Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Miele със сигурност са по-тихи от AEG на центрофуга, но предвид сегашните цени, ако ми се наложи да купувам нова ще взема AEG.
Хич не бих гледала аз шума, ако приоритетните ми критерии се удовлетворяват от конкретен модел. Центрофугата не работи през цялото време на пране, така че няколко минути ще я изтърпя, разликите надали са убийствени и са в рамките на няколко децибела. Даже спирам да я чувам, в интерес на истината и често се изненадвам, че я, пералнята свършила, пък не съм разбрала...

# 286
Относно издръжливостта - двe комшийски семейства с с деца със много стари миелета си ги позлват, отделн къща за госи старо миеле и чисто нова от магазина/марка не помня/ миелето изпира по-добре - перат всеки ден по няколко пъти предимнио чершафи и калъфки. И тези миелете са стари, пластмасата е пожълтяла всякаш. Нещо на над 15 години, не като споменатия от мен модел на 5 години.

Искам да кажа, че са издръжливи с времето. Центрофугите им се чуват, на въпросните три стари машини, но на тази която ходих да гледам я спирахме и пускахме 2 пъти, защото не вярхвах, че е в режим на центрофуга, Нищо не се чуваше...гледал съм клипове на 8ма серия, но не съм виждал "чувал" на живо. Преди време в Техмарт маха мостра на ЛГ, която можеш да пуснеш, че дори беше и прозрачна.

Кубратова аз само заради това искам да е с WiFi. Забравям я. Моята е скрита и не се вижда, ако не се сетя или не отворя и погледна. Е да, шумна е сегашната, но ако излизам влизам назад напред от имота и е спряла, просто я забравям. Жена ми не е като мен, но да речем много рядко се е случвало и тя да я забрави - при мен е обратното.

Кубратова ти с каква пералня - марка/модел?

Piole1 аз го гледам така - АЕГ ми е като нов ВАГ автомобил, Миелето като стар мерцедес. И двете имат равен шанс да не са сполучливи или обратното. -

Еднавките децибели при две различни машини са много относителни понятия.

Скоро научих една дума и значението й - мисофония - google it. Вярвам, че съм далеч от това състояние, но съм претенциозен от към шума на сушилнята и пералнята ми Simple Smile

niljaniljo - на Бекото сушилнята всичко му изчетох и помня там пишеше и как правят тестовете. - https://www.bg-mamma.com/?topic=1501732.msg45801387#msg45801387

Та каквото и да взема най-малкото ще ви дам съпоставка за използване на вода и ток при едната и другата.

Лошото на този форум са лимита до 50 страници на тема - и проблема не е в кода на форума, но това е дълга тема. И често полезни постове трудно се намират през гугъл, а кой луд ще рови 50 теми. Но каквото такова.

Нужна е струкутра тип wiki, но не искат...

Ще го мисля, коя да е. До тогава, ако се появи някой с AEG 8 серия и евентуално wifi да сподели малко опит ще ми/ни бъде полезно. За прането - вярвам, че изпират както трябва.

# 287
Ако сте пускали Миле в магазина, то е нормално да не я чувате, заради размера на помещението и че е била празна. Аз използвам Миле от 1996 година и съм имала най-различни модели. Използвала съм Горенье и Бош и Електролукс, както в  момента имам и АЕГ 9 серия. Оборотите на пералните са били 1200, 1400 и 1600-максимални, според различните перални.
Не мога да твърдя изобщо, че Миле е по-тиха. Зависи на колко оборота е пусната, с колко и какво пране и къде/в какво помещение е поставена. Например, първото ми Миле беше по-шумно на 800 оборота, отколкото на 1200. Сегашното е с максимални обороти 1400 (8 кг)и понякога, като се събре топка вътре си е шумно на последната центрофуга, нищо че е в отделно помещение-чувам я. АЕГ на 1600 за 10 килограма барабан понякога не я чувам (на вилата е в кухнята-там нямам отделно помещение), но ако има в нея някои чаршафи се оръртолят, си се чува-това разбира се е на последна центрофуга. По принцип, високите класове перални от добри марки са с добър баланс при центрофуга.
Уреди втора употреба не съм купувала за себе си-имам си резерви.

