Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 774
  • 755
  •   3
Отговори
# 300
Е това с честотите го прескочих, предполагам са пробвали, ако не са, освен 2.4 AEG иска и паролата да е WPA2-PSK, но се предполага, че по дефолт повечето са така.

Good one petiaivanov, полезно инфо.
Не знам за друго изискване, освен за честотата и протоколът да е IEEE 802.11b/g/n
И други марки искат същата честота, даже до преди няколко години -всички на бг пазар. Към днешна дата, с новите модели от последната година, не знам дали има промяна относно честотата.
Би трябвали на всеки уред с wifi  да му е посочено в упътването какви са му изискванията за свързаност.

# 301
Проблема се изразява в това, че не могат да се свържат и пералнята и сушилнята към домашния рутер. От оператора имам двубандов рутер и специално ми пуснаха на 2.4 втора мрежа, но въпреки това резултат нямаше. Взех си втори рутер който е само на 2.4 Ghz  специално за уредите и пак не става. Когато пусна хот спот от компютъра или който и да е телефон, които използват интернет от същия рутер веднага се връзва. Втория рутер го взех за да имам достъп до настройките но не съм много на ти с това и за сега е на принципа проба грешка. Когато съм с хот спот от компютъра, аз за момента и така си ги ползвам нещата се получават. Явно е до някакви настройки на рутера но все още не съм нацелил вярната. През приложението има доста полезни функции който се активират от там много лесно. Има и още 12 допълнителни програми както на пералнята така и на сушилнята. Интересното, е че имам фурна на АЕГ и тя се свърза от първия път с рутера. Писах и на създателя на приложението и обсъждахме няколко варианта за връзка но за сега няма резултат. Четох в чужди форуми, че доста уреди имат в началото проблем със свързването. Ако някой може да помогне или аз се свържа ще пиша как става.

# 302
stohi76 направо дай да го решим тоя проблем и да тичам и аз да си взема един AEG Simple Smile btw и миелето е с две помпи. Чудно дали има програма, която не пуска втората.

Изпрати ми съобщение с координати за връзка. Каквото ти е удобно за комуникация.

# 303
Linux, много добра идея да минете на лични и да си изясните, що е това циркулационна помпа!
И ако повече четете за това, което искате да купите, без значение, ново или ВУ/"с котките в чувала"/, ще бъдетете наясно! 😃
И умната при избора.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 14:38 от niljaniljo

# 304
Здравейте,  имаме пералня Bauknecht. Днес я пуснах и след малко изписа грешка F01 и иконките на дисплея светнаха в жълто. Махнах част от дрехите, защото сякаш сложих малко повече, но се получи същото. Сякаш блокира. На някой случвало ли му се е и как е оправил проблема? Много благодаря!

# 305
Здравейте,  имаме пералня Bauknecht. Днес я пуснах и след малко изписа грешка F01 и иконките на дисплея светнаха в жълто. Махнах част от дрехите, защото сякаш сложих малко повече, но се получи същото. Сякаш блокира. На някой случвало ли му се е и как е оправил проблема? Много благодаря!
Това вероятно е проблем с  водата. Изключи я изцяло (и от контакта). Спри водата от крана, който отива към машината. Почисти филтъра на маркуча (там, където водата влиза в маркуча), провери и за прегънат маркуч за чистата вода и после всичко по обратния ред. Пробвай пак да я пуснеш.

# 306
Това вероятно е проблем с  водата. Изключи я изцяло (и от контакта). Спри водата от крана, който отива към машината. Почисти филтъра на маркуча (там, където водата влиза в маркуча), провери и за прегънат маркуч за чистата вода и после всичко по обратния ред. Пробвай пак да я пуснеш.
Като ви чета тука технически грамотните и запознати люде, ми иде да си отворя един тефтер (и хартиен, и на компа) с извадки и раздели за всеки уред, че баш когато ми потрябва, ще се забатача, ама иначе чета всичко наред и уж го осмислям Simple Smile

# 307
Не виждам смисъл да събираш/помниш такава информация, освен ако отвътре не ти иде.
Горният проблем, може да има и други "разклонения", но аз започнах да я насочвам първо към вариант, изключващ повреда.

# 308
Не виждам смисъл да събираш/помниш такава информация, освен ако отвътре не ти иде.
Горният проблем, може да има и други "разклонения", но аз започнах да я насочвам първо към вариант, изключващ повреда.
А, не че ми иде, ама ми е интересно Simple Smile
Току виж количествените натрупвания в подходящия момент сублимират в качествено хрумване поне какво да НЕ правя при проблем Simple Smile
Тук си е цяло ръководство по разните уреди, и много полезно наистина.

# 309
Здравейте, моля за съвет този модел как е? https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944oe

# 310
Понеже имах проблем със свързването на пералнята и сушилнята AEG към рутера писах до създателите на приложението и от там ми изпратиха решение на проблема. В моя случай трябва да се намали версията на firmware. Рутера е TP-LINK. След това всичко стана без проблем и се свързаха успешно с мрежата. Надявам се тази информация да бъде полезна за някой.

# 311
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG14201BY
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG14409BY

Не разбирам защо втората е с повече обороти, а е по-евтина. Пропускам ли нещо, почти нямат други разлики.

Иска ми се 10 кг (заради по-големия барабан) с аквастоп до 1500 лв, но май няма такова животно.
Идеята е да комбинирам с тази сушилня и да се вместим до 3000 за двата уреда

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG24100BY/p/684022

Утре ще ходя и в магазина пак да гледам и да взимаме, пълна каша ми е вече в главата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 312
  • София

Иска ми се 10 кг (заради по-големия барабан) с аквастоп до 1500 лв, но май няма такова животно.

При Бош, както и при повечето други марки, 9- и 10-килограмовите са с еднакви размери и вместимост, само софтуерът е настроен малко по-различно.

Струва ми се, че в ежедневието е доста трудно да събереш 10 кг пране. Това би представлявало купчина от дрехи с височина, вероятно по-голяма от тази на пералнята.

Аз пера светлите и тъмните неща отделно и така никога не събирам повече от 3 кг.

# 313
  • до най-прекрасния мъж
Зависи колко хора и колко големи сте вкъщи. Аз си събирам спокойно една пълна 9-килограмова пералня за няма и седмица. Също деля тъмно и светло, отделно бельо, кърпи, чаршафи. Но ММ е едър и един негов суитчер е колкото два мои. Та, не е много трудно.
Не съм теглила прането, но има един памучен суитчер, който тежи ужасно много, сигурно е две кила.

# 314
  • София
Аз си събирам по 5-6-7пълни перални на седмица+няколко не пълни🤷‍♀️ така, ест не меря пряне, просто пълни-че епълен барабана.

Общи условия

Активация на акаунт