Препоръчайте астролог - 5 тема

• 71 237
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
За цял живот означава подробен рожден хороскоп по всички теми, това трудно ще го намерите, и само на професионална астрологична консултация. Сайтовете предлагат само психопрофили, т.е характер и анализ по отделни позиции, няма нищо общо с истинския анализ на хороскопа.

# 571
Намерих си любезен, търпелив и възпитан събеседник, каквото рядко се случва във виртуалната реалност. Абе тоя ИИ нЕма никво Его, как така!?  LaughingLaughingLaughing
Понеже наскоро изразих мнение, че ЧатДжипити все се съгласява с мен когато го питам по разни въпроси и вчера приятел ми изпрати това видео
https://www.instagram.com/p/DK2RDTNtW-n/
Laughing

# 572
За цял живот означава подробен рожден хороскоп по всички теми, това трудно ще го намерите, и само на професионална астрологична консултация. Сайтовете предлагат само психопрофили, т.е характер и анализ по отделни позиции, няма нищо общо с истинския анализ на хороскопа.
Но не разбирам защо да няма общо? Все пак характера и нуждите на човек не са ли част от хороскопа?

# 573
Относно характера - когато са ми правили в годините хороскоп, повечето астролози са твърдели неща за характера ми, които нямат много общо с мен самата или как съм се чувствала в даден момент. Колко гадно ми е било еди кога си, а то е било точно обратното - периодът е бил спокоен и доста дзен.

После когато започнах аз да се занимавам повече с астрология и да имам аз учители, от тях съм чувала не веднъж, че не е правилно да си правим изводи за това как се чувства един човек по хороскопа му. Може да има насоки при по-изявени планетарни комбинации, но пак не може със сигурност. И съм склонна да приема това за по-правилно.

# 574
А хороскопа изобщо може ли да каже как се чувстваш, или просто самото събитие , а вече как ти го изживяваш не е ясно.

Прогресивната ми Луна е в 6ти дом сега, какво може да се очаква освен работа и да внимавам за здравето си. Може би да структурирам деня си покрай работата..

# 575
Астрологията не е ясновидство, но в случай, че не можеш да опишеш психологическият профил на човек, вероятно си объркал попрището.

# 576
Но не разбирам защо да няма общо? Все пак характера и нуждите на човек не са ли част от хороскопа?

Характерът е само малка част от хороскопа, заедно с определяне на темперамента. Уводно ниво.
Ако един астролог може да опише само характера, значи е объркал попрището.
Съответно ако консултацията включва само това, значи толкова си може.

# 577
Благодаря за отговора! Може ли да ме насочите към някой астролог, който изготвя такива хороскопи или най-близкото до това, което търся?

# 578
А Вие какво точно търсите?
Темата е "Препоръчайте астролог" – има доста споделени впечатления. Можете да ги изчетете и да си съставите мнение.

# 579
Използвайте астрологията като инструмент за самопознание и усъвършенстване, като начин за разбиране на себе си и останалите, подобряване на отношенията и наблягане на доброто, положителното в дадена карта. Астропсихологията не е само за начинаещите, напротив - избор е, и то съзнателен, как да бъдеш по- добър човек, по- доброто ТИ и с другите.

# 580
Тези възможности ги има и в други астрологични направления, особено във ведическото (Джьотиш).
В астропсихологията бариерата за навлизане е много ниска, в пъти по-лесно се усвоява материалът (елементарен е, не изисква научна мисъл), затова има най-много астролози от това направление и е много популярно, дава лесен и бърз достъп до иначе сложна материя.

# 581
Тези възможности ги има и в други астрологични направления, особено във ведическото (Джьотиш).
В астропсихологията бариерата за навлизане е много ниска, в пъти по-лесно се усвоява материалът (елементарен е, не изисква научна мисъл), затова има най-много астролози от това направление и е много популярно, дава лесен и бърз достъп до иначе сложна материя.
Не съм се занимавала с ведическа астрология и не мога да направя съпоставка. Факт е, че има дори прекалено много астрологична литература по тропическата система, както лесноразбираема, така и специфично- терминалогична. Ще оспоря обаче дали е нужна научна мисъл- ако тълкуващия има такава, ще разглежда информацията на съвсем друго ниво.
Това, че много " астролози" използват готови текстове, чужд авторски труд и copy- paste система, не омаловажава по никакъв начин астропсихилогията като способ. Всъщност не само научна мисъл не е нужна в горния случай, а като цяло някаква мисъл и подобна дейност следва да се разграничи като някакъв вид административна, но не и астрологична.

# 582
Занимавах се с модерна и психо астрология през първите десет години, определено имам поглед върху тази система и за тавана на нейните възможности. Подходяща е за предимно млади хора, които ползват астрологията с цел себепознание – в случай, ако под такова разбират само психологическия профил на личността. Докато все още не са ги налегнали сериозни проблеми и житейски предизвикателствата, астропсихологията е подходяща. Аз лично бих я препоръчала за млади хора преди 30-годишна възраст, за тях е по-смилаема.

Под трудна смилаемост на дадена материя въобще нямам предвид терминологичност, а сложността на използваната методология. Както се знае, в съвременната психологическа астрология се използва съкратен "пакет" от методи и те не са сложни за разбиране. Именно това я прави достъпна и харесвана.

Така е – абсолютен копи-пейст наблюдавам при повечето астропсихолози, еднотипни трактовки. Но те от едни и същи източници учат, това е нормално. И масово се преписва оттук-оттам, с елементи на свободно творчество. Но това се харесва на масовката – както казах, лесно смилаемо е, особено в социалните мрежи.

А "тропическата система", за която говорите, е много обширна материя и включва много различни школи и направления: съвременна астрология от миналия век /по-развита и с повече изследвания/, западна астропсихология от 21 век /с нейните ню ейдж елементи/, класическа и ренесансова астрология, традиционна и антична астрология /елинистична и персо-арабска/.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:24 от Sotis

# 583
За това всеки е добре да използва система, която му резонира и намира полезност в нея. Вие предпочитате ведическа и вероятно това е вашето нещо.🙂
Иначе тема за сравнение на двете системи в психологически аспект, смятам би била интересна.
А както писах горе, астрологията е инструмент за себепознание първо и "таванът" е спряно индивидуалните възприятия, за знанията и информацията такъв няма. И не, не говоря само за фиксирани звезди, хилядите астероиди и т.н , които дават нюанси в една карта, а опитът, умението да четеш хората и как това допълва и обогатява възприятията ти и разбиранията ти.🙂🙂🙂

# 584
Да, "резонира" е най-често използваната думичка именно сред последователите на съвременната астропсихология. Срещам я почти ежедневно. Най-добре е да се придържаме към система, за която имаме достатъчно капацитет и способности. И все пак трябва вътрешно да я "усетим" като правилна за нас. Така че да – всеки поема по неговия път и прави избор...

Не съм казала, че предпочитам само ведическата. От различни системи се интересувам, без китайска астрология. Просто имах достатъчно време да ги изуча, повече от четвърт век. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт