Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 46 016
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Какво толкова ти харесва района на парк Възраждане? .

# 226
goldeva, аз за сега клоня повече към запазване на епкто (отдаване под наем и евентуално в бъдещ момент продажба ако се наложи и искаме да погасим предсрочно)
 В района на парк възраждане попадала ли са на по-малко от 2 хиляди Евро на квадрат? Питам понеже за толкова на квадрат взехме новото тук и от това, което ми беше попадало (не претендирам, че съм ровила особено задълбочено) цената за ново строителство не падаше под 2 хиляди Евро на квадрат...

Тази сграда не е ли близо до парк,  Възраждане? Мисля , че започваха от 1200-1300 без ДДС.
https://husestate.com/bg/sale/19

# 227
Какво толкова ти харесва района на парк Възраждане? .

Ако е към мен въпроса-не ми харесва толкова,даже предпочитам дружба (като компромисен вариант) пред парк Възраждане.
Да,Sapien е дал линк-Охридско езеро парк е огромен комплекс,който започва да се строи там. Гледах го заради сравнително по-достъпните цени.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:46 от Goldeva

# 228
Охридското езеро не е ли проект на гриинлайф? То май е на границата на зоната и квартал Сердика
Ако въпросът за парк възраждане е към мен- харесва ми почти всичко- много видове градски транспорт,.метро, парка, мол софия, това че за 10 минути пеша съм в центъра, градината на детето ми е на пет минути, паркирането не е мисията невъзможна и още неща има, но сега тези ми идват наум Simple Smile

# 229
Наличието на парк наблизо си е един голям плюс, не че специално Възраждане е някакъв по-специален и готин парк. Даже ме дразни, че голяма част от площта е заета от аквапарка и от някакви циркове и лунапаркове. Центърът е на пешеходно разстояние, което за мен лично е бонус. Услуги има всякакви също. Ако трябва да съм честна и близостта на Costa Coffee също е плюс за мен, хаха Simple Smile (просто съм фен). Лошото е, че в района се строят предимно комплекси - Охридско езеро, 1Home, BLD, и бая скъпата сграда на Инфинити. Както и присъствието на малцинства.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 11:39 от moonriver

# 230
moonriver, опитай и кафето в 100 грама, за мен е още по-хубаво от Коста:)
  Иначе именно БЛД избрахме ние. Между другото цените в Инфинити не са много по-високи от тези в БЛД. Минус на сграда ЛИлиан на Инфинити за мен са малките спални, липсата на антре. Ипотечният кредит започва да се изплаща след акт 14, което за мен също не е окей. Иначе ми харесва много, че е много светло с големи френски прозорци.
 Относно Охридско езеро ако са на гриинлайф доста лоша слава им се разнесе, та и при по-ниски цени не знам дали вървят добре продажбите при тях...

# 231
И според мен районът около парк Възраждане е хубав. Бих живяла там. Разбира се, много е важна микролокацията.

Томева, доста назад остана въпросът ми и може да не си го видяла, но мъжът ти също ли е брокер?
Мои познати имаха скорошна сделка с един Томев, на когото и жена му работеше с него. Предполагам сте вие.
Или ще да е някакво егати съвпадението, за което се съмнявам.

# 232
Аз доколкото помня навсякъде имаше нещо дето не е много ок. Имаше апартаменти в BLD с по-големи спални, но пък дневните май нещо бяха малки. BLD се и разпродаде доста бързо. Иначе на Инфинити спалничките не са никак големи, да.
Скрит текст:
Ние все пак си бяхме харесали там, но когато почваха да строят беше невъзможно да се купи с кредит, тъй като искаха почти всичко да е изплатено на акт 14, и за акт 15 оставаха 10-15 процента. Самият представител на фирмата ни каза директно като питах, че има схема за плащане с кредит, ама пак по-голямата част от парите трябва да са ти кеш. В момента не знам дали нещо се е променило. Сградата вече има акт. 14 та може пак да огледаме какво има свободно. Лошото е, че на сайта на Инфинити няма инфо, трябва час по час да има звъниш за свободни апартаменти и цени. Иначе това, което бяхме харесали, на разрешение за строеж беше 189 000 евро, доскоро го гледах в имот бг за 283 000 и май вече се продало. Така че кредит вече сигурно е възможно да се изтегли, но пък цените вече ни притесняват леко.
Охридско езеро е на Hus, 1Home е на ГрийнЛайф. Мерси за препоръката за стоте грама Simple Smile ще пробвам. Иначе от Costa ние обичаме супер unhealthy тематичните им напитки Grinning

# 233
Днес по новините затвърдиха принципа, че ако ти тече/гори покрива на блока, държава, община и хора ще ти помогнат. Нуждата от поддръжка изцяло отпада. Честито.
Става въпрос за изгорял и протекъл покрив, вероятно поради непочистен комин и неремонтиран покрив. Безхаберието на собствениците е пълно, а после вдигат ръце и казват “ами нямаме, помогнете”. Те така ще бъде и те това ще се продава в бъдеще на пазара.

# 234
moonriver и аз обичам тематични напитки :Р
БЛД според мен са с прилични холокухни- 25-26 квадрата. Окей е за мен, предвид това, че ми е нужна детска за две деца (спалните са близо 17 и близо 18квадрата). В спалнята пък мм иска да сложи бюро, така че за нас лично е по-важно по-големи спални, отколкото голям дневен тракт. Simple Smile

# 235
До лична преценка си е това. На мен по-малката спалня не ми пречи, но държа на по-голям хол, именно заради тичането на децата Grinning

# 236
Напитките от такива франчайзи вече минават 5лв. Защо давате пари на вятъра, вместо да си го правите в къщи или в офиса и да спестявате за първоначална вноска.
Проста сметка 5 години * 365 дена * 5лв = 9125лв. Ако и мъжа ви купува същото, то ето ви 9к евро спестени само от кафета. Това е 10% от първоначална вноска.

# 237
Ние не пием всеки ден, по-скоро веднъж в седмицата. Иначе защо не си ги правя в нас - трябва да се занимавам да купувам сиропи, сметани, да надувам мляко, да меля бисквити и подобни Grinning не че не съм си го мислила принципно.

# 238
gogo, дори са 7 лв плюс и то говорим за малък размер от тези по-префърцунените напитки ...
Аз, разбира се също не съм там всеки ден, кафетата основно ги пия вкъщи:)

# 239
  • Варна
Напитките от такива франчайзи вече минават 5лв. Защо давате пари на вятъра, вместо да си го правите в къщи или в офиса и да спестявате за първоначална вноска.
Проста сметка 5 години * 365 дена * 5лв = 9125лв. Ако и мъжа ви купува същото, то ето ви 9к евро спестени само от кафета. Това е 10% от първоначална вноска.

Това малко като вица:
- Пушиш ли?
- Не.
- Къде ти е ферарито тогава?

Е, аз карам евтин Фолксваген, но е купен изцяло с пари от бармански бакшиши - събирани една година. От големи, до буквално по 20 стотинки. Но да се върнем към темата, която не е как да пестим и какво кафе да пием.

Общи условия

Активация на акаунт