Отговори
# 735
Тея мерения на со2 са малко ... хм.

Случка на приятелка: отива за гтп. Над нормите, не минава. Прави сериозни ремонти, сменя доста неща.
Отива втори път. Моли да замерят преди официалното записване, да си види предварително. Мерят - ок. Включват официално, мерят пак - двойно над нормата. Та се беше заяла как може такова нещо, накара ги да мерят трети път - в нормите.
Сега, дали нещо не са закачили уреда както трябва, или въпросното СБА са идиоти, или "днес трябва да скъсаме Х брой коли" (както едно време имаше бройка за скъсани на ден за книжка) - не мога да кажа. Но ето, факти.

# 736
А как е евро 5? Значи по талон мога да ги карам с центъра на София ( не , че ще го направя 🤩), а замърсявам 🤔

# 737
Здравейте, мисля, че някъде в темата имаше съвети за премахване на лепенки ГО от предното стъкло, но сега не мога да ги намеря Flushed
Как най-бързо и лесно мога да ги махна, че сутринта си изпочупих ноктите? ..
Макетно ножче и после тампон с локочистител Blush

Може и просто вода след ножчето. И като се разкисне или гъбка за чинии (удобна е, защото с меката част се намокря, а с грубата се изстъргва) или с чистачка за керамичен плот.

Не знам, само предполагам. За автоматик знам, че има специална категория, а вече дали тя става и за електричка или има трета такава не знам. ...
Няма специална категория за автоматик, разбира се. Има разлики, но като цяло е много по-лесно.
Нито има специална категория за електрически или за хибридни.
Мисля обаче че трябва да създадат спец обучения за блондинки Grinning (нямам предвид ЧС)

Е, аз имам нормална и не съм виждала лично такава, ама тук пише друго:

Цитат
Свидетелството за правоуправление за кола с автоматична скоростна кутия у нас има от 2011 година. То се различава от това за автомобил с ръчна. Ако на първото пише само В, на второто до буквата е добавено А в скоби.
https://fakti.bg/bulgaria/332774-nad-500-novi-shofyori-se-uchat- … smenat-skorostite
https://www.ramirus.com/kategoria-b-za-avtomatik/
http://ucbulgaria.com/shofiorski-kursove-automatic

# 738
  • София
Вода найлон и лепило не разтваря, необходими са години разпад Grinning
Въпрос на химия...

# 739
Вода найлон и лепило не разтваря, необходими са години разпад Grinning
Въпрос на химия...

Въпрос на личен опит, от години си ги махам така Simple Smile Точно това лепило водата го разтваря съвсем добре, а да разтваря найлон няма нужда, защото вече е изстърган с ножчето. И понеже е въпрос на химия, в учебника по химия пише, че "водата е универсален разтворител" Simple Smile

# 740
Да, виждам че има курсове само за Автоматик, но това е безумно. Категорията си е същата. Маркетингови трикове за наивници.
Аз не съм карала такъв курс и шофирам автоматик, синът ми също, и милиони други шофьори предполагам. Това значи ли че нарушавам нещо... Няма категория ВА.  Ако някъде пише В+А може би означава че може да карам и мотори освен автомобили.

# 741
С обикновена книжка можеш да караш автоматик и не си в нарушение. Но с книжка за автоматик не можеш да караш кола с ръчни скоростни кутии. Би трябвало да знаеш, че има известна разлика в управлението.

# 742
Има си отделна книжка само за автоматик. Пак е категория B, но в графата в дясно се вписва ограничение, че е само за автоматици.

А как е евро 5? Значи по талон мога да ги карам с центъра на София ( не , че ще го направя 🤩), а замърсявам 🤔
Евро 5 е по проект и като е излязла от завода. Ако не е поддържана правилно, то ще замърсява. Колите да не са магически да карат вечно.

# 743
Понякога им махат катализаторите и тогава категорията става празна цифра.

# 744
С обикновена книжка можеш да караш автоматик и не си в нарушение. Но с книжка за автоматик не можеш да караш кола с ръчни скоростни кутии. Би трябвало да знаеш, че има известна разлика в управлението.
Може ли моля снимка на такъв вид свидетелство, ако случайно някой има такова. Много съм любопитна какъв човек ще плати същата такса за курс "само за автоматик".
А курсове само за хибриди има ли, хах, това само в БГ може да се случи.

# 745
Е, аз имам нормална и не съм виждала лично такава, ама тук пише друго
Има разбира се. Не му се връзвай!
Ако си изкарал курс за автомат, нямаш право да управляваш ръчка. Обратното не е така.

# 746
Може ли моля снимка на такъв вид свидетелство, ако случайно някой има такова. Много съм любопитна какъв човек ще плати същата такса за курс "само за автоматик".

Аз нямам и не мога, но всяка кифла ще плати, защото не планира да кара друго. В САЩ повечето хора не могат да карат ръчка. Помня даже, че някога имаше някакво риалити и едни манекенки имаха задача да вземат по една кола и да търсят нещо из София. Да, ама засечка - уж шофьорки, ама не могат да карат с ръчни, а колите бяха такива.

# 747
Аз имам такава колежка Blush

# 748
Благодаря ви за информацията.
Наистина не знаех и още не мога да го осмисля, безумно е.
И това за различните "книжки" и за други страни ли го има или само в България?

# 749
Наистина не знаех и още не мога да го осмисля, безумно е.
Не е безумно. Ако мога да карам Еърбъс това не гарантира, че мога да карам Боинг. Или ако има свидетелство за кола, не мога да карам тир или автобус.
Става дума за квалификация

Общи условия

Активация на акаунт