Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 638
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!

Има ли хора закупили модел ПЕРАЛНЯ AEG LFR83966OE
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr83966oe/

или обобщето пералня от 8 серия с wifi ?

Някакви впечатления от хора закупили 8-ма серия ? Не търся под вола теле, силно се надявам изобщо да не Ви прави впечатление този уред и той просто да си върши работата. WiFi-то лично на Вас с какво Ви помага ?

Дилемата ми е дали да взема модел от 8-ма серия AEG или Miele WSI 863 WCS
https://shop.miele.ua/ru/catalog/stiralnye_mashiny_s_frontalnoy_zagruzkoy/21854/
/втора ръка/, като миелето го видях как работи, има гаранция, сервиз и части/ако потрябва/. Основния ми фактор на първо място е шума, после е прането/все пак за пране са правени/. Мъже, приоритети./ жена ми е на обратното мнение/. Миелето ми хареса, явното защото го видях колко е тихо по време на работа и на центрофуга, но съм раздвоен с тази 8-ма серия на AEG, а даже не съм я виждал на живо как работи.

И като споменах шум - при всеки това е различно усещане, знам.

И ако при AEG имаме фунцкията ProSense или подобрената му версия PreciseWash, то при Miele до колкото рабрах се води "Интелигентно пране" - https://www.miele.bg/domestic/1563.htm?info=200003803-ZPV и всички перални Miele го имат, но информацията е оскъдна.

# 271
Здравейте!

https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr83966oe/

Някакви впечатления от хора закупили 8-ма серия ? Не търся под вола теле, силно се надявам изобщо да не Ви прави впечатление този уред и той просто да си върши работата. WiFi-то лично на Вас с какво Ви помага ?

https://shop.miele.ua/ru/catalog/stiralnye_mashiny_s_frontalnoy_zagruzkoy/21854/
/втора ръка/, като миелето го видях как работи, има гаранция, сервиз и части/ако потрябва/. Основния ми фактор на първо място е шума, после е прането/все пак за пране са правени/. Мъже, приоритети./ жена ми е на обратното мнение/. Миелето ми хареса, явното защото го видях колко е тихо по време на работа и на центрофуга, но съм раздвоен с тази 8-ма серия на AEG, а даже не съм я виждал на живо как работи.

И ако при AEG имаме фунцкията ProSense или подобрената му версия PreciseWash, то при Miele до колкото рабрах се води "Интелигентно пране" - https://www.miele.bg/domestic/1563.htm?info=200003803-ZPV и всички перални Miele го имат, но информацията е оскъдна.
Добре е на първо място да е прането, пък на следващо - шум и т.н.  Нито ще пере денонощно, нито ще спите при нея.
Не съм ползвала уреди втора употреба и от личен опит съвет в това отношение не мога да дам, но по-скоро не съм склонна - твърде много "зависи" има в такава покупка - вече са от значение не само принципните параметри и качество на марката и модела, а и индивидуалните на самия уред според експлоатация, поддръжка, мърляво отношение и т.н.

# 272
  • София
Здравейте!

Miele-то също има WiFi, на мен лично не ми помага, защото нямам такова Simple Smile Има някакви удобства, но и без тях може да се живее. Вкъщи съм с Miele и съм ползвала AEG от висок клас и мога да кажа, че по шума не могат да се различат, и двете са достатъчно тихи.

Това с „интелигентното пране“ го има вероятно всяка съвременна пералня, възможно е да има изключения само в класа на най-евтините, под 600 лв. Разбира се, при Miele може да е по-интелигентно, но претеглянето на прането (т.нар. „електронна везна“) не е нито нова, нито уникална функция при пералните.

Основната разлика между двете перални и съответно това, по което си заслужава да се избере, е системата за подаване на препарата. Miele--то е със системата за автоматично дозиране на течен препарат - TwinDos, но може да работи и с капсули, и с обикновен препарат. AEG-то работи с капсули и с обикновен препарат.

Другата разлика са стандартите на Miele, които включват проектиране и изпитване на машината за 5000 цикъла (поне двойно повече от останалите производители) и тестване на всяка машина преди да излезе от завода, докато другите производители тестват определен процент от машините, избрани на случаен принцип. Стандартите на Miele включват и технически предимства като: четириточково окачване на казана срещу двуточково в масовия случай, стоманен казан срещу пластмасов при всички останали, чугунени противотежести срещу газобетонни при другите, чугунена кръстачка срещу алуминиева при останалите и т.н. Всичко това прави машината не само по-здрава, но и по-лесна за ремонт и поддръжка.