# 288
Да се опитам накратко: Моята в градското жилище не е мерило в тази точно тема, защото е комби Neff - вградена, но нямам място за отделни уреди и това ми беше буквално единственото решение.
В селската къща е един мноого стар Сименс (над 20-годишен), работещ още като пушка - него не мога да го забравя, като свърши с прането, че толкова силно и дълго пищи, та чак на двора се чува Simple Smile
Другата и да не пищи силно (или поне такава настройка съм сложила), все пак е в апартамент, все по някое време ще се сетя. 
Ако трябва да следя уред без връзка и съм на двора, просто си нагласям таймера на телефона, той пищи пък, докато ми кипне, но и обикновено ние, жените, си ги следим тези работи (без моя гювеч в старата селска фурна Simple Smile , ама това е в и за другата тема). Ако толкова пък забравим, като изгладим 2-3 пъти много намачкано пране, ще стоим до пералнята в готовност следващия път още.
Ти, предполагам, си наясно, че празни всички центрофугират тихо, така че тестове с празни уреди ми се виждат на мен безсмислени.   
Сега, ако ще сравняваме коли, и аз искам Инфинити, ама няма да е скоро Simple Smile

# 289
Извинявай, но по- добре нова Тойота пред стар мерцедес. Като Тойота може да се замени и с Хонда и др. подобни.

# 290
Новото си е ново, наистина не се знае старото дори и по-качествено като марка колко и как е експлоатирано.

# 291
От време на време поглеждам тук - https://www.covybrat.cz/nejlepsi-pracky/#test-pracek-s-prednim-plnenim-2024
да не се счита за някакво мерило, но поне е информативно.

Две миелета пуснахме, като едното бе с пране. Нямаше ципове, но тях ги чувам само в сушилнята БЕКО/ако се сетя закопчавам и обръщам наобратно, рядко го правя/. На стария ми Whirlpool пералня не се чуват тракането им. /навярно заради по тесния барабан и по-глеми обороти, следвайки логиката трябва да е заради размера на барабана, тесничко им е в пералнята/.

И точно бяха пуснати в голямо помещение.

Теста с Беко сушилнята/съжелявам, че все го споменавам/, толкова ме дразни шума, че я пробвах в две други помещения, като едното бе хола. Е там където е, е добре изолирано сравнение с просната в средата на хола и в нейното си място е една идея по-тихо, не отдава резонанс по друга мебел или стена, но вибрациите от шума...не мога да опаковам помещението като звукозаписно студио, защото трябва и да диша...за пробата на същото място сушилня аег - просто спи - ценово са еднавки, но Бекото е мое, АЕГ-а е на комшията. Съдба. Та когато говорим за тестове...подхождам отговорно Simple Smile ...но пък дрехите излизат перфектни - като мнението е и на жената.

petiaivanov - благодаря

offtopic

За колите..така ми дойде. Те и Волво бяха купени от Форд/лоши години/, а те ги продадоха на Китай. Та и АЕГ ги купиха Simple Smile Btw AEG в далечното минало за кратко произвежда свои автомобили.

Кубратова айде по-скоро да е това инфинити. Пожелавам.

# 292
Аз пък искам да похваля Милето, което купихме преди месец и нещо, че е много, много тихо, дори и при центрофуга. Всъщност  единственото, което чувам е като почне да изпомпва водата и шуми канала, едно къркорене е, което ме дразни доста, има ли начин нещо да се направи срещу това? На мен да ми е тиха ми беше на второ място условие (след това да пере добре И бели дрехи), защото работя хоум офис в хола, който е общо помещение с кухнята. Окакто я имам леко се престаравам с прането, пускам по няколко перални на ден Simple Smile И макар да бях скептична към Twin Dos-а, пере перфектно - мъжът ми си покапа една домашна тениска с доволно количество зехтин, изпра се напълно без никакво третиране предварително, това само можех да си мечтая да ми се случи с предишната Simple Smile

# 293
Дано да бъдеш все така доволна и занапред - вярвам, че ще е така, има всички основания.
За шумовете от помпата и канала не виждам какво може да се направи технически, затова не ги обичам аз общите помещения - кой ще работи, кой ще почива, кой ще готви, техниката си върви, шуми...и дразни. Евентуално да се мисли за плъзгаща врата между кухнята и дневната част. Бих ползвала междувременно добри слушалки с музика на мах, поне за мен са удачно решение, аз и без това така си работя.   

# 294
Петната от мазно се изпират с течни перилни препарати без предварително третиране в читава пералня и нормална програма (не на 15-минутка Simple Smile  )
Честита и със здраве да се използва!

# 295
Аз имам точно същия модел пералня на АЕГ LFR83966OE. Имам я от един месец. Пералня е тиха и пере хубаво. Когато центрофугира   ако затворя вратата на пералното помещение почти не се чува. Има някаква втора помпа която облива дрехите по време на пране. Като програми е много добре. В самото приложение има още дватринайсет допълнителни програми, освен това може да се моделират любими програми по собствен избор на температурата и обороти килограми на прането и други. Изпраща известие на телефона когато е готова. Имам и сушилня същата серия TR839P4CE и двата уреда си комуникират, като пералнята прехвърля на сушилнята данни за прането. При мен обаче имам проблем при свързването към домашния рутер  и ползвам за момента хот спот от компютъра. Не знам дали други ползватели имат проблем при свързването с интернет. За сега ме устройва този начин на свързване. Писах на създателя на приложението и чакам актуализация на приложението да тествам.

