Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 76 274
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 660
Аз и я пазя на Ураган

Може всякакво брашно да се експериментира, ясно е.
Направих я точно по нейните указания, ама не ми хареса моята Joy
То чуждото е по-хубаво, знаете...

# 661
Натка,на Но шугър не се разбиват отделно.
https://nosugar.bg/barkana-niskovaglehidratna-banicza/#wprm-reci … e-container-25326

# 662
Заповядай, Натка.
Разбиваш 4 яйца, в тях добавяш желатинът (1 пакетче 10 гр). После добавяш сиренето (около 200 гр), половин пакетче бакпулвер и накрая 1/3  кафена чашка разтопено масло. Разбъркваш хубаво, слагаш в тавичка и печеш 20-25 мин.
Аз я правя в йенаглас с размери 20/20 см.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 13:22 от sharpy

# 663
Ей, супер сте! Благодаря много, даже и ми дадохте да си избирам от няколко Grinning
На Шарпи вариантът е този дето съм си записала и от сума време се каня да пробвам, той ще е днес. Ама съм записала само съставките, а не и колко голяма трябва да стане. Не че имам голям избор на посуда тук де, най-лесно би било в силиконовите форми за мъфини, ами сега нали съм ранена, нямам нерви да ги мия и тях че много ме дразнят. Имам една кръгла тавичка може би 20-21см дето влиза и в еърфраера, тя ще е значи. Даже и хартия ще сложа на дъното че по-малко да се занимавам с миене после. А дано се похваля Grinning
Не знам що съм наумила че има и бакпулвер в това нещо, явно се бъркам с друга рецепта щото като си отворих тефтера видях че няма.
А колко ти е голяма кафената чашка? Предполагам 80-100мл? Че откакто снощи пазарувах с приятел и уж търсеше чаши за кафе пък накрая взе едни чаени огромни... нещо представите ми бягат Grinning За мен кафена чашка е от мъничките за еспресо, даже си подарих кафемашина ей сега, че старата ми ме остави а еспресото е свещено Grinning

# 664
Нати, много ти се радвам 🥰.
Да ти е честита кафе-машинката, и да направиш най- хубавата баница !
Ние довечера сме на гости и няма как да ви кажа наздраве точно в полунощ 😀.
Аз днес ще пека сьомга и пържоли, а за утре, за концерта, смятам да направя гофретите с пушената сьомга отгоре

# 665
Натка, правилно си запомнила за бакпулвера. Пропуснала съм да го напиша, сега ще редактирам. Половин пакетче слагам. Кафената чаша ми е от тези. Ето такова количество масло слагам.
Скрит текст:

# 666
Между кето баница и режимни гофрети се чудех аз, ама си викам сега е моментът да я пробвам, че се каня от сума време.
Чакайте да ви кажа да се посмеете с мен още, ако ви е минало вече от приключението ми с тиквата и ножа Grinning
Аз гофретник си имам, даже много си го хваля че е с 3 вида плочи и съответно много лесно се мият свалени. Не е като да ми трябваше нов. Обаче, поръчвайки си куп джунджурийки от Shein ми се изпречва пред очите най-малкото и сладко мини гофретниче което съм виждала, че и червено Grinning
Е, познайте какво чакам да ми доставят тия дни. Слагам нарочно снимка дето са показали и ръка на човек, да видите какво е нюню.
Скрит текст:

Шарпи, това като чаша за дълго кафе ми изглежда на мен поне, не от мъничките. Дописвам си за бакпулвера, сега остава да видя дали наистина имам или само така си мисля, че след малко ще я правя Grinning Сусам за отгоре вече видях че съм забравила да си купя, но пък познайте дали бих отишла точно днес в магазин, друг път ще е със сусама.

# 667
Чашката е нещо средно между мъничките за еспресо и чаените. Може би около 30 мл масло се падат. И да не сложиш бакпулвер, няма да е проблем.

Весело посрещане на новата година Flowers Four Leaf Clover

# 668
Мне, не е това, тук из темата някой писа рецепта за нещо подобно но нямаше разбиване на белтъците на сняг, то аз нямам и как да го направя това. Записала съм си я понеже изрично стана дума че и на ръка да се разбият яйцата става, колкото да стане хомогенно. Просто темите ни станаха хем много, хем огромни и търсачката на форума не е най-добрата, да го кажа по-културно нали Grinning

