Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 645
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Пътуват децата, не е проблем. Плюс това градският транспорт в София е доста редовен, особено с метрото е голямо удобство. Ако има как поне сутрин да ги кара някой децата, удобство е за тях, но и да няма, пак се придвижват.

# 481
  • София
За мен локацията е изключително важна. Не искам да губи часове в пътуване. Предпочитам това време да отива в почивка и приятни занимания. Разбирам, обаче че има квартали, в които няма добри училища и тогава е по-добре да пътува повече.

# 482
И нашите класни минаха преди ваканцията, и слава богу, че сега започнаха с текстовите задачи и е една мътна и кървава там. По Бел има 5, по Maт - чакаме оценка.
През ваканцията беше при баба си и май е мъчела някакви преразкази, задачите нямам идея кой ще ги бори. Аз вече чакам юни, да минава, че съм се предала вече. Добре, че нямам трето дете. Щях да хвана гората!
Голямата ми дъщеря завърши НПМГ с химия и биология, явява се на олимпиадите и после на тяхното състезание, но то й се стори по-сложно и там изкара по-малко точки. Така, че желаещите да се явят на олимпиадите, никога не се знае къде ще изкарат по-добър резултат.

Успех на децата в предстоящите класни!
Вино за всички мами тук!

# 483
  • София
През ум не ми е минало да гледам локацията. Водещо е училището. После се намира начин.

# 484
  • София
То не е въпроса даже пътуването...нито превоза... Ами ако е от 7.30 ч и как ще стане толкоз рано, детето де, аз ще стана... Куче разхождам и без туй... Joy ама зима, едно друго... Трудно е, ако е далече.

# 485
И аз щях да пиша за класните, не помня колко задачи бяха, но и моята не и е стигнало времето. Има 4. Каза, че имало само две петици и една шестица. На мен задачите, които се дават на класни и контролни ми се виждат по-трудни, от тези които решават в час. Ако някое дете не ходи на допълнителни уроци му е много трудно да се справи за отлична оценка. По БЕЛ е с петица, там въпреки, че е написала доста добра за мен теза има само 1т. Само в нашия клас ли ги режат от оценки и то точно по балообразуващите? Имам чувството, че се застраховат, ако се издънят децата на НВО да не са с високи оценки и в клас. Ще повдигна въпроса на родителската, която не се знае кога ще е.

От клас 26 ученика .....има една 5-ца и петнадесет 2-ки, нито една 6-ца....останалите 9 бройки са разделени с 3-ки и 40-ки.

И един малко по друг въпрос....неприятен

Дисциплита в класа им е отврат....момчетата обиждат момичетата с думи, които ме е срам да споменавам тук.,  Явно си правят почти ежедевни боксови срещи.....шум.В стаята им се невероятна кочина. Как им е минал празника с чалга преди ваканцията не искам да си спомня....че още се ядосвам.
Опитавам се да влизам в положение...хормони и т.н. ...обаче то това вече минава всякакви граници на нормално поведение от деца в седми клас.

Как да подходя без да се изпокарам с родителите на децата....от класа. Има ли изобщо такъв вариант...да се опитам да водя "диалог" с тях. Не ми се иска и проблема да рефлектира към детето в следствие.

# 486
  • София
Аз бих гледала и местоположение/транспорт, особено за училища, които горе-долу са с близки балове и с еднакъв/близък профил.
Сега, дали синчето би ме слушало, е друг въпрос.

# 487
То не е въпроса даже пътуването...нито превоза... Ами ако е от 7.30 ч и как ще стане толкоз рано, детето де, аз ще стана... Куче разхождам и без туй... Joy ама зима, едно друго... Трудно е, ако е далече.

Е, как, как?!? Става и това е. Будиш го, караш го. Ако има желание, има и начини.

Едно време съм пътувала 1 ч. с автобус до училище. Ставах в 5,30, за да съм на спирката 5,50, когато идваше автобусът.

# 488
Имаме и сега такива дни. Преди месец колата влезе за много сериозен ремонт... Седмица всички бяхме на автобуса в 5:50. Издържат и малки и големи.
Класна по БЕЛ правиха преди ваканцията, по математика мисля, че е другата седмица.

# 489
Нашето класно по матемака е другият петък. Явно е искала да вземат задачите за работа и движение. Реши нашият днес домашното за курса. Не успях да му прегледам всичко, но намерих 1 грешка в първите 5 задачи. Отделно е толкова разсеян... Задачата за праскови - той писал сливи Laughing Едно и също било - важното било да е вярно.
На мен ми е интересно как знаете колко деца какви оценки имат. Нашият никога не обръща внимание кой колко има. Иначе обстановката в класа е същата като при ledenotomomiche. Мисля, че и това му е голям стимул на набора да учи и да отиде в по-добро училище. Само обиди и дразги има в класа, а уж са най-безпроблемният 7ми клас в училището. Никой не учи според него. Обяснява ми, че и вече имали някаква "банда". Разбира се единствено с 2 момчета от класа и 2-3 момичета,  с които е от яслата.
По БЕЛ още нямат резултати от класното.
Гледам аз разстоянието до училище. Сега само пресича улицата и тръгва в последния момент. Определено ще му е стрес от догодина. Очаквал баща му да го кара сутрин Laughing За моя радост се оправя с градския транспорт горе-долу - ходи в четвъртък на математика с градски транспорт и в метрото пътуваме често и е запознат с линиите. Случвало се е да се качи в грешния автобус, но все пак се е оправил без даже да звънне.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 20:02 от jsed

