Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 760
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Somewhere far away
ще гледам със сигурност , но искам поне три епизода да излязат и да гледам наведнъж.

# 541
Днес изгледах 2-ра сирия на Силоз, поредна добра серия.
Скрит текст:
Само че без Джулс, действието се разваше в основният силоз.

# 542
  • София
Силозът С02 вече го има и по нашите "зеленчукови" щандове. Качени са Е1 и 2. Субтитри има.

И... попаднах на кулинарен сериал (предаване?), вдъхновен от Хари Потър. Е, не знаех, че има такова чудо. Първи епизод. Simple Smile
Скрит текст:

# 543
  • Разпиляна във въображението
Интересно, че НВО като че ли обърнаха палачинката и подкрепят Роулинг. Нали те правиха юбилеен филм за поредицата и не бяха поканили авторката, заради нейните изказвания. А може и да се бъркам.

# 544
  • София
Очаквайте много промени след като Тръмп дойде на власт.
А и се очертава републиканска декада поне за едно десетилетие напред.
На 'Бафтата' забраниха/не приеха предложението за вкарване на нова категория (а беше сигурно уж):
'Най-добър актьор/актриса (не знам как да го формулирам) за 'Небинарни' 🤢

# 545
Те подкрепят Роулинг, но ще видим дали самата тя няма да се опита да се подмаже на либералите (което би било огромна глупост, но е възможно). Скоро ще излязат новини за кастинга и ще видим накъде духа вятърът.

# 546
Може ли поне развлекателна тема да е чиста от политически пристрастия? Добре, че са либералите, да бъдат обвинявани за всяко "зло".

# 547
Те (либералите) политизират всичко и се опитват да се наложат във всяка западна медия - останалото е реакция на техните глупости, а не провокация. Ето как изглежда всяка една статия за сериала от последните дни (давам един пример):
The inclusion of the word “acceptance” is particularly striking, given Rowling’s public stance on the transgender community. The author has come under fire time and time again for her transphobic comments.

Daniel Radcliffe, who starred as Harry Potter in the movie versions of Rowling’s bestselling book series, has spoken out in disapproval over the author’s anti-trans crusade.

https://uk.news.yahoo.com/hbo-reveals-j-k-rowlings-191834593.htm … QL5CmNFFToFfLARu_

# 548
Киното и телевизията са пряко свързани с политиката - самият Холивуд ясно и категорично е на страната на демократите.
Например Дисни въпреги големите загуби заради налагане на новите тертипи във филмчетата им не променяха тази си политика, ще видим как ще е догодина.

Относно сериалите, днес гледах 2-ри епизод на Дюн:Пророчество, добре заплитат интригата, очертава се да е добър сериал.

# 549
Дори да е така, има сериали, които се съобразяват по-малко с тази политика и точно те печелят най-много зрители през последните години.
Ето, например Уан пийс - огромен успех.
Сега един от сценаристите беше писал в Х, че един от злодеите във втори сезон е вдъхновен от Тръмп (което не е вярно, защото този злодей е създаден преди повече от 20 години и на Ода не му дреме за Тръмп; в Уан пийс има много персонажи, които са вдъхновени от реални знаменитости - както западни, така и японски, те изглеждат като карикатури на съответните знаменитости, докато този персонаж визуално не прилича на Тръмп, нито като поведение).

Въпросният сценарист не е от водещите фигури в сериала и в момента е посмешище за повечето хора - дори либералите в Редит масово пишат лоши неща за изказването му, защото е невярно и тъпоумно.

Мисълта ми е, че колкото и да навират тези политики и дори някои хора (включително тук) да им се връзват, огромното мнозинство не го правят. Не в България - в САЩ. Тук също, но там става дума за много повече хора, които са много по-крайно настроени. Дори голяма част от тези, които се водят либерали, просто защото мразят някои политици от другата партия, също не подкрепят голямата част от либералната пропаганда. Това е обречена идеология, колкото и пари да се наливат.

П.п. много смешно - сега отворих да прегледам стотиците коментари в Редит (който е либерална платформа) във връзка с този пост
Скрит текст:
, в който господинът твърди, че остров Дръм е вдъхновен от името на Тръмп - отдолу са писали, че самият Ейичиро Ода преди години е писал, че остров Дръм (зимен вечно заснежен остров), е вдъхновен от място в Канада.
Не видях един положителен коментар - и това са хората, за които е предназначено това тъпо изказване, на които той е очаквал да се хареса.
Надявам се този да го уволнят преди началото на сезона.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 09:30 от pppqqq

# 550
Привет! Аз гледах 4 те сезона на Stranger Things и ми харесаха.

# 551
  • София
Изгледах трети епизод на Силоз. Хареса ми политическата интрига - как си наемат провокатори. И с Джул се развиват нещата според очакванията ми 😍

# 552
  • Berlin
Имаме тема специално за Silo.

# 553
Здравейте, минавам да препоръчам From в HBO и актуалния Dune The Prophecy. И двата са много различни, но много ми харесаха. Иначе любимите ми сериали в тези жанрове са GoT и Westworld, тях двата не може да ги надмине нищо. Не познавам други хора, които да са гледали Westworld, а той е толкова як, сложен, интересен, има от всичко по много и толкова съжалявам, че свърши...

# 554
Здравейте, минавам да препоръчам From в HBO и актуалния Dune The Prophecy. И двата са много различни, но много ми харесаха. Иначе любимите ми сериали в тези жанрове са GoT и Westworld, тях двата не може да ги надмине нищо. Не познавам други хора, които да са гледали Westworld, а той е толкова як, сложен, интересен, има от всичко по много и толкова съжалявам, че свърши...
Гледала съм Westworld, но без последния сезон. Предпоследния нещо доста ме разочарова. Може би ще му дам шанс.
Последният сезон на Stranger Things и Outlander също ги зарязах, не знам дали съм сгрешила…

Общи условия

Активация на акаунт