Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 962
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Продавачите не само сами си пускат обявите, но вече и 20лв такса оглед са почнали да искат.
https://m.imot.bg/details/1b170482732352679

# 256
  • София
Продавачите не само сами си пускат обявите, но вече и 20лв такса оглед са почнали да искат.
https://m.imot.bg/details/1b170482732352679
Така ще отсее някой,само да се разходя.
Доста продавачи искат да прескочат брокерите , заради процента от печалбата. За някой 5хил може да са нищо,за други си е голяма сума и предпочитат да си я "заработят" те.

# 257
Снимката е от блока ни, строен в началото на 90-те.

Сега се прибирам от работа и видях цялата баня доизкъртена. Наистина има тухли от всички цветове, редени във всякакви посоки.

Строил съм вила в този период, само като взимах тухлата и я подавах, вече ми се ронеше в ръцете. Не знам от какво но от технологичния процес на изпичане и бъркане е явно, не са отвръщани след изпичане ... Същото беше и с циглите на покрива - след 5-6 год. от темп процеси се разпадаха и бяха на люспи. Имаме къща строена преди 1950 год, циглите освен лишеите и мъховете, са все едно вчера слагани. С тухлите (единички) същото. Потребителката, която не можела да пробие тухли за дюбел, вероятно говори за двоен зид с единички. Конструктор изчисляваше такъв зид, носещ, като колона/шайба с якост на не много качествен бетон, но все пак бетон. А тези камерни тухли от късен соц/ранна демокрация за да сложиш горен ред кухня, се пробиваше цялата стена и с едни големи шпилки и шайби/шини се захващаше през стената. Бойлер също. Та толкова за качественото "старо" соц строителство. И най-нискокачествената Винербергер е по - добра.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 05:40 от Seiko7075

# 258
Обявата на Одрин 2000 + евро на м2
Кухненски бокс 6 м2, дневна 16 м2, спалня 10 м2 .. мислех си че тези се водят гарсионера?
Какъв двустаен..една спалня и обслужващи..

# 259
Боксониера е само 1 общо помещение 3в1 - кухненски бокс, дневна и спалня. Студио/еднопространствено по сегашному.
Това е маломерен 2-стаен - малък хол с кухненски бокс към него+спалня. В ЕПК-тата по правило има такива. Мисля, че квадратурата е описана доста точно. Живяла съм в ЕПК, съседката до мен имаше точно такъв маломерен 2-стаен. А друга съседка пък имаше от втория вид 2-стайни - разширен 2-стаен. Този разширен 2-стаен беше към 70-72 квадрата. Имаше нормално голям хол (5,20-5,50 м. на 3 и нещо), с врата към кухненски бокс с трапезария (тясно и дълго помещение). Отделно една нормална спалня.

# 260
  • Русе
Така, днес минахме сделка при нотариуса, купувам за лично (семейно) ползване. Като знам винаги какво се случва покрай мен, при това от зората на времето, песимистите могат само да са много щастливи и да очакват първоначален лек спад още до няколко месеца и накрая евентуално едно 20% надолу от сегашните цени, които ще се възстановят през следващите едно 5-6 години. Да гледат само да уцелят момента, като дойде, че се жертвах сега заради тях, втори път нямам намерение да го правя Wink

# 261
Да напиша тук въпрос на който нямам отговор. От новините:

"Камина се взриви в хотел в Пампорово"

Камината е била с "водна риза". Как може камина да се взриви,не мога да си го обясня? Не казаха и в новината. Полицията разследвала..

# 262
Да напиша тук въпрос на който нямам отговор. От новините:

"Камина се взриви в хотел в Пампорово"

Камината е била с "водна риза". Как може камина да се взриви,не мога да си го обясня? Не казаха и в новината. Полицията разследвала..

Водната риза по същество си е бойлер. От там нататък мисля е ясно.

# 263
  • София
Може ли да разясните, как стара тухла по нотариален акт е 55м2, но от вътре като измеря дължина и ширина излиза 40м2. Добавям 1-2 квадрата за стълбището и 3-4 за стени, какво пропускам?

# 264
  • Бургас
Терасите?

# 265
  • София

Не влизали в квадратурата.

# 266
Може ли да разясните, как стара тухла по нотариален акт е 55м2, но от вътре като измеря дължина и ширина излиза 40м2. Добавям 1-2 квадрата за стълбището и 3-4 за стени, какво пропускам?
Имах къща за проектиране при РЗП 210кв.м чисто излезе 180кв.м, което е около 18%. При 40кв.м си мисля, че трябва да добавите поне 7кв.м за стени, вероятно пропускате също така общите помещения и маза.

# 267
  • София
Имах къща за проектиране при РЗП 210кв.м чисто излезе 180кв.м, което е около 18%. При 40кв.м си мисля, че трябва да добавите поне 7кв.м за стени, вероятно пропускате също така общите помещения и маза.

Те са описани отделно, мазе и таван са общо 21м2, та със сигурност не влизат. Странно ми е просто, пред сделка сме, просто апартамента ми се струва мнооооого малък за 55м2.

# 268
Какво означава "включително и стълбището". На колко имота се дели това стълбище?

# 269
  • София
Вижте дебелината на стените. Външните стени се взимат в цялата си дебелина /в старите сгради може да са и 40 и 50, а в някои случаи и 60 см./, междусъседските се взимат на 1/2. Не се сещам стената към стълбището как се смяташе точно. Обикновено терасите се взимат в някаква част в зависимост дали са вътрешни или външни. Не се сещам за случаи, когато изобщо да не се включват.

Общи условия

Активация на акаунт