# 490
Нашето последно контролно преди класната работа е било с 24 задачи(по няколко примера в задача от един тип) , тъкмо запитах.. не мога да го снимам, защото го е върнал в училище

# 491
И аз щях да пиша за класните, не помня колко задачи бяха, но и моята не и е стигнало времето. Има 4. Каза, че имало само две петици и една шестица. На мен задачите, които се дават на класни и контролни ми се виждат по-трудни, от тези които решават в час. Ако някое дете не ходи на допълнителни уроци му е много трудно да се справи за отлична оценка. По БЕЛ е с петица, там въпреки, че е написала доста добра за мен теза има само 1т. Само в нашия клас ли ги режат от оценки и то точно по балообразуващите? Имам чувството, че се застраховат, ако се издънят децата на НВО да не са с високи оценки и в клас. Ще повдигна въпроса на родителската, която не се знае кога ще е.

От клас 26 ученика .....има една 5-ца и петнадесет 2-ки, нито една 6-ца....останалите 9 бройки са разделени с 3-ки и 40-ки.

И един малко по друг въпрос....неприятен

Дисциплита в класа им е отврат....момчетата обиждат момичетата с думи, които ме е срам да споменавам тук.,  Явно си правят почти ежедевни боксови срещи.....шум.В стаята им се невероятна кочина. Как им е минал празника с чалга преди ваканцията не искам да си спомня....че още се ядосвам.
Опитавам се да влизам в положение...хормони и т.н. ...обаче то това вече минава всякакви граници на нормално поведение от деца в седми клас.

Как да подходя без да се изпокарам с родителите на децата....от класа. Има ли изобщо такъв вариант...да се опитам да водя "диалог" с тях. Не ми се иска и проблема да рефлектира към детето в следствие.
И в класа на дъщерята е отврат. Псуват, показват средни пръсти, употребяват снус, повръщат и в часове, викат, крещят по време на някои часове, изобщо не дават думата на учител да каже урок. Казах на една родителска ( класната редовно събира родителите по повод дисциплината) на другите родители, че никак не е нормален такъв речник от 13- годишни. Нищо, мълчат и когато класната говори. А са в елитно училище в града. Но сякаш само нашата паралелка е такава, поне така се оплакват учителите.

# 492
Класната по математика е другата седмица и при нас. Вече взеха всички текстови задачи. При нас ще е 20зад. Ужас просто. Текстовите задачи са му трудни. Другите ги знае. На тях е с 6ци от тестове. Но да видим с тези как ще е. Каквото такова, да ви кажа много го натоварват напоследък и в училище и от уроците, за ваканцията имаше невероятна домашна по математика. 116 задачи от уроците, 160 от училище. Почти ги реши останаха му 30, които не успя. На този фон аз не го карам да прави абсолютно нищо допълнително. Ако му остане въобще свободно време почива.
И въпреки това успяхме да избягаме за 4 дена на почивка малко. Да се свършва вече тази година, че ми писна.

# 493
За пътуването, не го мислете отсега. Пътуват. Големи опасения имах. Записахме и то малкия, в желаното от него училище, 5ти клас, което е на 30 мин само в метрото и още по 10 минути от всяка спирка до училище и вкъщи. На края на първата седмица поиска да се връща сам. Няма притеснения, справя се, но и той много обича метро. Оказа се, че ако сутрин баща му го кара, няма задръстване и стигат за 20-25 минути максимум. Става към 6.30 и за 10-15 мин се оправя и излизат. Закусва в училище (мисля, че около 9ч е голямото междучасие). Така в едната посока го водим, другото пътуване - сам. Ще видим как ще е втория срок. Сега за наборката няма да го мисля толкова много. Избираме училището и това е. А нейното желано училище е близо до неговото, та не смея да се надявам да може да се комбинират сутрин. Мъжът ми казва, че и той е пътувал по час в посока и не е било проблем. Аз също, а дори не съм била в София. Важно е да си изберат училището и да си го харесат, да им пасва на интересите. Нямат бърза работа вкъщи. То и групата приятели се променя. Вместо да излизат навън с децата от блока, ще излизат след училище със съучениците.

# 494
  • София
Мен по-скоро ме притеснява прибирането късно вечер по тъмно, иначе сутрин изобщо не е проблем.
За повечето от училищата ще трябва да ползват два транспорта.
Момичета са и затова имам притеснения, а и ако решат да са в отделни училища, а не заедно, съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт