Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Глупакът му с глупак сравнил предстоящия сериал с последната адаптация на "Аватар - Последният повелител на въздуха". Казал, че шоуто се стремяло да е точна адаптация, но имало разочароваща аудитория. Затова според него, няма смисъл от точни адаптации.

От една страна е хубаво, че вече признават, че този сериал е провал (въпреки че беше подновен), от друга - той не е точна адаптация, обратното - има огромни разлики в сюжета, а самата атмосфера е подменена напълно. По-голямата част от оригинала е забавен лек сериал, докато във версията на Нетфликс са се стремили към драма.

Относително точна адаптация е Уан пийс и той имаше гигантски успех.

# 511
Това с новия сериал за Хари Потър звучи като да получиш кисели бонбони, когато очакваш някои великолепни сладки сладки.😵

# 512
В новата адаптация на Аватар щях само да одобря Катара да не се събере с Аанг накрая. Винаги са били повече като по-малко братче и по-голяма сестра. Далеч по-интересна двойка щеше да е Катара и Зуко.

# 513
Аз не харесвам двойката Катара и Зуко - банално е - само защото са врагове, с един ръст и имат противоположни елементи. Като в тийн роман. Дори ако Енг и Катара не се бяха събрали, пак бих предпочела Зуко да си остане с Мей.
Никога не съм виждала химия между тях - според мен хората започнаха да го повтарят, заради популярното клише  (това, което написах - че щом двама персонажи са привлекателни, млади и са с противоположни сили, задължително трябва да се привличат).
А и не вярвам в тази поговорка, че противоположностите се привличат - това не са магнитни полюси, а хора. Повечето хора харесват такива, които са подобни на тях (от подобна среда, с подобни интереси и т.н.).

# 514
Спомням си една сцена между Зуко и Катара в една пропаст май. И си бяха доста близки. Плюс са близки по възраст или дори не, а зрялост (приличат на тинейджъри), а това в детските години много се усеща. Анг си е като детенце преди пубертет.

# 515
Две години не са особена разлика. Освен това, сериалът се развива в продължение на няколко години - Енг също премина в пубертета, в един момент. Те и без това не са консумирали връзката си незабавно - това, че се целунаха накрая, не означава, че са се оженили веднага след това.

Не си го спомням това в пропастта. Не мисля, че Зуко е проявявал романтичен интерес към Катара в който и да е момент. Той имаше повече "романтични" сцени с Енг, отколкото с нея. Спасяваха си живота, дори танцуваха заедно. Simple Smile

# 516
  • София
😮😎

Излиза на 17.11 по MAX

# 517
  • София
И Дени Вилньов е казал, че вече не иска почивка от Дюн и ще започне доста по-рано по третия филм Wink

# 518
  • София
Само да знаете, че Платформата ІІ вече го има наличен на обичайните места (субтитри има)
Скрит текст:

# 519
Аз днес си свалих втори сезон на Древен апокалипсис (документалният сериал на Греъм Хенкок; в сезона ще се появи и Киану Рийвс).
Според група американски архиолози с умствен дефицит, сериалът е научна фантастика - за да ги уважа, го споменавам в темата Simple Smile

# 520
  • София
Гледал съм почти без липса на серии - докато си течеше по "дискавъритата". Интересни хипотези и различни места. Има даже за потопът - в Черно море като вероятност.
Хубав е. Дааа, направо си е "сай фай" в някои епизоди. Simple Smile

# 521
Той (Хенкок) е много умерен. В първи епизод говореха за едни отпечатъци от стъпки на индианци (по-стари от допустимото, според официалната наука) и за геоглифи в Амазония. Нищо страшно сензационно.
Киану се появи за малко, в надписите е посочен като ководещ, така че сигурно ще бъде и в следващите епизоди.

# 522
  • София
В тази връзка, има хубава книга на Майкъл Кремо (с Ричард Томпсън) - "Тайната история на човешката цивилизация" (вече даже остаряла); както и "Забранената история" на Дж.Кениън, в които цели раздели са на тема находки, дето не трябва да са намирани. А някои от тях сетне биват укривани/изчезват и от музеите. Ще има такива неща и в сериала.
Скрит текст:
Открих си при подреждане стара касета с мое интервю от гостуването на Кремо у нас от 2004 г. Даже все още "свири". Каня се да го реставрирам за моя канал в Тубата, ама да видим кога.

Но влизам за да споделя инфо за 2 заглавия - че вече ги има по обичайните им места и са пуснати/стартирали.
Канадски, още няма коментари, но ми предизвиква мерака да го "опитам". Понеже (най-вече) не е холивудски, нито от стрийминг платформите.
Скрит текст:
И за психиатъра, който се завърна във 2-ри сезон. Обичам си аз Х.Форд! Пък и дебютният беше лек и по-скоро свеж. Вече сме на 3-я серия от сезон 2.
Скрит текст:

# 523
  • Sofia
Връщаме се в офиса на 17 януари
Severance сезон 2

# 524
Браво! Аз преди около седмица изгледах пак първи сезон.

Общи условия

Активация на акаунт