# 296
linux, моделът ПМ е тих, но този показател зависи и върху какъв под е монтирана ПМ. При гредоред и плаващ под/ламинат/ може да е по-шумна.Това касае всички марки ПМ с предно зареждане.
Патинирането/пожълтяването/ на уреда зависи от помещението и дали и колко е изложен на директно слънцегреене/освен дълъг експлоатационен период/ Затова има и препоръки в ръководствата.
Пишете "моделът е на 5 години". Това не е критерии за надеждност. Колко е работила/ производителят ви гарантира 10000ч или 4800-5000 цикъла /, в какъв район /твърдост на вода/,какъв е бил проблема и дали е отстранен.Каква гаранция ви дава търговеца на УВУ и на каква цена я купувате.
Предполагам, че ако купувате кола ВУ, освен марка и година на производство, гледате и направен пробег/километраж.
Miele пере добре, но и други марки ПМ го правят. Новото е за предпочитане. Успех при избора!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 07:23 от niljaniljo

# 297
Аз имам точно същия модел пералня на АЕГ LFR83966OE. Имам я от един месец. Пералня е тиха и пере хубаво. Когато центрофугира   ако затворя вратата на пералното помещение почти не се чува. Има някаква втора помпа която облива дрехите по време на пране. Като програми е много добре. В самото приложение има още дватринайсет допълнителни програми, освен това може да се моделират любими програми по собствен избор на температурата и обороти килограми на прането и други. Изпраща известие на телефона когато е готова. Имам и сушилня същата серия TR839P4CE и двата уреда си комуникират, като пералнята прехвърля на сушилнята данни за прането. При мен обаче имам проблем при свързването към домашния рутер  и ползвам за момента хот спот от компютъра. Не знам дали други ползватели имат проблем при свързването с интернет. За сега ме устройва този начин на свързване. Писах на създателя на приложението и чакам актуализация на приложението да тествам.

Благодаря за информацията.

Проблема с WiFi в какво се изразява и какво сте тествали?
Ако сте запознати, добре. ако не сте/покажете този пост за тест/, това което съм срещал при няколко уреда с wifi е един и същ проблем. Последния е в Tiemme 4Heat/изпозлван за безжична комуникация към камини и котли на пелети/, който същестува и до ден днешен и въпреки, че съм изпратил тестове, документация и примери, не предприемат нищо.

Ако рутера е Ваш и не е заключен, вижте в DHCP от кой ip тръгва да раздава ip-та. /Ако нямате достъп до рутер изтеглете приложение за смартфон Fing и докато сте закачен на към вашия рутер дайте сканиране и ще покаже всичко закачено към рутера/

Проблема при свръзване идва от това, че ако рутера хвърля Ip-ta от 192.168.*.100 нагоре, при опит за свързване, app-a започва да сканира за от 192.168.*.0 и докато намери "пералнята" към 30-тото ип, просто комуникацията прекъсва. Имам някъде описан точно проблема с Tiemme 4heat и съм го срещал при още две подобни управление, едното бе вградено, както е при пералнята.

Решението: задава се на DHCP да разхвърля ip-та от да речем 192.168.*.10 и нещата се случват.

Не знам при Вас дали от това е проблема, така, че очаквам да кажете, какво точно се слува и какво се е тествало.

Отделно при домашните рутери, аз лично променям lease/release time-а на 15 часа. Стандартно всички са 120 минути. Ако е търговски обект тип бензиностация, кафене и т.н. тази стойност е добре да е 30 минути, за вкъщи го вдигам. И може да зададете статично ip по mac адрес на пералнята.

# 298
Сменете честототата, на която работи рутерът. На колко е сега -2.4GHz или 5?
Уредът може да се свърже само, ако рутерът работи на 2.4 GHz
Скрит текст:
Аз имам точно същия модел пералня на АЕГ LFR83966OE. Имам я от един месец. Пералня е тиха и пере хубаво. Когато центрофугира   ако затворя вратата на пералното помещение почти не се чува. Има някаква втора помпа която облива дрехите по време на пране. Като програми е много добре. В самото приложение има още дватринайсет допълнителни програми, освен това може да се моделират любими програми по собствен избор на температурата и обороти килограми на прането и други. Изпраща известие на телефона когато е готова. Имам и сушилня същата серия TR839P4CE и двата уреда си комуникират, като пералнята прехвърля на сушилнята данни за прането.
При мен обаче имам проблем при свързването към домашния рутер  и ползвам за момента хот спот от компютъра. Не знам дали други ползватели имат проблем при свързването с интернет. За сега ме устройва този начин на свързване. Писах на създателя на приложението и чакам актуализация на приложението да тествам.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 10:01 от petiaivanov

# 299
Е това с честотите го прескочих, предполагам са пробвали, ако не са, освен 2.4 AEG иска и паролата да е WPA2-PSK, но се предполага, че по дефолт повечето са така.

Good one petiaivanov, полезно инфо.

Общи условия

Активация на акаунт