Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 656
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Моето дете прави такова контролно по мат. На класната са имали 10 задачи, от целия взет материал, 2 текстови.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 09:06 от laurentin

# 451
  • София
Испанската ще приемат една паралелка по- малко? Коя точно ще съкратят?

Може ли някой да ми каже какво е нужно за прием в НПМГ? Ако случайно реши да пробва, а не се е явявала на състезанията им, има ли шанс?
ако иска профил природни науки, физика, география... Задължително се явява на състезание в НПМГ за тези предмети на 1 юни. Може и оценка от Олимпиада, дати са сега януари. Профил математика е с общи оценки от матурите. Иначе по въпроса за съкращаване на броя паралелки... Нашият набор 2010 е по- малък от предния, та нищо чудно...

# 452
За НПМГ какво означава или олимпиада, или точки от състезанието Л. Чакалов? Приравняват нещо по точките и вземат по-високото ли?

# 453
Момичета да си сверя часовника малко.
При вас правиха ли класно по математика вече....
С колко задачи и какъв тип е било....
За оценката няма да се ядосвам има 4-ка, защото не е стигнало времето да се решат всички задачи, като госпожата е искала да се разпише всяка задача.
Не съм математик, но на мен ми се виждат доста....
Скрит текст:
Прикачам го като файл.
На дъщеря ми класното по МАТ ще бъде в понеделник, но им е казано, че задължително ще има текстови задачи. Ще й дам и тези задачи, за да се упражнява в почивните дни, макар че не знам колко свободно време ще има, тъй като ще се готви и за олимпиадата по физика и история. Може ли да споделите от отговорите на класната работа, за да ги проверя, ако успее да ги реши?

# 454
За НПМГ какво означава или олимпиада, или точки от състезанието Л. Чакалов? Приравняват нещо по точките и вземат по-високото ли?
В балообразуването участва с по-високия резултат след приравняване на точките ако ученикът се е явявал и на двете. Иначе участва само с точките от това, на което се е явил.
Състезанието вече са писали, че е на 1 юни.
Точки се взимат от областния кръг на олимпиадата по съответния предмет т.е. трябва ученикът да се е явил на общински кръг, да е класиран за областен и да се е явил. Предишни години точките е трябвало да бъдат минимум 60% от максимално постигнатия резултат на областен кръг. За тази година не откривам инфо на сайта дали процентът е същия.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 10:11 от merilen

# 455
Испанската ще приемат една паралелка по- малко? Коя точно ще съкратят?

Може ли някой да ми каже какво е нужно за прием в НПМГ? Ако случайно реши да пробва, а не се е явявала на състезанията им, има ли шанс?

Влезте в сайта на НПМГ => Прием. Всичко е описано подтобно: изпити, балообразуване, дати.

# 456
При нас класното по математика беше още преди ваканцията и преди да вземат текстовите задачи. Имало е 11 задачи общи, като за последната на сина ми не му е стигнало времето дори да я започне. Има 5-ца.

# 457
При нас класното е на 18.01 и ще е върху целия взет материал, включително текстови от движение. Класното ще е седмото писмено изпитване за срока, отделно им дава петминутки и имат и по едно изпитване на дъска. На мен ми харесва този подход, защото с повече оценки, крайната оценка е по-справедлива

# 458
Здравейте!
Jsed,бихте ли дали малко повече информация за пробните изпити при г-н Кортезов : къде ги организира,как става записването,към школа ли са?
Поздравления за трудолюбието на детето Ви !Пример за подражание!
Предварително благодаря за отговора !

# 459
  • София
Кортезов води курсове за подготовка за АК и прави пробни изпити за там. Форматът е много различен от този на НВО.

Евентуалното съкращаване на една паралелка в Испанската няма нищо общо с размера на набора. Тясно им е, нямат достатъчно стаи. Новата сграда, която се реновира в двора, още не е готова - бави се поради администратвни спънки, понеже е паметник на културата. Ако съкратят паралелка, което все пак се надявам да не стане, ще е или едната с италиански, или едната с френски.

# 460
А в момента колко са им паралелките на випуск?

# 461
  • София
6  - една с английски, две с италиански, две с френски и една с португалски.

# 462
Ами те преди години си бяха 5, но в друго съотношение. Когато нямаше втори италиански. На мен все така продължава да ми е странно за двете бройки с френски, надявах се че него са намалили.

# 463
Кортезов има и курс по математика за подготовка за НВО към НПМГ - 2 групи е поел в четвъртък и в събота. Моят ходи в четвъртък и там след всеки модул им дават също пробен. Бях качила този от декември - за съжаление с драсканиците на набора. Добавям линк към курсовете, организирани от НПМГ https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/
Ние по математика май сме назад - задачите за движение са ги взели на 20 декември според дневника, а задачите за работа сега на 3ти. Не съм чула оплаквания за сега от моя, но и не съм го питала. Сега за събота имат 10 задачи домашно за курса - така, че ще видим. Снощи го урочасах, като разправях колко малко домашни имат. Оказа се, че имали стабилно домашно от книгата на Архимед за ваканцията. Нашият заплес го е проспал естествено. Писа до 22.30. Броят на оценките по математика при нас е минимален. Уж правят контролни, изпитвания, но за сега е с 2 оценки.
Направи и един тест от помагалота на Регалия по БЕЛ без преразказ. Беше оплел местоименията и влязохме в спор, а уж ги знаеше. Наложи се по спешност да обръщаме всичко и да му търсим едни таблици от миналата година. Качвам ги тук, защото според мен са много полезни.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 11:16 от jsed

# 464
  • София
До 2016-та, мисля, бяха 5.

Не знаех, че Кортезов води курс и за НВО. За Кортезов-старши ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт