Депресия и непрестанни мисли.

• 5 488
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
За съжаление не можем да изберем в кого да се влюбим, още по-малко кой да се влюби в нас.

За мене връзка от разстояние не беше проблем, нито за мъжа ми. Даже беше голям кеф в началото. Като дойде при мене, пак се виждахме основно през почивните дни, защото работеше по проекти в други градове и държави. Още сме заедно и децата ни прехвърлиха пълнолетие, 2 десетилетия.

Ако авторката живее на село или в малко градче, съветите да търси на място не са продуктивни. А и коя жена би скъсала с любовта си за да гони Михаля у наше село?
Мисля по същия начин като вас. Никой не избира в кого да се влюби, как и къде. Ако пък беше лесно, нормално нямаше да е това, което искаш.Дори по филмите я няма тази лесната любов перфектна.За да сме заедно и аз с него очевадно нещо ни държи заедно, ако не е любов не виждам какво? Кой иска да стои уж с някой, а сам? И ако човек не е обичан колко време може да остане с другия? Всеки понякога му се е искало като щракне и иска да се появи някой и да се влюби и нещата да се получават с лекота, в точното време и място, но не става. Нещата си идват когато трябва, когато  не очакваш. А когато обичаш някой ти го искаш в живота си и не гледаш косурите, защото ако само  гледаш минусите вместо да прибавиш черта и да стане плюс, то никога никъде няма да намериш плюс. Има ли любов има нагаждане, компромиси търсене на позити и плюсове от двете страни.

# 31
Не избираш в кой да се влюбиш, но избираш дали да се отдадеш на тези отношения, можеш да мислиш дали са подходящи за теб, дали биха довели до това, което искаш. Утре, ако се влюбиш в някой с 15 години по-млад от теб, и там ли ще се хвърлиш, и ще чакаш да имате деца?
Трябва и малко мислене с главата, не само със сърцето.

# 32
Това, че иска детенце е природен инстинкт, не сравнение с другите хора. Жената го е написала във връзка с това, че наистина и е вече време за семейство. Тези, които се страхуват страшно много не постигат нищо и то не само що се отнася до любовта. Много е вярно това, че ние не избираме в кого да се влюбим, то си е биохимия. Както и никой, спрял да обича не бива да бъде съден. Нормални ситуации са в крайна сметка. Под влиянието на страха/ извън границата на защитната му функция/  се правят най-големите грешки в човешкия живот. Тя рискува, да,  и аз така мисля като чета историята им, но целта си заслужава този риск.

# 33
  • Paris, France
Не избираш в кой да се влюбиш, но избираш дали да се отдадеш на тези отношения, можеш да мислиш дали са подходящи за теб, дали биха довели до това, което искаш. Утре, ако се влюбиш в някой с 15 години по-млад от теб, и там ли ще се хвърлиш, и ще чакаш да имате деца?
Трябва и малко мислене с главата, не само със сърцето.

Влюбването, само по себе си показва, че човекът е подходящ за бащинство на генетично и имунологично ниво в момента.

Много жени раждат от мъже, които са с 5, 10 или 15г по-млада от тях. За 38 годишна, примерно, вероятността да забременее, износи и роди здраво бебе е 100 пъти по-висока с 22 годишен, отколкото с връстник.

Хубаво е мисленето, но не всяка може да поддържа връзка с мъж, в когото не е силно влюбена, само защото мислела с главата. Ми не става.

След 30г се влюбваме трудно. Да оставя развита връзка с общи планове за да гони Михаля е най-тъпото, което може да си причини. И ако Михал не се появи????????

# 34
Стига оправдания за майчинския истинкт,надали когато е била на 25–27 е мислила за деца,пък дори и да е,щеше до сега да е с поне едно.
Жените сме много странни,като чукнем 30-те и бързаме за семейство,преди това живеем безгрижно.
Какъв риск поема авторката? Риск да забременее от мъж,който може да я зареже във входа на бременността.
Мъж,който не е опознала,и не знае как биха се развили отношенията им след започване на съжителство.
На думи всеки е велик,дела трябват,дела!

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 17:49 от Анонимен

# 35
  • София
Как се правят деца от разстояние, някой да ми обясни?
И как се стои във "връзка" година и половина без да имаш никаква яснота?
Аз лично, на към 6 месец вече ще съм изорала Земята за съжителство. Ако нямам яснота - некст!!!

# 36
Никъде не съм казала, че трябва да е с мъже, в които не е влюбена. Казах, че когато се влюби, главата й трябва да продължава да работи, а не да се носи по течението с неподходящи мъже, които никога няма да й дадат това, което иска.

# 37
  • София
Едно е да си влюбена, съвсем друго е да си загубена. Пък и платоническата, епистоларна любов е за крехки девойки от миналия век.

# 38
Прочетох всяко мнение внимателно. Бяха зададени конкретни въпроси към авторката без тя да отговори. Моето впечатление е, че нещата не са много читави и авторката се самозаблуждава, че има истинска връзка. И да, когато си влюбен не означава, че трябва да си сляп. Вече сте на възраст, в която нещата се обмислят по-внимателно и се оглеждат от всички страни преди да искаш да имаш семейство с някого. Трябва да се запознаеш с близките му и приятелския кръг, да видиш как живее в действителност. Имах една позната, която за всяко креватно преживяване с "любимия" летеше до Лондон и си мислеше, че това е любовта на живота й и след 2 години разбра, че е била поредната играчка за англичанина. В нейната глава се е прожектирал един филм, а в неговата нищо.