На ниво модел, Miele определено е по-добрият избор, но в крайното решение трябва да претеглите и факторите „цена“ и „втора употреба“. Според мен, и двата варианта са добри и ако трябва да избирам, бих се водила най-вече от цената. Ако са на една цена, бих взела АЕГ-то, защото е ново, но ако Миле-то е на по-добра цена, бих предпочела него, защото предимствата му стават повече.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 08:45 от Vilemina

# 273
Пристрастна съм към Миле, защото боравя с тази марка, но… Ако трябва да избирам между нов уред  и втора употреба, всъщност втората употреба въобще не би влязла в списъка ми за размисли, освен ако уредът не е купуван нов от втория ми братовчед, на когото имам безрезервно доверие, например.
Накратко - винаги купувам нови уреди.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 08:58 от Djordja

# 274
AEG има предварително смесване на препарат с вода.

# 275
Минавам тук за да споделя, че новата пералня работи чудесно.
Без никакъв шум.
Нормално работи.
Има много функции  .
Гладене,WIFI,кантар на прането.
Даже много бързо изпира и не мачка прането.
Когато е готова не чакаш а веднага може да отвориш вратата.
Не заема място и е компактна.
Програмите и са със нормално време най дългата е 2.5 часа
А кратката 14 минути.

# 276
Скрит текст:
Здравейте!

Miele-то също има WiFi, на мен лично не ми помага, защото нямам такова Simple Smile Има някакви удобства, но и без тях може да се живее. Вкъщи съм с Miele и съм ползвала AEG от висок клас и мога да кажа, че по шума не могат да се различат, и двете са достатъчно тихи.

Това с „интелигентното пране“ го има вероятно всяка съвременна пералня, възможно е да има изключения само в класа на най-евтините, под 600 лв. Разбира се, при Miele може да е по-интелигентно, но претеглянето на прането (т.нар. „електронна везна“) не е нито нова, нито уникална функция при пералните.

Основната разлика между двете перални и съответно това, по което си заслужава да се избере, е системата за подаване на препарата. Miele--то е със системата за автоматично дозиране на течен препарат - TwinDos, но може да работи и с капсули, и с обикновен препарат. AEG-то работи с капсули и с обикновен препарат.

Другата разлика са стандартите на Miele, които включват проектиране и изпитване на машината за 5000 цикъла (поне двойно повече от останалите производители) и тестване на всяка машина преди да излезе от завода, докато другите производители тестват определен процент от машините, избрани на случаен принцип. Стандартите на Miele включват и технически предимства като: четириточково окачване на казана срещу двуточково в масовия случай, стоманен казан срещу пластмасов при всички останали, чугунени противотежести срещу газобетонни при другите, чугунена кръстачка срещу алуминиева при останалите и т.н. Всичко това прави машината не само по-здрава, но и по-лесна за ремонт и поддръжка.

На ниво модел, Miele определено е по-добрият избор, но в крайното решение трябва да претеглите и факторите „цена“ и „втора употреба“. Според мен, и двата варианта са добри и ако трябва да избирам, бих се водила най-вече от цената. Ако са на една цена, бих взела АЕГ-то, защото е ново, но ако Миле-то е на по-добра цена, бих предпочела него, защото предимствата му стават повече.
[/quote]
Vilemina, Газобетон в строителството, полимербетон при пералните -  Konergewichte/противотежест/

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 11:19 от niljaniljo

# 277
Без никакъв шум.
Нормално работи.
Има много функции  .
А кратката 14 минути.

А ти каква пералня избра в крайна сметка? Следях дискусията до един момент, може и да си написала, но да съм пропуснала.

