Отговори
# 765
Мини маус, процентът на ръчните коли не е малък, особено в БГ, че да се ограничаваш само с автоматик. Понякога може да се наложи да караш чужда, служебна и т.н. кола.
Аз пък никога не съм карала автоматик или електрическа. Но предполагам, че ще се справя добре, при положение, че доста добре карам с ръчни скорости. Simple Smile

# 766
Аз не мога да разбера защо трябва да можеш да караш ръчни?
Аз не разбирам, за какво ти трябва да ставаш шофьор само за автомат. Sunglasses
А защо трябва да можеш да шофираш и с ръчни?
Аз дълго време бях предубеден към хората шофиращи само автоматици че едва ли не не са шофьори. Може би е от онези времена в които търсехме за какво ли не да се присмиваме на американците.
Вече съм на мнение вски да шофира каквото му харесва, само да знае и спазва правилника.

Мини маус, процентът на ръчните коли не е малък, особено в БГ, че да се ограничаваш само с автоматик. Понякога може да се наложи да караш чужда, служебна и т.н. кола.
Аз пък никога не съм карала автоматик или електрическа. Но предполагам, че ще се справя добре, при положение, че доста добре карам с ръчни скорости. Simple Smile

Имам колега с 40 години шофьорски стаж плюс "С" категория.
Шофираме един автомат, спираме да заредим и не може да запали автомобила  Трябваше да излизам от кафето на бензиностанцията за да преместя автомобила. Пием кафе качваме се в колата не знае къде и как се освобождава електронната ръчната спирачка.
Ако му се беше наложило по спешност да шофира сам автомобила?
Кел файда че има 40 години стаж на ръчка.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 14:19 от IvanGeorgiew

# 767
Защото се ограничаваш.
Иначе и аз нямам проблем всеки да кара, каквото си иска... Но аз не бих се ограничила.
Както писах, моята приятелка кара само автоматик. Развали й се колата, от работата й дадоха с ръчни. Тя, естествено не можеше да я кара и се принуди да ходи или с градския, или да чака някой колега да я вози...

# 768
Моя позната, която кара ръчка, е в пъти по-лош шофьор от мен. Не смятам, че скоростната кутия на колата те определя какъв шофьор си.

# 769
Стана ми интересно това за освобождаване на електронната ръчна спирачка. И това е защото подозирам, че това не е универсално познание, а е по-скоро индивидуалност на всяка кола както къде  е копчето за отваряне на капака на резервоара. На колата, която карам сега, може и да не се освобождава изобщо - като дадеш газ сама се дезактивира. И копчето знам къде е. Но веднъж ни беше блокирала някаква кола от по-стар модел и мъжът оставил жената с ключовете. Да, ама тя не кара, дава на нас. Ок, ама колата не върви, има някаква спирачка и не я намерихме. И тя не знаеше. Някак си мръднахме половин метър и си заминахме, не съм търсила повече, но сега ми стана интересно каква е тази спирачка, дето трябва да се знае къде е и без нея не може да тръгне колата.

# 770
Стана ми интересно това за освобождаване на електронната ръчна спирачка. И това е защото подозирам, че това не е универсално познание, а е по-скоро индивидуалност на всяка кола както къде  е копчето за отваряне на капака на резервоара. На колата, която карам сега, може и да не се освобождава изобщо - като дадеш газ сама се дезактивира. И копчето знам къде е. Но веднъж ни беше блокирала някаква кола от по-стар модел и мъжът оставил жената с ключовете. Да, ама тя не кара, дава на нас. Ок, ама колата не върви, има някаква спирачка и не я намерихме. И тя не знаеше. Някак си мръднахме половин метър и си заминахме, не съм търсила повече, но сега ми стана интересно каква е тази спирачка, дето трябва да се знае къде е и без нея не може да тръгне колата.
Нещо такова:
https://bg.ml-vehicle.com/Content/uploads/2023931296/20230530225 … 11.jpg?size=600x0
Е, настроиха я да се изключва при запалване.

# 771
Да, и моята е такава, ама онази не беше там, където очаквахме. И не падаше сама. Та явно бяха нужни специални познания, които не са универсални.

# 772
Аз не мога да разбера защо трябва да можеш да караш ръчни?
Аз не разбирам, за какво ти трябва да ставаш шофьор само за автомат. Sunglasses
Ама нищо не трябва. Кой на каквото иска да се учи да кара. Това казвам. Дреме ми на мен дали Санди има книжка за автоматик или обикновена.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 22:16 от Minnie.Mouse

# 773
Има и "ръчни спирачки", които се пускат и освобождават с крак... Моята се пуска с крак, а се освобождава ръчно Joy

Факт е, че вече повечето нови автомобили са автоматици. При луксозните марки и хибридите над 90%, при чисто електрическите - 100%.
До десетина години съвсем няма да се произвеждат ръчни скорости, освен за нишови паевдоспортни коли.

# 774
Ами и ние така като купихме новата кола, не успяхме да включим задна, че лостът не беше разграфен:). Нищо, че към онзи момент бяхме карали какво ли не. Simple Smile
Аз съм карала автоматик, но нямам достатъчно опит и като се наложи, спирам по-отдалече и т.н. В сняг ще се притеснявам съвсем.

# 775
Аз дълго време бях предубеден към хората шофиращи само автоматици че едва ли не не са шофьори.
Иване. Това което аз мога да правя с ръчната кутия, ти дори и не може да мечтаеш да го направиш с автомат. Вземайки документ само за автомат, сам се ограничаваш от правата които си можел да придобиеш. Просто малко повече желание трябва да се научиш, защото управлението на машина с три педала и волан не е управление на ядрен реактор все пак.
И затова не разбирам хората които не влагат малко допълнително усилие и се примиряват само с автомата
Не смятам, че скоростната кутия на колата те определя какъв шофьор си.
Естествено. Но и "лош шофьор" е субективна преценка. Неумел вече има обективност

# 776
Ами, ако удариш някого отзад, само и само да не го пуснеш да се престрои, то определено си лош шофьор.

# 777
Това определено не лош шофьор
Завършен
Скрит текст:
дума започваща с "И" в края на която има съчетание от буквите "диот"
е!

# 778
Аз дълго време бях предубеден към хората шофиращи само автоматици че едва ли не не са шофьори.
Иване. Това което аз мога да правя с ръчната кутия, ти дори и не може да мечтаеш да го направиш с автомат. Вземайки документ само за автомат, сам се ограничаваш от правата които си можел да придобиеш. Просто малко повече желание трябва да се научиш, защото управлението на машина с три педала и волан не е управление на ядрен реактор все пак.
И затова не разбирам хората които не влагат малко допълнително усилие и се примиряват само с автомата
Не смятам, че скоростната кутия на колата те определя какъв шофьор си.
Естествено. Но и "лош шофьор" е субективна преценка. Неумел вече има обективност
А ти кой/я си че да държиш сметка кой как иска да се ограничава?
Два пъти ми се е налагало да карам камион ама нямам С категория. Дай сега да изкарам такава защото понеже в следващите 20 години пак може да ми се наложи два пъти да шофирам камион.
За мен това са ненужни пресрасъдаци, който мисли че е необходимост проблема си е негов.
Купихме си автоматик и ми е супер. Вече не се чувствам като такси да возя жена ми на всякъде. Единствено съжалявам че не взехме автоматик по-рано вместо да навивам жена ми да се учи на ново на ръчни скорости.
ПП: Единствено като плюс което виждам в ръчката е може би зимата ако почне да боксува имаш малко по-лесен контеол, какво толкова можеш да направиш което аз с автомат не?

# 779
Май нещата отиват на мерене (нивото) в сантиметри. Скучно.

Общи условия

Активация на акаунт