Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 77 018
  • 634
  •   1
Отговори
# 600
Аз правя на 15мин, 130°, air fryer

# 601
За jammy eggs за колко време и на какви градуси правите яйцата? Сякаш ги правех на 140 градуса, но съм забравила.
А брюкселско зеле готвите ли във фраер? На мен ми се наложи да го досготвям с малко вода в тигана (т.е. да се задуши). Хем бяха нарязани зелчиците на половинки, а по-големите - на три парчета...Може би трябва първо да се свари леко и после да се запече (ако търсим хрупкав ефект отвън, за меки зелчици бих сложила направо в тигана да се задушава).

# 602
На мен ми харесва без такава обработка, аз не ги търся да са съвсем размекнати като сварени де. И аз на половинки, омаслени там малко и посолени. Едно от малкото неща за които готова програма ми е вършила  работа, тази за зеленчуци май беше нещо от сорта на 20 ина минути на 160, ако ти е някакъв ориентир. Пак зависи от количеството и колко загар искаш, разбира се.
Ако първо ще варя, че после да слагам в еърфраера, да съм се отказала Grinning Метни ги пък за малко в микровълновата първо, ако ги искаш по-меки, хем няма да ти се наквасят с вода както при варене.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:27 от natka

# 603
Натка, нямам микровълнова.🙂 Ако ще трябва първо да бланширсм, то направо в тигана ми е по-лесно.😃 Говорим за количество по етикет уж 500 грама в мрежичка (след почистването тежат по-малко), които в сготвен вид тежаха към 300 грама. Т.е. съвсем нормално количество за фраер, във фурничката ми се побира чудесно и не са нагъчкани зелчиците. Ще пробвам някой път за 20 минути на 160 градуса дали ще станат добре.

# 604
Пробвай, щях да пиша и малко по-високи градуси че носят но щом ги искаш по-меки, по-добре по-бавно да станат. Аз и на 180 съм слагала, но вече казах че си ги искам със загар но не омекнали, особено ако са повече и знам че ще трябва да разбърквам и без това.

# 605
Ако мен питате - на air fry ги пуснах, най-често нея ползвам. За место - roast или grill, за тестени - bake. Още не съм пробвала reheat и dry.

# 606
  • 1st floor
Ако мен питате - на air fry ги пуснах, най-често нея ползвам. За место - roast или grill, за тестени - bake. Още не съм пробвала reheat и dry.
Благодаря!

# 607
  • Mostly in my mind
Момичета, имам  вече dual blaze Blush
Започвам с картофите, ама да не се изложа..
На, ftayer или на roast?
И на двете не ни харесаха.
Най-добри, поне за нас, стават на Fries с решетка.
И аз съм от днес собственик на dual blaze, но няма fries...вероятно е друг модел. Някоя от тези програми дали я замества? Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 19:54 от Лолита

# 608
  • софия
Правих ги на air fry, станаха много добре.
И искам да се похваля : много съм доволна от машинката. Според мен е качествено различна от старата ми (Лидълска).
Правих много неща, които тук сте споменали-  баница, панирани филийки, кюфтета, макарони, фъстъци пекох бързо-бързо. Мисля да пробвам хлебчета по празниците.
Нямам самочувствие да споделя рецепта, но с интерес чета вашите.

# 609
  • 1st floor
Кажи за макароните! 😃

# 610
  • София
Лолита,  програмата fries представлява air fry на 195 градуса. Би трябвало да са описани в книжката, а в приложението излизат настройките.

# 611
  • Mostly in my mind
Кое е приложението?.VeSync ли? Като че ли не видях там тези настройки.

# 612
  • София
Да, като кликнете на картинката на airfryer-а в presets

# 613
  • Mostly in my mind
Намерих ги. Благодаря!
А слагате ли кошницата в съдомиялня? Прочетох,че може, но съм резервирана аз...

Днес за закуска направих това. Много хрупкави и вкусни станаха.
https://www.fooddolls.com/nutella-french-toast-sticks/

# 614
  • софия
Ох, какво да кажа. В тавичка алуминиева които се водят еднократна, така че доза не мога да кажа. Всичко на око,2 яйца, ок. 300 мляко.
25 мин на 170гр. Roast.
И да ви кажа, хартиените подложки не стават. Използвам хартия за печене, или фолио, ако не искам да цапам.
Не мия в миялна, заема много място, а се мие на ръка супер лесно.
Аз я  щадя в този смисъл Blush, гледам да не я мърлям прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт