Отговори
# 840
  • София
ADAC правят тестове на гуми.
Ето всесезонните от тази година:

За зимните е линк, не намерих подходящо изображение:
https://www.thetirelab.com/ADAC/winter/2024/205-55-r16
Има само 3 модела зимни гуми, които са по-надеждни от всесезонния Goodyear, който не ме е предавал в никакви условия.

# 841
Зависи къде. В някои държави изобщо не знаят какво е зимна гума.
Ама у нас лятото асфалтът може да е +70 градуса, а зимата да е -20.
Ми не знам коя гума ще е оптимална в този диапазон.
В по-голямата част от България такива екстремни температури се достигат едва за няколко дни в годината.
В големите градове сумарно за година са под 24 часа. В София последните няколко зими почти няма дни в които на обяд да е по-нулата.
Да, компромис са всесезонните в тези условия, но са добър компромис. Много по-лошо е със зимни гуми февруари месец като стане +20 в София и Пловдив, а вече е редовно това. Или с летни на планина септември месец и каро паднес слана и е под нулата сутринта.
Те и тукашните чисто зимни гуми ще са огромен компромис отвъд арктическия кръг...

# 842
Вие лятото и зимата едни и същи обувки ли носите?

Утре го дават сняг в София. В Перник вече вали ... Служебното е с летни гуми. Дистанция , бавно каране и страх ...

# 843
  • Другата България
Защо не си сменила гумите на “служебното“?
Знаеш, че се очаква сняг, и тръгваш със страх?
Той няма да те спаси при ситуация, в никакъв случай.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 19:03 от Merri_An

# 844
И аз мен всесезонните са компромис.
Обикновено, от моите познати ги слагат хора, на които не им се дават пари за гуми за 2-та сезона.
Примерно едните карат 4x4 и сами си казват, че за 8 гуми трябва да се изръсят доста. Така взимат 4 всесезонни и не сменят, че то и смяната не е евтина. Grinning
Само моля да не ми скачате, не искам да кажа, че нямат пари хората, но просто не им се дават. Blush

# 845
СлужебнотМоето беше в сервиза тогава.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 16:34 от Поми

# 846
Те гумите се сменят по 4, независимо с какво задвижване е колата. И всъщност е много важно това.
Абсурдно ми е, като някой обяснява как си взимал скъпи маркови гуми, а после каже "новите съм ги сложил отпред, а старите преместих отзад"... Показва страшно неразбиране как работи автомобила.

# 847
Показва страшно неразбиране как работи автомобила.
Нямаш идея колко си прав(а)

# 848
Съгласна съм, така е правилно, ама понякога хората просто нямат пари.

# 849
Щом имаш пари за кола и гориво, няма оправдание с безпаричие

# 850
  • София
Днес направих няколко огледа и според продавачите колите им имат нови гуми. Най-новите бяха от 2020 г., най-старите от 2018 г. Така че това са субективни неща, не гледайте критично Grinning

# 851
Точно безпаричие е предните да ходят отзад ако е с предно предаване. Така съм с личното. И не ме съдете  ...
Друго си е 4 чифта нови гуми ама е служебно.

Пак говорят за въвеждане на без вредни газове в центъра. Гледах брошури в един магазин.
Не знам и дали колата ми ще мине ГТП.

Е ...
Не мога да си позволя ново лично.
Всичко е пари ... А като ги нямаш?

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 16:32 от Поми

# 852
  • Mediterraneo
Или пък днес имаш пари за нова кола, утре нещо се случва и нямаш за 4 нови гуми. Големи обобщения, голямо нещо. Миналата година смених предните две гуми, нямах пари за повече. Ама не ме мислете, все пак смених гуми на 2 години, не на 10. Всесезонни са ми, при мен няма зима, нито големи амплитуди.

# 853
А и като си скапан размер гуми ... Трябва месец два преди смяната да дебнеш какво има. На летните има голям избор, зимните са много малко. На промоция пускат една две бройки. Летните са китайчета. Зимните - остава само Унироял до около 100 лв за гума.  Колата е на 24 години все пак ...

# 854
Може ли да ми препоръчате хубава зимна течност за чистачки, ако е възможно и да мирише на нещо вкусно като дъвка например ще е чудесно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт