Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 76 279
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, мацки. Кантара тази сутрин отчете + 1.5 кг. от 22.12.2023 до днес. Доволна съм. Можеше и без, но.......то гъз глава затрива е казал народа. Вчера и днес съм на ОМАД като през деня пия едно кафе с 1 с.л. маскарпоне, което разбивам с миксера за кафе. Добре се чувствам през деня. Леко ми е на стомаха и съм енергична. Е признавам си, че след като 12.00 ч. започвам да изпитвам лек глад, но е нещо поносимо. Днес се канех да пробвам да си сложа малко келтска сол в кафето ( по идея на Долче), но забравих. Имаме да доизяждаме още храна от празниците и от утре започвам да си тегля храната, за да съм сигурна в приетите калории. С едно хранене на ден ми е много удобно. Спестявам време и не мъкна кутии в офиса, но пък си го имам и лекото притеснение как ще ми се отрази дългосрочно. После си казвам, че нищо не трябвада е на всяка цена и ако усетя проблеми ще си мина пак на повече хранения. Като се сетя на младини какви сериозни простотии и извращения съм правила със себе си  се успокоявам, че няма страшно сега. Grinning Пък и като си приемам калориите за деня не би трябвало да имам проблеми. Та това са ми терзанията и драмите в личен план към момента. Фитенс пал използвам като приложение за броене на калориите? Някой има ли опит с тия приложения и кое е по-добро?

# 721
Честита Нова Година!
Пожелавам ви  една здрава , благодатна , изпълнена с прекрасни емоции и сбъднати мечти,година!
Празниците минаха добре, без много храна , но с по-малко движение и се радвам ,че от днес съм на работа и мога да си възстановя ритъма на тренировките.

# 722
ЧНГ Нани,
Ох, ще ме умориш Joy
Да не ти пука за годината. Важен е жеста. Хората са разбрали.
Аз пък на един приятел му писах след 12 ЧРД.
Той само пита колко съм пила Joy
Викам близнах ирландски ликьор три капки.
Вика - искам да те видя на 50 грама как ще изглеждаш. Joy

# 723
Елора, Нани, 🤣 На мен пък ми честитиха 2014 година!😝🤣🤗
Радост, аз използвам приложението Cronometer- доктор Боз го препоръчва, значи за мен е топ, хаха!😁 Шегувам се, и тя го препоръчва, но аз го използвам от години. Пробвах Myfitnesspal, нещо не се разбрах с него и го изтрих, а с Cronоmeter свикнах много лесно.🙂
Аз имам 1 кг за "чистене". Първото качване на кантара показа с 500 грама повече, но почти веднага след това пак минах през ВЦ и олекнах. Доволна съм. После ще ходя да се разтъпча малко, а накрая ще мина да купя 2-3 неща от магазина. Покрай това боледуване все още се изморявам лесно, но пък ми е тегаво да се застоявам вкъщи...🙂

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 17:29 от dolce miele

# 724
ох, Елора, смях се с глас 😅

Моят 1 ден обратно в сектата завърши 😅вечерях 2 мъфинчета ала sharpy и това е краят за днес.

Голямо пишкане падна 🙄ама и голямо наливане с вода си наложих днес+ малко келтска сол.От вчера подхванах малко и добавки - вит д, магнезий и б комплекс🤔трябва да се разровя някъде имах остатъчна омега

Напипвам пухкавост точно тип задържана вода 🤨🤨🤨да видим колко ще ми отнеме да я поизхвърля.

Влизам в графата Рестарт ☺

# 725
Да си пожелаем всички успешен рестарт!😃
Аз досега съм на едно кафе и се чудя дали да продължа с фаст 72 ч или да отложа малко.🤔

# 726
  • на острова на мечтите
Днес диетата е на базата на  тиквички. Вчера ми подариха една голяма торбичка. Половината ще ги замразя. Та така днес котлети от тиквички, спагети тиквички с доматен сос и пушена сьомга, за разнообразие😁.
Нани,🤗
Елора,🤣

# 727
Долче, видях, че си пуснала Снежинката си в темата за НВХ рецепти.
Аз правих доста подобен сладкиш за НГ Simple Smile
Яйца, масло, шоколад 85%, смлени орехи, кокосово брашно, канела, боровинки.
Стана чу-ден! Blush

