Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, знаете ли къде мога да гледам “Партенопа”.

# 586
  • София
Честита Нова година на всички! Здраве и хубави филми за гледане!

@borosbg - Сложили сте в най-добрите сериали за годината сериали от предни години, например From!!! /.../
Не съм ги сложил аз, а редакторите от сайта. "Кафето" редовно правят или преправят разни класации за кино и сериали - лично на мен са ми полезни да видя заглавия, които съм изпуснал и нещичко за тях.
Впрочем, Сезон 3 на From си е точно от 2024 (както и те са написали в първото изречение за заглавието):
Скрит текст:
... и никого не задължавам да "клика на линкове". Споделил съм нещо в темата, (засега) поне на петима им е било полезно.

# 587
Това правило, че сериалите трябва да са от тази година, се отнася само за една тема във форума - когато се номинират сериали, да са от текущата година.
Във всички други класации, които гледах, ревюистите номинират в най-добри и най-лоши сериали от годината такива, които са излизали през текущата година, а не чисто нови.

# 588
Пуснах тема за Извънземни в древността - ако искате, може да гласувате в анкетата: https://www.bg-mamma.com/?topic=1729113

Изтеглих си първи сезон на анимацията Пантеон - преди време мислех да го гледам, но така и не успях да го намеря, а сега го има. Дано да не се окаже прекалено брутален, че не обичам такива неща.

# 589
Трейлър на "Астерикс и Обеликс: Битката на вождовете":

Скрит текст:
Видях го някъде преведено като "Битката на готвачите", което е пълна глупост, защото става дума буквално за вождове на племена, а не за мастършефове - не всеки шеф е готвач! Rolling Eyes

Доколкото разбрах, това ще е сериал, а не филм. Необичаен подход. Как ще направят сериал от комикс с 45 страници?
И една забележка - аз не харесвам филмите по тези комикси, защото винаги има промени, които правят сюжета по-глупав и досаден. Специално този комикс, чието българско заглавие е "Астерикс:Вожд срещу вожд" (имам го на английски и мисля, че се казваше "Големият бой"), не ми е любим - Найдобрикс е предизвикан от гало-римски вожд (т.е. подлизурко - такъв, който подражава на римляните във всичко и принуждава хората си да го правят), като победителят ще има право да се разпорежда с двете племена. Панорамикс не може да помогне, защото Обеликс го е фраснал с менхир и той не е на себе си. Всичко това е план на местен центурион и неговият лейтенант и няма нищо общо с Цезар. От трейлъра се вижда, че това е променено и даже са включили майката на Цезар, което ми изглежда като уникално тъпа и обратното на забавна идея.

На когото му е интересна историята - препоръчвам да прочете комикса, има хубави нови издания на Артлайн.

# 590
  • София
Със сигурност ще го гледам.
Много обичам Астерикс и Обеликс Simple Smile

# 591
Аз бих го гледала, но да не беше това с майката на Цезар - откъде я измислиха...

# 592
  • София
Сериалът "Спартак" с продължение тази есен! Гръм от ясно небе. Не го очаквах Simple Smile

# 593
  • София
Оффф
И това ли решиха да прецакат?
Защо по дяволите???
Никога няма дори да достигнат нивото на старите сезони, които са класика.

# 594
Втори сезон на Castlevania: Nocturne излезе в Замунда.
Свалих си го, още не съм съвсем в тонус (заради грипа) и не гледам почти нищо, но ще му хвърля едно око - надявам се да е по-добър от първи сезон.

Вчера прелистих комиксът за Астерикс, по който ще бъде сериалът - "Вожд срещу вожд" - определено няма достатъчно материал за сериал, мнението ми се затвърди! Освен това, ако сте гледали старата анимация "Астерикс и Гадателят" (за един противен фалшив гадател, който носеше вълча кожа и баламосваше всички в селото), сериалът може да ви се стори познат, в случай, че решите да го гледате, защото старият анимационен филм е откраднал половината си сюжет точно от този комикс.
Какво имам предвид -
Скрит текст:
в комикса "Вожд срещу вожд" Обеликс "размаза" Панорамикс с менхир, след което Панорамикс се побърка и започна да експериментира с различни магически отвари. Хората от селото го насърчиха да го прави, защото се надяваха, че ще си припомни рецептата на вълшебната отвара за сила. Само че отварите му са гърмящи и с непредсказуем ефект. Затова заловиха един римлянин за опитно зайче и той започна да си променя цвета (даже стана на райета и карета), а накрая полетя (буквално). Всичко това не е от оригиналния сюжет на "Астерикс и Предсказателят", а е от "Вожд срещу вожд".
Не знам защо създателите на филма са решили така да оплетат сюжетите, но според мен не се е получило добре - не харесвах тази анимация.

Май утре излиза Severance? Или щяха да го пускат епизод по епизод?

# 595
  • София
1 епизод седмично в петък в следващите 10 седмици, общо 10 епизода. Simple Smile
АпълТВ+ винаги така правят.

Но много са големи тези паузи от по 3 години, че и повече. Не става така... :/

# 596
Дейвид Линч е починал.

# 597
  • София
Да, сега прочетох.
Напусна ни една от най-големите легенди за всички времена.

Светла му памет!

# 598
  • Дивата природа
Как да си дресираш дракон: след трейлър с български субтитри
~ преди месец, после пуснаха и клип в оригинал "Първи поглед",
вече официално с БГ превод = видео зад кадър / от 13 юни н@ кино

# 599
  • Berlin
С нетърпение чакам Severance. Имаше ли тема за него? Спомням си, че го гледах доста след форума.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт