Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 64 796
  • 534
  •   2
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 965
Споделям какво пробвах тази семдица:
Тиква с козе сирене като гарнитура за кюфтета

Целта беше да приготвя някаква гарнитура за кюфтета, имах тиква и реших да я комбинирам с козе сирене, това което е на руло, в моето беше President.
Обелих и нарязах тиквата, овкусих я със сол, черен пипер и зехтин:


После я слагам на 205⁰С за 12 минути, след това слагам колелцата сирене за още 3 минути на същата температура.

И готово, на мен лично много ми хареса, правих го вече два пъти и ще го правя пак🙂
Кюфтета ги пека на 190⁰ за 9-10 мин.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 22:41 от pimpinela

# 376
  • Мнения: 24 625
Хубаво си става тиква на "картофки", там времето вече зависи от сорта на тиквата де, но иначе резултатът все е хубав. Поднасяла съм с настъргано сирене отгоре, точно както пържени картофки. Или с чеснов сос, също много добре си пасват.

# 377
  • софия
  • Мнения: 1 588
Аз пак да попитам за макароните на фурна във фрайера. Не повторих несполучливия си опит, а ако някой сподели дози, темп. и време, ще бъда благодарна.

# 378
  • София
  • Мнения: 2 768
Пълнени гъби, плънка: лук, домат, малко гъби, сол, олио. Първо пуснах гъбите без плънка за 5 мин на 170 градуса, после сложих плънката - още 5 мин, накрая кашкавал - още 2 мин.
Остана от плънката, добавих 2 яйца, сирене, нарязани маслини и кашкавал. Изсипах в силиконови формички и пекох до готовност - около 7-8 мин. Много вкусни станаха и двете.

# 379
  • Мнения: 303
Едни пресни картофки (12 лв кг Money) от снощи дето се харесаха много в нас. Направих по възможно най-елементарния начин - измити след това малко втриване на сол, в кошницата и отгоре върху тях няколко парченца масло. После копър и млечен чесън Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 14:00 от Karamele

# 380
  • Мнения: 8 984
Стек от риба тон предварително мариновани с лимонче, зехтин че, черен пипер, сол и девисил. Подправките са на вкус.
15 минути на 160 градуса с едно обръщане.

Хващам се за този стар пост - къде да намеря такава силиконова форма, която да е толкова високо оребрена на дъното? Моята е почти плоска и кюфтетата например когато пуснат вода, стават като варени.

# 381
  • Мнения: 24 625
Виж по китайските сайтове, има в най-различни форми и размери. Ти и тук някъде да купиш, вероятно от същото място ще е дошла, ами поне ще разгледаш без да обикаляш.

# 382
# 383
  • Мнения: 8 984
Благодаря!

# 384
  • София
  • Мнения: 7 056
Някой правил ли е вафли във фрайера?
Поръчах си силиконова вафлена форма. Рецепта -ясно, но нямам никаква идея на какъв режим да пека.

# 385
  • Мнения: 24 625
160-170 градуса, сложи ги в загрят уред за примерно 5 минутки и виж как е положението. Може и да поискаш да ги извадиш и обърнеш да хванат цвят и от другата страна, ти ще си прецениш устройват ли те. И естествено ще са на форма за гофрета само от едната страна, а от горната ще е равно.

# 386
  • София
  • Мнения: 965
Добър вечер, вчера правих карфиол, беше едно от първите неща които направих като си купих фраера, останах приятно изненадана от резултата тогава в далечната 2019.
Нарязват се чепките карфиол, овкусява се и се пече на 150⁰ за 10-12 минути, косори има специална програма за карфиол 🤭
 Моят изглежда така, това червеното е червен пипер

# 387
  • Мнения: 24 625
Пробвай същото с броколи или с брюкселско зеле на половинки, пак така лекичко да покафенее само - стават също страхотни и е много бърза гарнитура.

# 388
  • София / Пловдив
  • Мнения: 8 292
Сурови ли ги слагате карфиола и броколито?
Аз винаги първо ги бланширам, отцеждам и тогава във фраера, хем скъсявам и времето за приготвяне. Но винаги ги комбинирам с още нещо: моркови, чушки, сметана, яйца или кашкавал отгоре. Все си мисля, че "гол" карфиол или броколи ще станат сухи и леко безвкусни.

# 389
  • Мнения: 24 625
Не, нямат нужда от бланширане, то кое му е бързото тогава... Екстра са си и направо сурови на розички. Тя не е целта да станат меки като сварени, може би това си представяш.
Аз точно тези зеленчуци ги харесвам много и не са ми никак "голи", а и не говоря за ястие в съд със сметана а просто на розички или там на половинки брюкселското, леко посолени и омаслени и директно в еърфраера. Да отнема 15 минути примерно, от това колко още да искам да скъсявам готвене, че да си изкарвам и още работа с бланширане? Grinning
Съвсем различно ястие е това със сметана, кашкавал  и прочие, то си е запеканка, не че и това няма да е вкусно де.

Между другото, когато ми е трябвал леко бланширан карфиол - аз нямам скрупули срещу микровълновата, та съм мятала в купа на розички, без вода а само карфиола. За няколко минути е готов, зависи от количеството и дали е бил в хладилника преди това. И няма отцеждане на гореща вода, да ти стои мокър и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт