Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 776
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Прави, прави, трупай точки Joy ох не съм го гледала още, но мисля да почна с първи сезон отначало първо, да си го припомня и после новия

# 616
Ето я темата, кажете дали трябва да поправя нещо: https://www.bg-mamma.com/?topic=1732007.new#new

# 617
  • София
Secret Level (2024)
https://www.imdb.com/title/tt33204697/

НФ / Фентъзи / Антология / Анимация (късометражни епизоди) / 15 епизода / Подновен за сезон 2
Продукция на Blur Studio / Дистрибутор: Амазон Прайм Видео

От Тим Милър, създателя на култовия, "Любов. Смърт. Роботи"

15-те епизода нямат нищо общо помежду си. Всеки един от тях е една отделна история.
Имаше няколко велики епизоди, но и няколко много слаби и скучни.
Определено, Любов. Смърт. Роботи ми хареса повече, но и от този съм доволен.

Основното тук е, че тази поредица е направена за геймърите. Така че само те ще са запознати с тези светове, а те са всякакви. Каквато и фантазия да имате със сигурност ще останете изненадани колко разнообразни са световете и историите.

Всеки един епизод е озаглавен с името на играта от чиято Вселена е.

Хареса ми и препоръчвам, но само за хард кор фенове в жанра.
-
7.5 / 7.0

# 618
  • София
Beacon 23 (2023-2024)
https://www.imdb.com/title/tt9174724/

Изгледах сезон 2 с Бг аудио. Изтървах ги преди по Стар Ченъл, ама сега наваксах.
Спомням си, че бях харесал сезон 1 и му бях дал 7.0 / 6.5, нещо такова.
Но по дяволите това, което видях в сезон 2 беше меко казано -> негледаемо?!
Какво падение!
И това идва от Хю Хауи, автора на Силоз? Сериозно?
Не знам, може романа да е на съвсем друго ниво, а тук просто Зак Пен и компания да не струват, знам ли.
Няма за какво да се хвана просто, за да го похваля. За каквото и да било.
Слаб сценарий. Скучен, досаден. Много слаб каст. Никакъв съспенс. Дърводелски визуални ефекти.
Това нещо дори и за фон на става!
Искрено се надявам да са го канселирали и това недоразумение да не види трети сезон.

Оценка на сезон 2: 4
Цялостна оценка: 5.0 / 4.5

# 619
Оценка на сезон 2: 4
Цялостна оценка: 5.0 / 4.5

все се каня да те питам, какво точно означават двете оценки 5.0/4.5 и защо понякога е една?
сигурно е писано някъде, ама явно е доста отдавна

# 620
  • София
Това е когато се колебая и не мога да съм категоричен. Простичко е. Wink
Иначе какво означават мисля е ясно и го пише в нета.
10 - шедьовър/изключителен/уникален ; аз обаче 10 никога не давам
Максималното, което съм давал е 9.5
и т.н.
описано е за десетобалната система.
Използвам я главно нея заради IMDB, а и защото ми дава повече опции, докато нашата система е само от 1 до 6 Simple Smile

# 621
че е оценка ясно, по-точно се чудех защо понякога е една, понякога две
примерно сценарии/игра ми се въртяха в главата или де да знам
мерси

# 622
  • София
Не, не, сори.
Просто аз самия съм в затруднение и соломоновската решавам да си улесня живота. 😉

Иначе мислел съм да давам подобни оценки за каст, сценарий, режисура, ефекти и т.н. Ама става твърде академично-сухарско. По-добре да се каже с думи ако самия сериал или филм те провокират, защото има такива продукции, за които просто няма смисъл да се пише, не са провокирали у теб дори и нещо лошо. 😊

# 623
За пореден път - Фантастичната четворка:

Дали този път ще е на късмет?

# 624
  • София
На 1:20 Гандалф Grinning

Много труден проект. Все е провал.

# 625
Да, покрай последния имаше толкова много скандали, че не съм сигурна даже каква беше съдбата на филма, помня само скандалите.

Този път филмът изглежда много стилен. Не съм сигурна, че харесвам актьорите, някак безлични са ми. Нищо против Педро Паскал.

# 626
  • Русе
Започнах Paradise
https://www.imdb.com/title/tt27444205/

В началото не става ясно, но действието се развива в изкуствен град ,където са спасени ограничен брой хора.
За сега ми харесва. Добри актьори, историята увлекателна, крими.

# 627
Странно описание на сюжета - A security service team tasked with protecting a past president.

Аз догледах Castlevania: Nocturne 2 и всъщност беше отличен сезон, сега се надявам да го подновят. Първият сезон беше разочарование, но този компенсира.

# 628
  • Русе
Странно описание на сюжета - A security service team tasked with protecting a past president.

Изразът е навярно поради факта,че той е бил последния президент преди катастрофата - екологична, която настъпва с много бързи темпове. В града има по-скоро представителна функция. Но още много неща не са разкрити.

# 629
  • Berlin
Започнахме Експанзията (за втори път) преди 3 седмици и вече сме на 4ти сезон.😀 Мииии добре е, гледаше ни се нещо космическо, на мен ми е ок, на ММ много му харесва, особено това, че се случва все по нещо във всеки епизод (и както ми казва - не чакаш по един сезон да стане нещо и знам, че визира напр. Severance 😂).
Последно скоро пак гледахме космически сериал, Constellation, Apple TV, не беше зле, с Нуми Рапас. Тя се завръща вкъщи след мисия в Космоса, след като на совалката става инцидент, обаче нещата на Земята не са точно, както ги помни тя. Е, малко някои неща останаха без логично обяснение, но си затварям очите. Гледам пише, че няма да го продължат за втори сезон, но според мен си завърши ок.

Общи условия

Активация на акаунт