Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 461
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Търся мнение за пералня с капацитет 8-9кг. Попрочетох предишни коментари и какво предлагате като модели, но идват над заделеният ни бюджет. До сега не съм се сблъсквала с избор на пералня. Моля за съвет за някой що годе приличен модел около 800-900лв. Гледахме Gorenje, но дали те са надеждни уреди?
Здравейте!
от 8 до 9 кг. разликата е доста голяма. Повечето перални с мотор, оразмерен за 8 кг, са с вместимост на барабана около 55литра, а пералните с мотори, оразмерени за 9-10 килограма са с почти 10 литра по-голяма вместимост на барабаните. Това е доста. Изяснете този въпрос първо.
В момента, с моделите, които предлага Горенье, не мисля, че е надежден избор.
Иначе, за тази сума, бих предложила този модел, който обаче не знам къде се предлага в момента-на изчерпване е:
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … %20AEG%20L6FEG49S

И тази:
https://vimax.bg/peralnya-electrolux-ew6f349bs.html

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 16:46 от petiaivanov

# 151
  • София
Аз гледах тази
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F349BS/p/688395
И тази
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20LG%20F4WV510S0E понеже съм си фен на lg а гледам в момента има 5години гаранция като я регистрираш, съвсем малко е над бюджета ти.

# 152
Здравейте! Търся мнение за пералня с капацитет 8-9кг. Попрочетох предишни коментари и какво предлагате като модели, но идват над заделеният ни бюджет. До сега не съм се сблъсквала с избор на пералня. Моля за съвет за някой що годе приличен модел около 800-900лв. Гледахме Gorenje, но дали те са надеждни уреди?
Аз бих отделила сега повече бюджет (веднъж на няколко години), отколкото после двоен и троен, плюс ядове и евентуални ремонти. Тя разликата в цената не идва от нищото.
  Моят бюджет също носваше по-ниски цени на уредите, но не съжалявам, че приложих точно горния подход, в крайна сметка разликите в цените се свеждат в повечето случаи до сума под или около минималната работна заплата към момента, а не към няколкомесечни заплати, така че смятам да си струва. После се отплаща.   
А препоръчваните марки, за които си прочела, затова са и препоръчвани - заради по-голямата си надеждност и комфортна експлоатация в сравнение с други, не толкова препоръчвани.

# 153
Аз бих отделила сега повече бюджет (веднъж на няколко години), отколкото после двоен и троен, плюс ядове и евентуални ремонти. Тя разликата в цената не идва от нищото.
  Моят бюджет също носваше по-ниски цени на уредите, но не съжалявам, че приложих точно горния подход, в крайна сметка разликите в цените се свеждат в повечето случаи до сума под или около минималната работна заплата към момента, а не към няколкомесечни заплати, така че смятам да си струва. После се отплаща.   
А препоръчваните марки, за които си прочела, затова са и препоръчвани - заради по-голямата си надеждност и комфортна експлоатация в сравнение с други, не толкова препоръчвани.
Със сигурност сте права, ако се налагаше да купуваме само един уред... Но започваме от 0-та с ново жилище и предвид всички разходи, това е оптималното. Ще разгледам и предложените модели по-горе! Благодаря!

# 154
Със сигурност сте права, ако се налагаше да купуваме само един уред... Но започваме от 0-та с ново жилище и предвид всички разходи, това е оптималното. Ще разгледам и предложените модели по-горе! Благодаря!
Така е, ама обикновено и при основен ремонт се почва от нулата, а уреди обичайно се сменят при ремонт и по-рядко - самостоятелно, на части. Та аз приложих този подход при основен ремонт.
Преди години, когато купихме това жилище, то беше на по-ниска цена от ремонта, хем не сме вземали от всичко най-скъпото. Откъм цени нещата са наистина страшни, но пък като си помисля, че и по-евтиното не е без пари, а вероятността да ми създаде куп проблеми и още харчове (за нов уред и/или майстори) в скоро време не е малка, прецених, че друго ще забавя или някоя мебел ще взема по-бюджетна, но компромисни уреди няма да вземам. Надявам се във времето преценката ми да се окаже правилна, засега държи (над 3 години - не е много, не е и малко за съвременното производство на уреди).