natka
Някакъв спомен имам че сякаш във фраер беше печена . Та тавичка не ржвиме от 25 см мисля  поне обем да има 😃
Аз  пък голяма бяла птица съм 😂
Ще мина питка тестото в хлебопекарната. Миналата година правих реших и тази. Да но, аз смених хлебопекарната и тази прови до 600 грама тесто а моята рецепта е с брашно до 1000 кг - 1200🙄
Сложих аз мокрите съставки слагам брашното и аха още да сложа и бегло поглеждам божеее😂😂😂
То брашно до вече надхвърля казанчето на хлебопекарната и как да поеме още 400 грама. Да бърка че да втаса ще тръгне та чак до работата ще стигне да ме търси 😂😂😂
Казвам на мм, той ме гледа и се смее ама с глас 😂😂
Звъня на големия ми брат. А той как меси не е истина . Викам тука до 5 минути те искам с бяла престилка 😂
Та сега я месят😂
Направих баница с късмети. Баклава.  Салатка още незвам да правя ли снежанка или да мина само с прясна 😂
И тая питка ако нещо стане ще оформям по-късно.
Весело посрещане на празника момичета 🥂💐

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 14:04 от Dara20

# 669
Тя и моята "баница" в еърфраера отиде, само това имам тук. Късмети няма да слагам че то за един човек много нагласена работа става Joy

А това с питката голям номер на истина, ама щом имаш човек дето знае какво да прави, няма начин да не стане.
Само за тесто рядко бих се занимавала да мия и машина, освен ако не е за козунак де... добре че той е веднъж в годината, че в моето семейство мен са нарочили че само аз ги мога и все се озъртат да направя ако сме заедно Grinning Но аз меся от малка и нямам този "страх" от тестото, който майка ми и сестра ми изглежда че имат. Просто от няколко години правя такива неща само за поводи и като се събираме, по разбираеми причини. Даже хлебопекарната си съм я пенсионирала, дадох я на моя близка дето не знам дали я ползва но на мен не ми трябва.

# 670
Голяма магия ми е това тесто. Не мога хич да меся. А опитвам де. Ама брат ми е фен на тема теста, то си му и личат де😂 любител не е хлебар по професия. Греда някакви клипове и миналата година каква баница направи с едни листи които сам измеси. Те големи като чаршафи. Как му се занимава незнам мен нервата ме хваща а ако нещо се и огъне мога и в коша да метна😂
Да втасва вече . Почерпен е с меденки и кафе (аман да ги изяждат ,че очите ми, все в тавата 😂)
Питката като втаса аз  ще си я оформям по-късно 🥰
Честита ти кафе мащина. Малко по-малко ся обзавеждаш супер ❤

# 671
Шарпи, копирай моля рецептата в темата за ВМНВ рецепти.

# 672
  • на острова на мечтите
Разсмяхте ме и двете, Дара и Натка 🤣
Ние още пътуваме към дома. Последните 50_на км. Сигурно и аз ще направя тази баница. Правих я веднъж и ми хареса.
Аз с гофретите хич не се спогаждам и съм прибрала уреда.
Обичам да меся и да точа. Но вече не правя почти нищо, защото по магазините успявам да намеря.всичко и както мъдро казва моята сестра, циганинът си има маша, защо да си гори ръцете 😁
Честито нова кафе машина. Наистина еспресото е свято🤗
Весело посрещане на новата година!

# 673
Alivi, аз си бъркам мехлема по моя рецепта. Излющва плаките и отдолу се показва здрава кожа. Какво друго да ти пиша? Не съм го регистрирала (все още) и съответно не продавам. Правя го рядко за познати, които ми възстановяват разходите за материали. Но мехлемът не лекува. Псориазисът се третира вътрешно и външно, а и с диета. АИП е най-подходяща.

# 674
Мда, свещено си ми е кафето. Може и да не беше точно сега моментът като съм без работа и съответно доходи, обаче реших че ще си направя подарък комбиниран за НГ и за рождения ми ден другия месец. До скоро пиех хубаво кафе на работа, та не ми пречеше чааак толкова че нямах вкъщи, прежалвах се с разтворимо. Ама САМО такова вече яко ще ми писне. Не че няма откъде да изляза и бързо да си взема и еспресо, но то като ще е така... по-добре да си купя машинката. Че и тя е червена, стана ми направо празнично като си я настаних Grinning Още снощи измито всичко, загрято и прогонено с горещата вода, сутринта като станах, бях като децата по филмите как скачат сутринта на Коледа да отварят подаръци Joy
Гофретите няма лошо, получават се и за един човек не отнемат и много време. Но не правя често и аз. Донесох си тук гофретника като се преместих, защото без кухня това пак ми беше опция за по нещо режимно, а не че търся да замествам "истинските" гофрети. Но са си вариант за разнообразие със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт