Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 76 953
  • 634
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Виждали ли сте такава форма - хартиена тавичка - трябва ми за купата на мултикукъра:
Но с такива размери - с дъно = 18-19,5см (стените са 20-21см, а самото дъно 19,5см).
Масово са 16см (попаднах и на 20см, но доста по-скъпи)
Скрит текст:

# 616
  • софия
Имам от малките. Не знам за мулти, но за фрайера не стават.
Ако си пробвала по принцип и ти харесват, тогава купувай

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 14:56 от swetulka

# 617
Виждали ли сте такава форма - хартиена тавичка - трябва ми за купата на мултикукъра:
Но с такива размери - с дъно = 18-19,5см (стените са 20-21см, а самото дъно 19,5см).
Скрит текст:

ето 19см
https://www.emag.bg/komplekt-200-broja-hartii-za-fritjurnik-vild … 709/pd/DTZV8Z3BM/

и при джаки чан разбира се
https://www.temu.com/bg-en/25pcs-of-non-stick-air-fryer-liner-ai … 343611_il7sj9a69t

# 618
  • Mostly in my mind
Да попитам тези от вас с дуал блейз, загрявате ли предварително фрайерът, когато е оказано по рецепта?

# 619
  • софия
Да попитам тези от вас с дуал блейз, загрявате ли предварително фрайерът, когато е оказано по рецепта?
Да, за кратко.

# 620
  • София
Да, напр. за 2-3 мин., когато пека кебапчета/кюфтета

# 621
  • Mostly in my mind
Благодаря ви. На същата програма и градуси,на която ще ги печете ли?

# 622
  • София
Аз - да..., на същата програма.

# 623

Толкова години, никога не го загрявам?!
Що за мода, около мен никой не го "загрява"- това да не е чугунен тиган

# 624
Когато се пече месо и особено кайма, е добре уредът да е предварително загрят, за да може по-бързо да се запечата повърхността на месото, да не му изтекат соковете и да остане сочно.

# 625
  • Mostly in my mind
Аз направих тази рецепта. https://www.slimmingeats.com/blog/air-fryer-garlic-butter-steak-bites

Всичко спазих. Загрях предварително. Взех телешко от Лидл, от тия рибай стекове, дебелите. 30 лв дадох за месо и накрая нищо...едно жилаво стана, не се яде. Програмата ли не улучих, не знам.

# 626
Аз също не загрявам. Много се чудех дали да го правя, но реших, че има някаква специална програма за това нещо като при кукърите на други модели фраери 😃😊

# 627
Скрит текст:
В брошурата на Лидл за следващата седмица има 2 размера такива неща, но не запомних размера, можеш да погледнеш дали са ти подходящи.

# 628
  • оттам, откъдето започва България
Аз направих тази рецепта. https://www.slimmingeats.com/blog/air-fryer-garlic-butter-steak-bites

Всичко спазих. Загрях предварително. Взех телешко от Лидл, от тия рибай стекове, дебелите. 30 лв дадох за месо и накрая нищо...едно жилаво стана, не се яде. Програмата ли не улучих, не знам.

Телешки рибай стек се прави на тиган и е много важно колко минути се готви от всяка страна, мисля не повече от 3-4 мин, но то зависи и как го искаш - по-изпечен или не.

# 629
  • София
За загряването - всеки може сам да си прецени, като опита и двата варианта и спрямо своите изисквания, да избере своя начин. Вкусовете и изискванията са различни и предполагам, че това е причината и някой да не улавя разлика?! Специално за кебапчета/кюфтета - обичам да са добре препечени отвън, но сочни отвътре, не сухи и тричави ( или както там се казва). 
Според мен, не е важно кой, как ги пече, а по кой начин му харесват повече  - то колкото до самото печене, ще се опекат и по двата начина.

Общи условия

Активация на акаунт