Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 960
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
просто апартамента ми се струва мнооооого малък
Термини "малко", "много", независимо какви са числата пред клиенти не се използват, защото се обиждат Grinning

# 271
Общите зидове са през половината. Към стълбището също е през половината. Стълбището е обща част, не знам как е включена към квадратурата, а не отделно. Другото не съм сигурен по старите наредби - мисля че ако е лоджия е половината квадратура (или цялата), а ако е открита тераса (балкон) не се включваше или беше половината. В новата наредба - всичко под ножа- пълна квадратура.
Мерите светлите квадратури на помещенията. А в старото строителство е възможно да има и дебели вътрешни зидове, и тяхната квадратура не е за пренебрегване. 10 м. обща дължина зидове по 0,30 м деб. стена - 3 кв. м.

# 272
Ако апартаментът ви се струва малък, просто не го купувайте.

# 273
  • София
Ако апартаментът ви се струва малък, просто не го купувайте.

Дилемата е малък на хубаво място или голям по кварталите... решихме да е малък, ще живеем в него на стари години та е по-добре да е на хубаво място. Явно стените са дебели, стълбището е малко, балконите са външни.
Извинявам се за въпроса, но не го очаквах от старо строителство, където уж квадратурата е реална и няма общи части.

# 274
Да де, ама нали си пише, че квадратурата е за застроена площ. И аз съм родена в апартамент със стени по 50 см. Те влизат в тази площ и няма нищо нереално.

Но ти всъщност не купуваш квадрати, а потенциал. И ако този апартамент от 50 квадрата предлага по-малко потенциална полезна площ от друг, пак 50 квадрата, но с тънки стени, тогава или се пазариш за отстъпка в цената, или вземаш другия.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 17:02 от Черна станция

# 275
Айде стана интересно Wink Моля те да споделиш от коя година е строителството 20-30-50-60-70 те?
Защото и СС пак си има различни сметки по документите Wink
Също кажи моля, горе долу къде е позиционирано?

# 276
  • София
Айде стана интересно Wink Моля те да споделиш от коя година е строителството 20-30-50-60-70 те?
Защото и СС пак си има различни сметки по документите Wink
Също кажи моля, горе долу къде е позиционирано?

Яворов, тухла 1964г.

# 277
  • Варна
Тъкмо разбих 2 квадрата стара тухлена баня, от която изхвърлих половин квадрат плочки и умопомрачително дебела замазка. Мисля че 3 -4 квадрата, които смятате за стени за цялото жилище, са нереално малко.

# 278
Чета темата. Не искам да вземам отношение по въпроса има ли или не "балон" на пазара за имоти в България.  Но съм провокирана за мнение по една имотна обява за апартамент 200 кв. в Стрелбище без гараж за 850 000 лв. Миналата година участвах в купуването на апартамент с кредит в  град Люксембург  100 кв. м. с гараж в хубав квартал / да кажем като Стрелбище за София/. И... това в държава , където заплатата на учител с голям стаж достига до 9000 евро на месец. За другите няма смисъл да пиша . Та се чудя в нашата държава какви пари се въртят.....

# 279
  • София
Чета темата. Не искам да вземам отношение по въпроса има ли или не "балон" на пазара за имоти в България.  Но съм провокирана за мнение по една имотна обява за апартамент 200 кв. в Стрелбище без гараж за 850 000 лв. Миналата година участвах в купуването на апартамент с кредит в  град Люксембург  100 кв. м. с гараж в хубав квартал / да кажем като Стрелбище за София/. И... това в държава , където заплатата на учител с голям стаж достига до 9000 евро на месец. За другите няма смисъл да пиша . Та се чудя в нашата държава какви пари се въртят.....
Напротив,искаш да вземеш отношение за имотния балон. От около н-наброй години се чака да се пукне,преди Коледа се чакаше всеки момент.
Пропусната е цената на имота в Люксембург,името на квартала на имота там,за да можем да сравним реално. Иначе и аз мога да напича,че имам имот в Париж в квартал подобен на Младост,и съм го взела за двойно по ниска цена от същия в Младост.

Тези дни много статии излязох в стил " не се очаква пукане на балона", сега да подготвим следващите трябва да се пукне,защото не може такива цени.

На учителите им вдигат още заплатите от тази година, и аз искам да сравня Люксембург и София, любопитно ми е. Може ли конкретни цифри,цена на купения имот, квартал,заплата на учител в Люксембург на месец след данъците.

# 280
Необходимо е четене с разбиране. Цената на апартамента от 100 кв.м в Люксембург  е същата като на апартамента в Стрелбище.  Не съм написала, че имотът е мой, а че съм участвала в купуването му. Тези лични подробности нямат значение за темата. Имотният балон има ли го , няма ли го не ме интересува, защото нямам нужда да купувам. По-скоро ме провокира "платежността на българина".

# 281
  • София
100 кв и 200кв не са едно и също или близки.
Няма да откривам другите разлики.
Сравняват се сравними неща.

# 282
  • София, Bulgaria
Януари 2024: Много ми харесва, как живнаха хората и пазара. Хората правят планове, трансформират, едни продават, други ще купуват. Всеки с някакви идеи да си подреди живота и удобствата.
Местят се ... разчистват ненужни за тях имоти, за да купят други и по друг начин да живеят.
Това е хубаво!

# 283
  • София
Януари 2023 не беше ли така?
Чакам да излязат данните от АВ за последно тримесечие, но чертата вървеше надолу Confused

# 284
  • София, Bulgaria
Не, не беше. Имаше повече притеснение в хората.
Трябва вече да излезе статистиката. На долу ще, но не много.
И покачването на лихвите, май ще ни подмине...ама не съм на 100% убедена.

Общи условия

Активация на акаунт