Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 981
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Аз търся нещо в район Оборище, повече там се строй около Театрална и Черковна. Знаете ли нещо друго да се строй?

# 241
Това с ферарито е тъп виц измислен от човек, който няма финансова дисциплина.

# 242
  • София, Bulgaria
И според мен районът около парк Възраждане е хубав. Бих живяла там. Разбира се, много е важна микролокацията.

Томева, доста назад остана въпросът ми и може да не си го видяла, но мъжът ти също ли е брокер?
Мои познати имаха скорошна сделка с един Томев, на когото и жена му работеше с него. Предполагам сте вие.
Или ще да е някакво егати съвпадението, за което се съмнявам.

Мъжът ми е друга фамилия. Иначе, да също е брокер, но по-скоро е " човекът документи, инстанции, институции".
И работи коорпоративни имоти, парцели и т.н. Аз съм жилаща, семейни имоти. При мен е друга емоцията.

# 243
Аз търся нещо в район Оборище, повече там се строй около Театрална и Черковна. Знаете ли нещо друго да се строй?

Кой да строЙ ?

# 244
Какво се случва с цените на наемите?
Днес отворих да видя от любопитство - всеки си сложил офертна цена, колкото иска да взима в лева, но в евро.

** град София, източни квартали

# 245
# 246
Бях чувала, че обяви "само за частни лица" са некоректни, но от обясненията, които се дадоха тук, не съм убедена, че трябва да ги прескачам. Напоследък 2 - 3 такива ми попаднаха. Ако отговарят на изискванията ми за жилище, за мен сякаш няма чак такова значение на кой ще дам комисионната, но пък може би нещо пропускам.
Днес за 1ви път от поне 3 месеца ми се обади брокер да ме пита още ли си търся жилище. Явно новите се учат да прозвъняват базите данни с клиенти. Казах му, че нямам пари. Той ми казва, ама аз може да ви предложа такъв имот, че да получите стимул да намерите необходимите средства. Само със стимул ако ставаше...

# 247
  • София
От години са нахални да прозвъняват,особено от хоум2ю.

# 248
Така разсъждават младите - положително и оптимистично. Има една книга или филм (не помня) - тайната. Според нея, ако достатъчно силно го мислиш и искаш, ще се получи. Пробвай Grinning

Един брокерски казус от мен https://youtu.be/tyn4SMKQ2ss?si=iOGkzhfiWtiZHgBJ
Трябва ли купувача, да компенсира брокера ако се откаже пт готова покупка?

# 249
  • София, Bulgaria

Един брокерски казус от мен https://youtu.be/tyn4SMKQ2ss?si=iOGkzhfiWtiZHgBJ
Трябва ли купувача, да компенсира брокера ако се откаже пт готова покупка?

Не, не, не!!! Колегата от видеото много добре е обяснила. Договорът за посредничество може да включва всичко, което договорят страните.
Коментира се скоро този въпрос и общото мнение е "НЕ"! Факт е, че има не малък процент неосъществени сделки, но тези след намиране на имот и депозиране са малко! Комисионата се дължи, ако и когато се осъществи сделка.
Да не говорим, че  повечето колеги изискват плащане на предварителен договор. Имат своите доводи за това, но все пак аз съм на мнение, че трябва да се случва след нотариалното изповядване.
За да е спечелено такова дело, явно съдът е сметнал, че има сделка в ход, че брокерът е свършил своята работа, по намиране на имота, юридическо обследване, а това дали купувачът ще е финализира е негово решение, но той дължи пари за свършената работа. Това е моето обяснение.

# 250
  • Варна

Познай годината на строителство (ниво на трудност - първо) Grinning

# 251
Прехвалената "стара", соц тухла по която припадат повечето хора, "понеже някога не се пестяло и се строело както трябва". Тогава бяха такива, разноцветни, красиви тухлите, с всички нюанси на дъгата, и с пръст да ги пипнеш се пробиваха и пукаха. Дюбел да забиеш - абсурд. Когато не познаваш строители от миналото, доставчиците, шофьорите на бетоновозите, та даже и управленците и проектантите, може и да мислиш така. Е, строели са си но малцинството - както трябва, ама другото е пълен леш. Но е възможно и да е в късният соц и младата демокрация и тогава куче влачи рейс, още повече.

# 252
Това е прословутата "дизайнерска" сграда на Оборище,където събориха телефонната централа ...И е от 5000 евро нагоре м2....
Стеничките са прави,обаче плочата дето са  изляли е толкова тънка,че сигурно да си говорим ще се чуваме.....

# 253
Прехвалената "стара", соц тухла по която припадат повечето хора, "понеже някога не се пестяло и се строело както трябва". Тогава бяха такива, разноцветни, красиви тухлите, с всички нюанси на дъгата, и с пръст да ги пипнеш се пробиваха и пукаха. Дюбел да забиеш - абсурд. ... пълен леш.

Миналата година на 2-3 пъти ми се налагаше да пробивам за дюбели в соц.тухли (късен соц, 80-те години на миналия век). Това няма пробиване...толкова е спечено, освен ако не попаднеш на хоросана между тухлите.
Между другото съм забелязала, че в източна България, примерно, старите тухли (и соц, и отпреди соц-а) не са керемидено червени/кафяви, а са жълтеникави (охра). Вероятно е някаква регионална особеност, примерно регионалният завод от друга глина ги е пекъл. В София са си точно червеникаво-кафяви, няма охра.

И да, дюбел в тухла с кухини - и соц, и новите, все си е трудно да забиеш, ако попаднеш в кухина.

# 254
  • Варна
Снимката е от блока ни, строен в началото на 90-те. Имаме и друго жилище, строено през същия период и там положението е същото - като сменяхме дограмата се видя, че стените са пълнени с чували и найлони по дупките и върху тях директно е замазвано... Една закачалка искахме да монтираме в коридора - нъц. Ронливо като обикновена бисквита.
Купувайки това жилище, бях наясно, че строителството е от най-кофти периода, но все пак го взехме много евтино и заради локацията. Надявам още хора да разберат, да бъдат информирани, когато си купуват жилища от този период.

Сега се прибирам от работа и видях цялата баня доизкъртена. Наистина има тухли от всички цветове, редени във всякакви посоки.

Общи условия

Активация на акаунт