# 155
Е, айде сега, 900 лв не са съвсем нищо, че да е някой съвсем боклук пералнята. По-скоро ще има малко екстри.
Аз лятото си купих електролукс за 700лв за рядко ползване. 2 месеца си прах без никакви проблеми. Единствената разлика, която намерих със скъпата вкъщи е дисплеят.
Сега скоро пак ще купувам и ще взема скъпа... и аз не знам що, да не остана по-назад😂
Чета тук, уж да се подготвя, ама все повече се обърквам.
Та, вие ще ми я изберете, надявам се😆

# 156
  • София
Друг вариант е да се гледат уреди с малки транспортни дефекти, има добри попадения.
Ама това ако си в същият град с продавача, който ще ти предостави сервиз после... Аз си харесах няколко от Карнобат, е какво да ги правя в моето долно-нанагорнище... Едно, че доставката ще ми е златна, второ, че повече от сигурно става без гаранция.

# 157
  • оттам, откъдето започва България
10 години изкарах с такава пералня (с транспортни дефекти) и я продадох. Предполагам още се ползва.

# 158
  • София
Както при останалите нови уреди въпрос на късмет и бройка, начин на употреба, нищо по-различно. (освен качества на марката и модела)

# 159
Е, айде сега, 900 лв не са съвсем нищо, че да е някой съвсем боклук пералнята. По-скоро ще има малко екстри.
Аз лятото си купих електролукс за 700лв за рядко ползване. 2 месеца си прах без никакви проблеми. Единствената разлика, която намерих със скъпата вкъщи е дисплеят.
Сега скоро пак ще купувам и ще взема скъпа... и аз не знам що, да не остана по-назад😂
Чета тук, уж да се подготвя, ама все повече се обърквам.
Та, вие ще ми я изберете, надявам се😆
И аз все си мисля, че може да се намери читав уред за тези пари, макар и не чак супер "модерен" откъм глезотийки и програми. Имам си и пресен пример със сестра ми, която заложи на Бош модел над 1600лв беше преди година. Ами вече втори път се разваля. Та гаранция няма Simple Smile

# 160
  • София
😂 😂 😂 Ох, този Бош....
Иначе от към програми изобщо не страдат по-евтините перални, да не кажа, че има скъпи и доста по-орязани.

# 161
Това АЕГ е добро, има усилена кръстачка с 4 лъча, но е малко-съвсем слим. Не виждам как ще се перат завивки, освен ако не са единични и да се перат една по една...
Гледайте някой Бош.
Мислех да предложа този Електролукс, но с дръжката става 57.2 см. (https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … b=characteristics)

Много благодаря за помощта.
Този Електролукс в упътването пише, че общата му дълбочина е 60.1 см. и със сигурност няма да влезе през отвора.
Може и аз да не се ориентирам правилно в размерите.
Ако махнем обаче крилото на вратата мисля, че ще може да влезе тази.
Моля за мнение за нея.
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … rolux%20EW6FN428W

# 162
  Аз не съм голям капацитет по темата, но скоро избирах пералня за майка ми и тази беше една от тези, които бях харесала и е в бюджета ви. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 150?tab=documents

# 163
Това АЕГ е добро, има усилена кръстачка с 4 лъча, но е малко-съвсем слим. Не виждам как ще се перат завивки, освен ако не са единични и да се перат една по една...
Гледайте някой Бош.
Мислех да предложа този Електролукс, но с дръжката става 57.2 см. (https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … b=characteristics)

Много благодаря за помощта.
Този Електролукс в упътването пише, че общата му дълбочина е 60.1 см. и със сигурност няма да влезе през отвора.
Може и аз да не се ориентирам правилно в размерите.
Ако махнем обаче крилото на вратата мисля, че ще може да влезе тази.
Моля за мнение за нея.
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … rolux%20EW6FN428W
Да-60.1 см е дълбока и широка 59.6см.
Този има дълбочина 57.6 см.
(https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washing-machines/front … achine/ew6fn428w/)
По-нисък клас е от другия и съответно има по-малко екстри. Това, което на мен изобщо не ми харесва е, че има само 1200 оборота. В края на краищата все ще пере Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 22:03 от petiaivanov

# 164
Добро утро! Може да ви стори малко глупав въпросът ми, но ще си го задам все пак😀. Вярно ли е твърдението, че пералните се “развалят” по-бързо, когато центрофугират на най-високите обороти? Почти всичките ми приятелки си намалят винаги с една степен скоростта, пр. от 1400—>1200; от 1200—>1000, когато перат, скоро се заговорихме нещо и го разбрах това хаха . Честно казано не им схващам логиката, при положение, че щом е зададена производствено някаква скорост, значи не би следвало да се разваля от нея пералнята? Ама пък знам ли и аз вече..
Вие ще ме просветлите, сигурна съм:))!♥

Общи условия

Активация на акаунт