Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Веднъж се наложи да връща някакви части ММ, нямаше никакъв проблем. Редовно има безплатна доставка, някакви големи намаления, следиш приложението. Абе, на първо място е сред класацията на ММ, а на него му се доверявам, все пак не аз, а той ремонтира.
По въпроса- новата кола посещава вярно оторизирания сервиз първите 4 години- имаше безплатна ревизия и смяна на масла и филтри. След като изтече договореното, я водя в сервиз, който даде по- добра оферта. Слава богу, за момента не се е налагало нищо друго, освен годишната профилактика.
В Бг ММ си ремонтираше сам колите, тук няма къде. Ползва градината на един приятел да стегне колата на щерката- сменя накладки, дискове и разни неща, от които не разбирам, по окачването и ходовата част.

# 676
Здравейте, имате ли опит с връщане на кола взета на лизинг? Моята на я карам, от хиляди страхове, само си седи, плащам й гараж, вноската, каското, вчера бях на годишната смяна на масло и филтри, взеха ми 220 лева, с гражданската и вноската по новото Каско общо 1000 лева. А колата на една година е на 700 км. Няма никакъв смисъл....
Имате ли опит с връщане и колко бърка в джоба и то?

# 677
Чети договора, ние откъде да знаем? Предполагам, че имат изпипан договор и в него е предвидено всичко. Прочети и ще си отговориш сама.

# 678
И защо не я караш, от какво се страхуваш? Ползвай я, такова удоволствие е, новичко, бързо, мощно. Колата трябва да се движи, това поддържа живота ѝ, иначе се скапва. Колкото повече толкова по-добре.
Гарантирано ще загубиш пари ако я върнеш, но и да я запазиш няма да спечелиш пари. Ще спечелиш удобство, сигурност, време... Да, разходите са много. Лизинг е по-подходящ за фирма, според мен, аз затова си платих в брой. Донякъде и за да си спестя такива размисли и страсти за връщане Grinning

# 679
Не я карам защото ме е страх. Това е отговора. Страх ме е че някой ще ме удари, ще ме одраска, ще ме тотализира. Постоянно ме засичат, автоматика реагира бавно, едвам набира скорост, а после се изстрелва изведнъж, не си виждам капака, нито пред колата, все едно съм седнала на земята и карам от тази ниска позиция. Страх ме е да я оставя на улицата, и предната така ми я одраха и счупиха, от каското са като разследващи полицаи все едно съм престъпник. Всеки път като им се обадя се държат с мен все едно съм някаква нарушила закона и ще ме наказват, винаги са груби. Сега колата ми седи в гараж 3 улици нагоре от където живея и само като си помисля да я изкарам от този затънтен гараж с 20 маневри,  после за прибирането още по зле. Предпоследният път закачих едното огледало и направих резка, питах застрахователя за смяна вика ми 700+ лева. Ми мерси.
Само ще ви помоля да не се заяждате с мен. Няма нужда от груби и язвителни коментари, с нищо няма да ми помогнат освен да ме депресират още повече.

# 680
По-добре я върни, щом е толкова сложно. Ще загубиш някаква сума, но след това за 5-6000 можеш да си вземеш супер количка и да си я караш без да се притесняваш. Без гараж и скъпа поддръжка.

# 681
  • Пеликания
Карането не е за всеки, така че е нормално от тези страхове.
Както ти казаха по назад, прочети договора за опцията връщане или я пусни за продажба, но там новия собственик ще трябва да плати целия лизинг.

# 682
Да, карането не в за всеки, особено като няма кой да те подкрепи и си нямаш никого. Лесно ви е на вас дето мама и тате ви седят до гъза и ви учат на всичко изливат 20 тона пари по вас, постоянно ви казват колко сте страхотни и вие само обяснявате как всичко сте постигнали сами.
Благодаря на другите за милите думи, явно нямам нужда от тази кола. Купих я, защото никой не искаше да ходи и да избира с мен. Като си нямаш никого, всичко е 20 пъти по сложно. Обещавах ми майстори, казвах им че ще си платя, питах познати, никой. Отидох и я купих от отчаяние, трябваше ми, а сама по автокъщите ми се смееха. Това е положението, радвайте се че има кой да го е грижа за вас.

# 683
  • Mars Hotel
Разбирам те, че ти е тежко и си огорчена, но защо, за Бога, точно в такава ситуация си купуваш чисто нова и скъпа кола? Аз също съм била в твоето положение, но си купих кола за 4000 лева и я скъсах от каране, с всичките драскотини и т.н., които са неизбежни. Сигурно имаш съсед/ колега/ познат, който продава кола или познава някого, който продава кола. Не само автокъщите продават коли.

П.С. Не знам как реши, че родителите на всички са до гъза им и изливат чували с пари по тях, но си в грешка.

# 684
  • Mediterraneo
Уау, и викаш да не се заяждаме... Почти те бях съжалила

# 685
Кой е този застраховател, който се е държал така, моля пиши за да го избягваме.

# 686
  • Другата България
Уау, и викаш да не се заяждаме... Почти те бях съжалила
И аз.
Ама то крушката си имала опашка.
Ясно защо никой не иска да й помага.

# 687
Да, карането не в за всеки, особено като няма кой да те подкрепи и си нямаш никого. Лесно ви е на вас дето мама и тате ви седят до гъза и ви учат на всичко изливат 20 тона пари по вас, постоянно ви казват колко сте страхотни и вие само обяснявате как всичко сте постигнали сами.
Благодаря на другите за милите думи, явно нямам нужда от тази кола. Купих я, защото никой не искаше да ходи и да избира с мен. Като си нямаш никого, всичко е 20 пъти по сложно. Обещавах ми майстори, казвах им че ще си платя, питах познати, никой. Отидох и я купих от отчаяние, трябваше ми, а сама по автокъщите ми се смееха. Това е положението, радвайте се че има кой да го е грижа за вас.

Колкото и да ти е зле недей да реагираш със злоба. Никой не те е нападнал.

# 688
  • София
... все едно съм седнала на земята и карам от тази ниска позиция...
Явно точно този модел не е за вас, взели сте прекалено голяма кола. Защо не попитате за замяна с друга, която ще ви е по мярка? Може да излезете пак малко на загуба, но поне ще сте по-сигурна и може би някои страхове ще отпаднат Blush

ПП. Карал съм Краз с топчета за ориентиране на габаритите и знам какво е чувството Blush

# 689
  • София
Нова кола и аз бих я мислила дали ще я оператор, дали ще я намеря сутринта и тн, това е съвсем нормално. Връщането на лизингодателя обаче със сигурност ще е финансова гадост, виж дали има опция да я продадеш на някого и той да продължи с лизинга. И така ще загубиш, но може и да е по-добре.

Когато аз бях млад и неопитен шофьор, си купих евтина кола с евтини части и поддръжка, за да не я мисля. И карах, карах, дори и без задача, само за да карам. Само с шофиране, километри и ситуации стават нещата, ако мислиш че някой друг може да те научи или да го свърши вместо теб, не е така.
Жена в автосервиз не е идеална ситуация, но то с нова кола нямаш и много избор къде да ходиш.

Общи условия

Активация на акаунт