Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 71 290
  • 605
  •   1
Отговори
# 585
  • Berlin
  • Мнения: 12 997
Може би защото са били на хартия отдолу и не са могли да се запекат, т.е. да минава въздуха навсякъде? Пържени филии във фрайъра няма ли да се разтекат?

# 586
  • Мнения: 6 137
Е сред отличниците  трябва да има и двойкаджии Cry
Ясно сте описали програмите, ама не уцелих аз съм и много се ядосах!
Едни прости пържени филии на roast 160гр,20 мин... И залепнаха отдолу на хартиената подложка
Къде сбърках?!
Не слагам хартия отдолу, директно в кошницата - на roast, 200 гр. за 10 минути. Стават идеални. Даже, като постоят малко да поизстинат, са съвсем като пържените.

П.П. трябва да си записвам рецептите, че с толкова експерименти, вече забравям кое на какво и как най-добре се е получило, и започвам да се чудя Simple Smile

# 587
  • Мнения: 2 306
И аз ги правя за 10 минути, но на програма АФ. Не слагам хартия на нищо. Не залепва

# 588
  • Мнения: 6 137
И аз ги правя за 10 минути, но на програма АФ. Не слагам хартия на нищо. Не залепва
С решетката ли?

# 589
  • Мнения: 2 306
Не слагам. Без решетка съм пробвала само

# 590
  • Мнения: 1 271
Аз също ги правя директно в коницата на air fryer. За 7мин

# 591
  • Мнения: 24 796
160 ми звучат малко, за такова нещо 190-200 щом се търси да наподоби пържено.  Десетина минутки общо, вече според уреда и това дали са на хартия - с или без обръщане по средата.
И не знам какво е специфичното на програма roast но ако трябва да имитира печене, не ми звучи удачно да е тя.

# 592
  • софия
  • Мнения: 1 629
Избрах "roast" заради силата на, реотаните - отдолу силно, отгоре малко по-слабо.
Струва ми се, че не са водещи наименованията на програмите, а интензивността на реотаните. В интерес на истината, бяха се опекли хубаво, грешката беше в хартията, ама аз я сложих уж да не се разтече нещо..
Еее, natka, аз за к'во дадох тези дни пари за dual blaze, ако ще обръщам Blush
Абе.. Проба-грешка:blush:
Пък вие моля, не спирайте да споделяте

# 593
  • Мнения: 725
Тези хартии за АФ много лепнат,не са като другата пекарска хартия, може би нямат восък.
Аз онзи ден правих паниран карфиол върху хартия и също ми се разтече панировката и залепна,въпреки че намаслих хартията със спрей за печене.

# 594
  • Мнения: 10 444
Защо ми изтрихте поста с рецептата и снимките на картофи огретен??!!
Коя от вас ме е докладвала и каква е причината?
Определено не разбирам в какво се е превърнал този форум?

# 595
  • Мнения: 24 796
Хартии за еърфраер... Айде няма нужда. Ако реша да сложа (при мен са стоманени решетки а не незалепващо), слагам парче нормална хартия за печене.
Но 160 са си малко отвсякъде за такова нещо, не му знам програмите как се водят но би трябвало airfry или от сорта за тия филийки.

# 596
  • 1st floor
  • Мнения: 9 848
Защо ми изтрихте поста с рецептата и снимките на картофи огретен??!!
Коя от вас ме е докладвала и каква е причината?
Определено не разбирам в какво се е превърнал този форум?

Може ли пак да я пуснеш? Това е нещото, което никога не мога да направя вкусно! Пропорции ли бъркам, подправки ли, не знам…

# 597
  • Мнения: 2 285
Не знам дали подобна рецепта вече е била публикувана, обаче вчера успях да направя яйца на очи в силиконова форма. 3 яйца, чукнати във формата, поръсени със сол и бял пипер и по няколко капки олио на яйце. За 5-8 минути на 180 градуса, програма Bake. Фраерът е Инстант пот.

# 598
  • Мнения: 76
Няма нужда да се слага вода. 10 мин на 160 градуса, няма разлика с другите.
Аз "варих" яйца в моето Косори 8 мин на 180 градуса,ами не ми харесаха спрямо нормално сварените ,ципата им беше жилава ,като препечени стояха някак сухи.
Може ли някой да даде идея как да приготвя замразени гьоза? Печени станаха сухи. Ако сложа малко вода на дъното на фраера и на 160 градуса сякаш ще е по-добре, а?

# 599
  • 1st floor
  • Мнения: 9 848
На коя програма?

Общи условия

Активация на акаунт