Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 64 596
  • 534
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тия чушки как хубаво са наредени и изпечени 🤤
...Защо ли някога когато е създадено неповторимо българско изобретение чушкопек не са мислили малко по-глобално и не са създали по-унивесален уред...

# 421
Аз цяла зима пека чушки и патладжани за кьопоолу в него.

# 422
  • here and now
Патладжана цял ли? Време? Градуси?

# 423
Включвам се да вметна, че и чушки сиврии стават убийствени в АФ. Те си имат собствен вкус, много са ароматни и стават, като в Хепи и Бурата.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 15:17 от ranimi

# 424
Патладжана цял ли? Време? Градуси?
Цял, надупчен с вилица тук там, 190*, 25 мин

# 425
  • софия
Включвам се да вметна, че и чушки сиврии стават убийствени в АФ. Те си имат собствен вкус, много са ароматни и стават, като в Хепи и Бурата.
С оскъдния си опит потвърждавам, че сиврията и с яйце и сирене е убийствена!
Моят уред е семпъл, лидълски, т.е. няма функция bake. Ще станат ли макароните с яйце и мляко?

# 426
Ако питаш за макарони на фурна -  Да , правила съм

# 427
  • Mediterraneo
Класическо гювече( доматен сос, сирене, наденички, яйце), 10 минути на Фурна+ 5 мин капака за фраер на Пица( Olla GM H Delux Fry).

# 428
https://www.facebook.com/reel/549204231579999

идея

1kg. пресни картофки от пазара днес(вместо да ги друсам и задушавам на тенджарата)
 реших да пробвам на АФ

Roast 195* 20'

точно се събраха 1кг.

много вкусни станаха

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 20:01 от pinko

# 429
Здравейте, по-нагоре в снимките с чушките видях,че са сложени без решетка отдолу. Или поне така ни се видя на снимката. Аз имам Тефал Ultra Fry, с решетка е отдолу, подвижна. Но винаги я ползвам. Сега се замислих дали мига да пека някои неща и без нея. Че тя има по средата едно топче за хващане и препи да се сложи пица примерно. Не съм я махала заради идеята,че под нея циркулира вуздуха. Но като видях снимката и се замислих дали ползвате и без решетка, дори и на друг подобен модел.

# 430
Instant pot+fryer

Bake 180° 25'
Паламуд с лимон и домати

Пълнени домати с яйце, сирене, кашкавал
Bake 180° 20'

Патладжан с домати и сирене
Bake 175° 20'

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 14:53 от @_@

# 431
Здравейте, по-нагоре в снимките с чушките видях,че са сложени без решетка отдолу.

Почти всичко правя без решетката !
С изкючение на неща от типа на наденици, пускат мазньоч и предпочитам надениците да не плуват в нея Wink

# 432
  • София
Здравейте, по-нагоре в снимките с чушките видях,че са сложени без решетка отдолу. Или поне така ни се видя на снимката. Аз имам Тефал Ultra Fry, с решетка е отдолу, подвижна. Но винаги я ползвам. Сега се замислих дали мига да пека някои неща и без нея. Че тя има по средата едно топче за хващане и препи да се сложи пица примерно. Не съм я махала заради идеята,че под нея циркулира вуздуха. Но като видях снимката и се замислих дали ползвате и без решетка, дори и на друг подобен модел.
Без решетка са защото уредът има реотан и отдолу. С обикновен фрайер трябва да са на решетката и да се обръщат. Тези модели винаги се ползват с решетка. Другите - обикновено без.

# 433
  • Варна
Хм, моя е Cosori 10l. Винаги ползвам решетките. Сега се озадачих, какви случаи трябва да ги ползвам и в какви не трябва. Аз го имам отскоро и признавам си, не съм професионалист

# 434
Аз имам Instant pot duo+air fryer и Ninja mini и на двата уреда пека зеленчуци без решетка.

Общи условия

Активация на акаунт