Отговори
# 720
Тоест, тези бустери се ползват (примерно 2 пъти) и умират? А самите те после подлежат ли на зареждане, или след (2 пъти) ги хвърляш в коша?

# 721
  • София
Тоест, тези бустери се ползват (примерно 2 пъти) и умират? А самите те после подлежат ли на зареждане, или след (2 пъти) ги хвърляш в коша?
Не, разбира се. Зареждат се и се препоръчва да се съхраняват заредени Blush

# 722
Тези бустери са просто големи литиеви батерии, все едно по-голям пауърбанк. Съответно китайските ментата не си отговарят на посочените параметри и зимата може и да не помогнат въобще. Както и при по-голям двигател или дизел с висока компресия.
Те и на марковите обикновено пише, че не стават за 6 и 8 цилиндрови двигатели...

Освен това батериите им стареят. Предвид цените им, според мен си заслужават само ако имате няколко автомобила, да купиш един общ за всички. За само един автомобил по-добре да дадеш парите за абонамент за СБА и добър акумулатор.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:13 от bboiko

# 723

Как така в коша? Зареждат се за два часа с обикновена зареждачка за телефон и пак са готови.

Лично на мен ми се е случвало да търся ток с кабели 4 или 5 пъти и е много досадно. Хайде, кабели вече си носим, ама трябва и човек, който да те почерпи. Да не говорим, че кабелите са много по-обемисти и тежки, а ако отиваш някъде с много багаж и това се брои. Иначе има и машинки и за големи дизели, ама на мен за какво ми е? Само излишни пари и излишни тегло и обем.

# 724
Вчера видях учебна кола електричка! Не е ли до голяма степен безсмислено и опасно? Защото шофирането на кола с ДВГ и електричка е много различно...

# 725
Няма проблем, ако има и книжки само за електрички, както има книжки само за автоматик.

# 726
Как така в коша? Зареждат се за два часа с обикновена зареждачка за телефон и пак са готови.

Благодаря.
Не съм отваряла да ги търся. Просто от описанието "може да заредят телефон само веднъж" останах с впечатление, че е нещо еднократно, за спешен случай.
Сега вече знам.

# 727
Не, просто заряда им е толкова. То и като ги ползваш за палене, ако не стане от първи или втория път, след това вече нямат заряд. И това при по-малък двигател, при по-голям - само един опит.

Няма проблем, ако има и книжки само за електрички, както има книжки само за автоматик.
Че каква е разликата между шофирането на автоматик и на електричка? Едно и също е. А при хибридите има и с ръчни скорости.

# 728
Не знам, само предполагам. За автоматик знам, че има специална категория, а вече дали тя става и за електричка или има трета такава не знам.

Да, джъмпстартерът не е идеално решение, но такова няма. И за мен си е екстра опция, особено за бензинови коли с нормална кубатура (до 2000). За по-големите двигатели има и по-мощни, но са обемни и скъпи. Пък и ако колата не запали от два пъти проблемът не е (само) в акумулатора.

# 729
Здравейте 🙂 аз няма да задам въпрос, з просто искам да дам съвет на тези, които ще си купуват кола, не от магазина😀 март месец си купих Киа сийд, 2012, евро 5, щастие голямо. Да, ама не😔 днес едва минах преглед, , co2 много завишено. Като я купувах и правиха диагностика в Киа, не знам мерили ли са тези стойности, аз нямах представа какво да гледам наред ли е. Та така, тази година минах, догодина ще видим 😉

# 730
Здравейте, мисля, че някъде в темата имаше съвети за премахване на лепенки ГО от предното стъкло, но сега не мога да ги намеря Flushed
Как най-бързо и лесно мога да ги махна, че сутринта си изпочупих ноктите? Flushed

Електрическа не се ли кара по същия начин, както с ръчните скорости?

И аз миналата зима не успях да тръгна от едно Джъмбо вечерта - двигателят не запали. Беше в края на работното им време и имаше малко хора. Замръзнах, докато намеря човек с кабели (аз не нося, голяяяма грешка). Бих си купила такова нещо, но съм с 2000 дизел. Може би ще трябва да взема от по-скъпите, за да съм сигурна, че ще има ефект.

# 731
  • София
Здравейте, мисля, че някъде в темата имаше съвети за премахване на лепенки ГО от предното стъкло, но сега не мога да ги намеря Flushed
Как най-бързо и лесно мога да ги махна, че сутринта си изпочупих ноктите? ..
Макетно ножче и после тампон с локочистител Blush

# 732
Как най-бързо и лесно мога да ги махна, че сутринта си изпочупих ноктите? ..
Макетно ножче и после тампон с локочистител Blush
Grinning викаш и без това съм ги изпочупила, поне и лака да им махна...
Ще го пробвам, само да намеря макетно ножче, лакочистителя го имам.

# 733
  • София
Само за маникюрист не ме питай Grinning
Тези неща обикновено всеки ги има, иначе ще те пратят за ножче за стикери, спрей за стикери и т.н. Blush

# 734
Не знам, само предполагам. За автоматик знам, че има специална категория, а вече дали тя става и за електричка или има трета такава не знам. ...
Няма специална категория за автоматик, разбира се. Има разлики, но като цяло е много по-лесно.
Нито има специална категория за електрически или за хибридни.
Мисля обаче че трябва да създадат спец обучения за блондинки Grinning (нямам предвид ЧС)

Общи условия

Активация на акаунт