# 39
При силна любов чувството е на опиянение и безгранични сили. Все едно летиш в розови облаци. Няма депресии и негативни мисли. Според мен отиди на психолог или психотерапевт, за да си изясниш някои неща за пред себе си. Пожелавам ти успех и негативните мисли да станат по-малко и с по-малко влияние над теб.

# 40
  • Варна
Според мен влюбването няма нищо общо с брака,а още повече няма нищо общо със секса.

# 41
Да остане наранена отново е най малкия проблем. Ако сключи брак и роди дете мъжът е баща и има права. Надявам се, че авторката отива в сравнително цивилизована държава, където и жените имат права, защото има и обратното. Но дори и така да е, тя няма как да напусне държавата с детето без разрешение на бащата. Тя сега е самостоятелна, но това рязко ще се промени когато има бебе/малко дете. Като нищо може да се окаже с мъж, който я бие, защото е мигнала, без пари и документи и с пеленаче, без познати, роднини, без да знае към кой да се обърне.
Ама аз пак глупости говоря, важното е любов и компромиси да има.

# 42
Детето ти е втори проблем, на първо място каква е тази връзка. Идеализираш ли я? Колко пъти сте се виждали? За съжаление много жени проектират инеалистични връзки, граничещи с абсурд, жената жертва се "вкопчва", в нейната реалност и края често е съкрушителен. За съжаление не сте дали обективна фактология за да чуете мнения. Ако е така както сте го написали, работата не може да ви е приоритет, не сте в някаква зависимост гладна и жадна, просто имате работно място, отивайки някъде пак ще имате работата. Доводът работата, не е довод.

# 43
Имаше наскоро една тема - авторката пишеше, колко лесно се разстройвала от ''връзката си'', която се оказа........хм, виртуална.
И това го разбрахме след доста страници писане.

# 44
Здравейте моля за съвет.Жена съм на вече 33 години, но от доста години с мечта и силно желание за дете.Някак с годините и несполучливи връзки (които не са много). Така и нищо сериозно не се случи или разви, но желанието за дете от много години е все така силно...С днешна дата почти всичките ми познати, близки са с деца, аз винаги съм общувала със сериозни хора имащи деца и желанието и депресията още повече се засилват.Това, че моя живот е празен, а във всичките си връзки съм се раздавала на макс независима съм и се справям сама, (Това ми е донесло много уроци и житейски опит, минавайки през какво ли не)
Имам от година и 4 месеца връзка, но тя все още от разстояние поради работното ми място, което за в този момент не подлежи на промяна, но в близките месеци може  да.Има силна любов между нас, но някак много фактори и разстоянието не водят до никакво развитие по сериозно, а аз все по често съм депресина и мисля за семейство, дете и не си представям живота без  сегашната ми половинка. Говори ли сме за дете и брак, но само говорено.Не минава ден в който да не мисля за това и да не се окаже поредното пропиляно време, и често ми минават мисли има ли смисъл да се боря, а тази връзка също.... дали ще мога да имам дете и как да ръчкам половинката си за тези сериозни стъпки? Говорено и той също го иска. (От малка съм по домушар човек и обичам семейния уют и винаги съм гледала по сериозно) Депресията все по често се засилва и дали ще достигна до всичко така мечтано.Как да се справя с депресията и мислите?

Здравей!
Докато четох виждах осмислянето на проблема, бързането и гоненето с времето, което не ни дава точно това, което искаме, колкото и да минава.
Може би най-голямата стъпка е виждането, че става нещо, оглеждането на останалите и мисълта "на какво се дължи това, права ли съм?"
От това, което прочетох смятам, че бързаш за бебенце и виждаш, че няма повече време за губене. Депресията идва от помислите "какво става, ако нямам бебе, каква ще е целта в живота ми?", аз лично смятам така, но може да е и нещо друго.
Съветът ми е, че имаш още време, което да използваш достатъчно практично за решаване на такъв проблем. Аз лично бих ти препоръчала консултация с психолог, не е нещо срамно, а и след няколко ходения започват да се осъзнават много неща, които помагат за решаването на даден проблем, дори и аз ходя (защото не мога да ходя на училище) и се чувствам вече доста по-устойчив човек (малко отклонения направих тук), но понеже има доста различни разбирания за психолога бих ти предложила да помислиш върху един въпрос "готова ли съм да имам дете", "нещо спира ли ме", помисли относно тази тема, остави на малко по-задан план мъжете за момента. Ако си на прав път може би може да видиш светлината в очите на някой друг, който също има готовност за такава стъпка в живота.
Вярвам, че е нещо малко, което като осмислиш всичко ще си дойде на мястото, както ти каза справяш се сама, независима личност си, смятам, че ще станат нещата и не губи недажда, не бързай, целите се постигат! 😀

Общи условия

Активация на акаунт