Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 71 280
  • 605
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 271
Аз правя на 15мин, 130°, air fryer

# 601
  • Мнения: 32 195
За jammy eggs за колко време и на какви градуси правите яйцата? Сякаш ги правех на 140 градуса, но съм забравила.
А брюкселско зеле готвите ли във фраер? На мен ми се наложи да го досготвям с малко вода в тигана (т.е. да се задуши). Хем бяха нарязани зелчиците на половинки, а по-големите - на три парчета...Може би трябва първо да се свари леко и после да се запече (ако търсим хрупкав ефект отвън, за меки зелчици бих сложила направо в тигана да се задушава).

# 602
  • Мнения: 24 796
На мен ми харесва без такава обработка, аз не ги търся да са съвсем размекнати като сварени де. И аз на половинки, омаслени там малко и посолени. Едно от малкото неща за които готова програма ми е вършила  работа, тази за зеленчуци май беше нещо от сорта на 20 ина минути на 160, ако ти е някакъв ориентир. Пак зависи от количеството и колко загар искаш, разбира се.
Ако първо ще варя, че после да слагам в еърфраера, да съм се отказала Grinning Метни ги пък за малко в микровълновата първо, ако ги искаш по-меки, хем няма да ти се наквасят с вода както при варене.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:27 от natka

# 603
  • Мнения: 32 195
Натка, нямам микровълнова.🙂 Ако ще трябва първо да бланширсм, то направо в тигана ми е по-лесно.😃 Говорим за количество по етикет уж 500 грама в мрежичка (след почистването тежат по-малко), които в сготвен вид тежаха към 300 грама. Т.е. съвсем нормално количество за фраер, във фурничката ми се побира чудесно и не са нагъчкани зелчиците. Ще пробвам някой път за 20 минути на 160 градуса дали ще станат добре.

# 604
  • Мнения: 24 796
Пробвай, щях да пиша и малко по-високи градуси че носят но щом ги искаш по-меки, по-добре по-бавно да станат. Аз и на 180 съм слагала, но вече казах че си ги искам със загар но не омекнали, особено ако са повече и знам че ще трябва да разбърквам и без това.

# 605
  • Мнения: 76
Ако мен питате - на air fry ги пуснах, най-често нея ползвам. За место - roast или grill, за тестени - bake. Още не съм пробвала reheat и dry.

Общи условия

Активация на акаунт