Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 097
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Имахме си наскоро такъв разговор с наборчето - възмущаваше се, че дете, което е преписало има 6, а той със собствени знания и четене предната вечер до посред нощ едвам изкара 5. Разказах му, как аз навремето ревах на баща му по телефона, защото от целият курс, само аз имах 3 - така и не се осмелих, да препиша, въпреки че ни изпитваше асистентката, която буквално ги остави, да си изкарат лекциите. Това във втори курс. Ревях и се възмущавах, а той ми каза, че моята тройка след 2 години ще тежи много повече от 5 и 6 на съвипускниците ми. Е, прав се оказа - след две години от 48 човека останахме 6 Simple Smile И именно заради основата, която пропуснаха тогава, окапаха повечето.

Изненада ме набора - по биология му се заформяше 4 за срока (4,5,4 му бяха оценките), вчера цяла вечер чете и днес на теста имал 5,45 Simple Smile Амбицира се, да изкара и една шестица, да видим.
На олимпиада само по Физика и Биология май няма да ходи Rolling Eyes Какъв е този мерак от него Joy Аз едно време се чудех как да се скатая, че да не ставам и в събота рано Joy

Щяло да има допълнителен кръг на Иван Рилски - доколкото разбрах от него на национално ниво са ниски резултатите. Естествено, той пак се е записал Simple Smile Нека ходи! Даже се замислям, дали да не го запиша на някой пробен по БЕЛ, ще се опитам, да прибирам идеята Simple Smile

# 676
  • при моите любими
Нещо ви изпуснах. И аз влизам с инфо за Междучасие. На моя син пробните са на 3ти и 5ти. Малко се ядосах първоначално, че няма да мръднем ваканцията, защото ми се искаше да покарат на някоя писта, но се сетих, че ще е лудница тогава и май ще отскочим следващия уикенд. Ще ги освободя в началото на срока един ден и така всички ще са доволни.

# 677
  • София
Научат ли се да шмекеруват, така ще карат цял живот, или ще се опитват да е така. Това е възможно най-лошия урок за дете.. да лъже, шмекерува , за да му е лесно.. Cold Sweat Айде няма нужда ... Аз пък искам да им е трудно, даже по-трудно , това са уроци и опит и каляване и така...
Не желая да ми хвалят детето, не желая да преписва или да му е прекалено леко, тези обикновенно не стигат до никъде в живота...

# 678
За съжаление обикновено родителите разбират последни. Много зависи в каква среда ще попадне.

# 679
За Иван Рилски не успях да намеря информация, по училища ли се провежда? При наборката правят само Стълбица на знанието в училище, но то не мисля, че следва формата на НВО.

# 680
  • София
Какво време дават на олимпиадите за отговор на децата. Ако някой е бил днес, вчера и знае? Наборката утре е на химия и тъкмо се чудим.. Thinking тя казва 4 часа, ама ми се вижда много. Могат ли да предадат и да излязат просто? И това не й е ясно..

# 681
4 часа е олимпиадата, мисля, че могат да си тръгнат по- рано

# 682
Четири часа е. При нас беше от 14 до 18. Нашият в 15:15 беше приключил (очаквам фиаско и глупави грешки от бързане). Отделно се побърках дали е отишъл на олимпиадата. Имат по принцип час при класния по физическо до 14:40.  Сестра му като се върна каза, че го видяла на пързалката в двора Laughing Вчера била по география и нашия не разбрал... И сега се чувства виновен пред господина, че се беше записал.

# 683
  • София
Отиде сутринта. То точно в момента е  изпита по химия. От 11 часа.... казах й, че може да излезе и по - рано стига да е готова... понеже прочетох тук от вас...
 Ами, каквото такова... дано успеят децата, че учиха...

# 684
# 685
Отиде сутринта. То точно в момента е  изпита по химия. От 11 часа.... казах й, че може да излезе и по - рано стига да е готова... понеже прочетох тук от вас...
 Ами, каквото такова... дано успеят децата, че учиха...

Моят ще ходи другата Сряда по химия, но няма да учи допълнително, каквото знае от училище. Ако прескочи 1 кръг каза, че тогава ще учи за 2ри

# 686
Дъщеря ми пропусна олимпиадата по химия, защото беше болна и изпусна срока за записване. Много я е яд, защото й е любим предмет и имаше голямо желание да отиде. По физика беше  по настояване на учителката и се е класирала за областен кръг. Утре е олимпиадата по история. Хем не иска да стига до областен кръг,  хем пък и не иска да се изложи. Притеснява се, че покрай тези олимпиади все се налага да набляга с учене по другите предмети и няма време за БЕЛ и МАТ. Толкова пробни тестове е насъбрала, но все не остава време за решаване.

# 687
  • София
Отзива от днес е че е било трудно, ама горе долу има надежда за приличен резултат , ще видим Grinning
Колко точки са нужни, за да се класира за областен кръг?

# 688
Отзива от днес е че е било трудно, ама горе долу има надежда за приличен резултат , ще видим Grinning

За химията -75 точки
Физиката 20 точки

# 689
  • София

За химията -75 точки
Физиката 20 точки
и защо се получава тази разлика? Също,  това е приравнен бал към точки на най-добрия резултат или как?

Общи условия

Активация на акаунт