, според мен. Виж, за подагра не знам каква е превенцията.
След колко време ще правиш контрола? Оправи ли проблемите с вц с еднодозовия глюкофаж?

Общи условия

Активация на акаунт