# 728
Стела, да. Вчера имаше някакъв бъг с форума, та я качих днес. Сигурна съм, че и твоят сладкиш е бил чуден- то няма как нещо с много шоколад и масло да не е вкусно!❤🙂
Данилу, как си мечтая за вашите тъмнозелени тиквички- страхотни!🥰

# 729
Елора, Долче, не съм сама значи! 😁 Наистина, жестът е важен. След време ще се смея , но като се сетя…
Скрит текст:
Аз няма да казвам колко съм + кг, че ще съм рекордьорът на групата. Само ще прикача текущата ситуация и равносметка при мен:

# 730
Нани 🤣.
Липсваха ми твоите картинки.
Ще ме уморите от смях. Хайде, започваме да броим успехи вече. Който се угоил, угоил. Толкоз. Днес реших да си купувам трикотажна роклА миди. Еми, прасешка работа, не се харесах в нищо и се отчаях. То около кръста някава препаска имам, пък искам рокля и колан. НЕма да стане за този сезон ☹️.
За сметка на това получих послание свише. Отивам на едни автомати да си пускам кафе. Левче. Бам. Взе го. И започвам да търся къде да намалявам до пълен минус захарта. Е , бутон няма. Суетя се. Една лъчезарна булка ме зяпа недоумяващо от другия автомат. Притича се на помощ. За свое оправдание ще кажа, че бях с шапка тип капела. Като съм с такава, много мадамски се чувствам, ама не съм добре с ориентацията. Та тя ми сочи. Аха. Натискам най- после и се чува тададамммм, падат монети хри рестото.аз се правя, че не чувам. Жената вика, вземи си рестото. Викам, нямам ресто, левче е. Тя вика, ама имаш. Бъркам - три по педесет стотинки ми пуснало 🙄😳😲.
Тя ме гледа. И аз, ехееее, ето и за Вас една монета, това е късмет. Тя- Ваши са. Викам, аааа, не, подарявам ви и ви пожелавам , като си купувате нещо тази година за 10 лева, да Ви връщат 15. Смяхме се и двете и си взехме почерпката 😀

# 731
Хах Тайсче Много си готина ❤
Аз пусках поздрави писах пожелания и на всички им пожелавам една успешна 2025 година 🤣
Мм ми казва ехее ти направо ги отстреля в бъдещето 🤣🤣
Аз имам още 1 питка която ми бъде очите 🤣🤣
Направих си кекс с 2 банана и овесени ядки. Смятам.сутрин това да закусвам. Засища и поне до 12 не мисля какво ще ям. Че нещо дутрин се събуждам със зверски глад и съм в състояние да изям света🤣

# 732
Аз нали от 2 седмици съм без работа, хептен си разбутах кога се спи и кога не, особено пък и за нова година... И сега ми е странно, от време на време се чудя време ли е да се яде, то от скука се чудя какво да изям вече Grinning Е, вероятно и наближаващият цикъл има пръст в това, ама не съм свикнала така. Ако съм заета, нямам време да си мисля за глупости, най-малкото Grinning
Добре че не държа при мен количества храна, хладилникът ми тук е много малък и пазарувам малки количества и все подбрано, излишни неща няма къде и не искам да държа. Все пак ми е важно да е зареден с яйца, сирена, масло и материал за салата а пък другите неща - каквото дойде Grinning Разбирайте че за тях място не остава.
Обаче се въртя цял ден днес като обран евреин, място не мога да си намеря. Търся нещо да ям дето не го знам какво е, ама знам че го нямам! Joy
Поуката е че не празниците развалят дисциплината, а почивните дни дето ако събират твърде много Grinning

# 733
Купих си ново четиво по темата:

Започна добре, интересно ще ми е да видя по-нататък как ще е.
И онзи ден видях глюкозотолерантен тест, какъвто до момента не бях виждала.
Инсулин на гладно 6, инсулин на 1-ви час 500, инсулин на 2-ри час 350.
Падна ми ченето.

# 734

Добре че си ги има книгите онлайн.
Ще ги метна февруари и тук.
Да си ги има все пак.

Общи условия

Активация на акаунт