# 278
Без никакъв шум.
Нормално работи.
Има много функции  .
А кратката 14 минути.

А ти каква пералня избра в крайна сметка? Следях дискусията до един момент, може и да си написала, но да съм пропуснала.
Купихме тази пералня https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … TWM6-1-S/p/652370

# 279
Със здраве да си я ползваш дълго време!

# 280
Със здраве да си я ползваш дълго време!
Дай боже.

# 281
@Кубратова идеята ми за този клас перални от двете марки е, че и двете марки перат "чудесно" /което пак е субективно, разбиране и усещане/, ЗА МЕН, лично АЗ, МОЕТО желание и ПРИОРИТЕТ е шума. За други може и цвета да е, знае ли човек. При мен нито пералнята, нито сушилнята са в кухня или, спалня или близко до спалня. Сгреших със сушилня БЕКО - нисък разход на ток, изсушава без да намачква, но ШУМИ. Погрижил съм е за шумоизолация и акустики. Същия уред на АЕГ на същото място - мърка. Бекото е на 2 години - всеки ден стискам палци да се счупи....писал съм за него, че го счупваме от работа зимата...е работи си...шуми си.

anyway

@Vilemina знам, че е с WiFi. Знам за twindos, но не знаех за тези 5000 цикъла на тест. Звучи добре.

@Кубратова относно втората ръка - винаги има риск. Риск има и при новата покупка/при Бекото го чакам този риск...не умира Simple Smile /. Специално за втората ръка - без да правя реклами, човека с това се занимава над 30 години. Доста приятели са позлвали услугите му. Приятел до някъде е. Но когато го посетих видях, показа ми, обясни ми, всеки уред идва и се разглабя до основи, почистване, сменяне на каквото трябва. Специално за тези Миелета каза, че всичко може да се ремонтира, ако се наложи. Като сервизиране е бърз. Просто съм леко - за новото, но миелето, човека и всичко ме е спечелило. Цената не е тайна - има ги и в Olx i bazar. 1300 лв.

@Vilemina TwinDos също ме спечели.

Цитат
Стандартите на Miele включват и технически предимства като: четириточково окачване на казана срещу двуточково в масовия случай, стоманен казан срещу пластмасов при всички останали, чугунени противотежести срещу газобетонни при другите, чугунена кръстачка срещу алуминиева при останалите и т.н. Всичко това прави машината не само по-здрава, но и по-лесна за ремонт и поддръжка.

- да малка част от това помня казано от човека който ги продава и сервизира. Бях забравил за това.

Но си имам дилема за шума! Ако както казвате и АЕГ е така тиха...ще хвърлям ези/тура...

Благодаря Ви за отговорите по-горе!

# 282
Ами всеки си преценява какъв риск да поеме - с нов или стар уред, казала съм си мнението, не си длъжен да се съобразиш с мен (виж, с твоята си жена е друга работа Simple Smile ). Аз бих поела риск с нов уред, ти с втора употреба, няма лошо.
При равни други условия бих гледала и аз шум, но като допълнителен критерий, не и като приоритет за уред, който очаквам да пере, не да ми пее.
Определено нов и стар уред не бих съпоставяла точно по първи критерий "шум", но преценката, както казах, е твоя.
Сега, като гледам, уж мен убеждаваш с доводите за сигурността на човека и практиката му, но май по-скоро себе си убеждаваш, че изборът ти още в началото е бил по-добрия (мисля, че още в първия пост беше "за" уреда втора употреба) или жена си Simple Smile
Успех и каквото и да избереш, да служи дълго и според очакванията!

# 283
linux, харесаният от вас модел е с 72db при центрофуга.
Че всяка ПМ на Miele се тества преди да напусне завода е така/ мисля, че това има предвид Vilemina/, но не с 5000 цикъла😉😀. Miele тества машините в лабораторна среда  за среден живот от 20 години. ПМ  изкарват около 10 000 часа в тестова експлоатация; Това съответства на пет измивания на седмица за период от 20 години.

"Вашият човек" трябва да знае КОЛКО цикъла е направила предлаганата пералня, тъй като при miele това може да се свали като данни.
Хубава е пералнята/листва се от 2018/19г./, но зависи колко е работила и каква "профилактика е направил предлагащият ВУ. "
Винаги съм бил подозрителен към търговците на УВУ.
P. S. Ще допълня, ако ви представлява интерес, че 60 000 пъти,  се тества отваряне и затваряне на вратата, дренажната помпа трябва да издържи 300 000 стартирания.Маркучът за подаване на вода трябва да издържа на налягане от над 70 бара - повече от два пъти над законовия стандарт.
Четете си внимателно гаранционните условия.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 15:11 от niljaniljo

# 284
Miele със сигурност са по-тихи от AEG на центрофуга, но предвид сегашните цени, ако ми се наложи да купувам нова ще взема AEG.

Общи условия

Активация на акаунт