Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 447
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
И аз искам съвет. AЕG, 7-ма серия, не иска да центруфогира малко дрехи (две тениски, или един панталон) на програма 20 мин.
Знам, писахте, че нещо не може да балансира, когато са малко дрехи.
Обаче на мен ми е важно да мога да пусна нещо ново купено, самО да се пере.
1. Изобщо отказва центрофуга
или
2. Опитва се да тръгне центрофугата като завърта на малко повече обороти и след това спира?

3. Пералнята нивелирана ли е добре с нивелир? Законтрящите гайки на крачетата стегнати ли са?

# 436
  • София
Всички перални са така, не могат да балансират с една или малко дрехи. Вчера и аз го изпитах с един нов суитчер, пуснат на 30 минути. Отказах се и още виси ба терасата.
Съветват да се отвори, да се поразместят дрехите и пак да се пробва.
Мерси, значи да не търся сервиз, а да слагам повече дрехи, ако няма друго решение.
Не всички перални са така. Аз имам самсунг и една 15 мин програма, която ползвам понякога, ако детето измрънка за някоя дреха, блуза, панталон. Рядко, че все ми се струва, че не са достатъчни тези 15 мин. Ами центрофугира си без проблем.
И моята стара Whirlpool, центрофугираше и една тениска, ама новата не.

Редактирам:
Periaivanov,
Опитва се да завърти, но не може. На екрана изписва 3 мин.оставащо време, но върти 5, 10 минути бавно и не завърта същинската част. Спирам и като отворя са ултра мокри.

За нивелацията - уж е нивелирана, поставена е на антивибрационни подложки. Но наклона в мокрото ни помещение е голям и всъщнност, сега като казваш,  се сещам, че се мести при центрофуга.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 22:29 от derta

# 437
Аз пера по една дреха на кратка програма с Електролукс и нямам проблем с центрофугата.

# 438
Възможно ли е проблемът да е от помпата, т.е. да не изпомпва водата?

# 439
Със Самсунга нямах такъв случай.
Новата Канди когато пере забелязах, че прескача времето на пране.
Според вас на какво се дължи.

# 440
Аз съм чувала, че ако има една тежка дреха ще е трудно балансиране, но тя говори за две тениски. Та това не е тежко. Защо да е проблем центрофугирането им дори и за нисък клас пералня? Та аз и на никому неизвестната пералня vox при майка пера по една блуза, 1 панталон, чифт чорапи и центрофугира без да трепне, върху дюшеме на 60 години. Пералнята е нова, на 2 години.

# 441
  • София
Възможно ли е проблемът да е от помпата, т.е. да не изпомпва водата?
На всички други програми няма проблем, пере си нормално.
Цитат на: laurentin
link=topic=1611558.msg47696694#msg47696694 date=1709498564
Аз съм чувала, че ако има една тежка дреха ще е трудно балансиране, но тя говори за две тениски. Та това не е тежко. Защо да е проблем центрофугирането им дори и за нисък клас пералня? Та аз и на никому неизвестната пералня vox при майка пера по една блуза, 1 панталон, чифт чорапи и центрофугира без да трепне, върху дюшеме на 60 години. Пералнята е нова, на 2 години.
Точно де, една тениска искам да изпера и не мога. С уж по - високия клас от предишната.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 23:02 от derta

# 442
Здравейте! писах в една друга тема за повреди в електроуредите, но тук сякаш сте по-запознати и бихте могли да ми помогнете.  Имаме пералня Miele, ето този модел. От два дни като свърши програмата, времето остава на 2 минути и не се нулира, за да се изключи, а на дисплея се появява едно i. Съответно, спирам пералнята като я изключа принудително. Ще чета в инструкцията, но ако можете да ми кажете директно от какво е и какво трябва да направя, ще е добре, защото не смея да я пускам докато не разбера какво е това. Търсих в инструкцията за тази индикация и не успях да намеря. Може би не търся където трябва.

# 443
  • София
За нивелацията - уж е нивелирана, поставена е на антивибрационни подложки. Но наклона в мокрото ни помещение е голям и всъщнност, сега като казваш,  се сещам, че се мести при центрофуга.

Тези „антивибрационни“ подложки влошават положението. Пералнята има нужда от твърд под, който да противодейства на нейните вибрации и поставянето на всякакви омекотяващи материали и предмети е противопоказано. Това го пише в упътването:

Подложките прекъсват твърдата връзка с пода и по този начин дават възможност на пералнята да вибрира, макар и без да се мести. Вероятно заради това сензорите за баланс се активират по-лесно, а в резултат на това пералнята не изпълнява центрофугирането. При правилно нивелиране не би трябвало пералнята изобщо да помръдва от мястото си. Ето какво пише в инструкциите:

Според мен, трябва просто да махнете подложките и да отделите малко повече време и внимание на нивелирането. Крачетата имат потенциал да компенсират немалки наклони на пода.

# 444
Здравейте! писах в една друга тема за повреди в електроуредите, но тук сякаш сте по-запознати и бихте могли да ми помогнете.  Имаме пералня Miele, ето този модел. От два дни като свърши програмата, времето остава на 2 минути и не се нулира, за да се изключи, а на дисплея се появява едно i. Съответно, спирам пералнята като я изключа принудително. Ще чета в инструкцията, но ако можете да ми кажете директно от какво е и какво трябва да направя, ще е добре, защото не смея да я пускам докато не разбера какво е това. Търсих в инструкцията за тази индикация и не успях да намеря. Може би не търся където трябва.
_ светлинният индикатор  i светва с 2:
Индикаторната лампичка  i светва на пералната машина и 2 се появява в дисплея за време на дисплея.
При пране не е стартирана програма за пране при температура над 60 °C за по-дълъг период от време.
Стартирайте програмата Памук 90 °C с препарат за почистване на машини Miele или прахообразен перилен препарат.

_Светлинният индикатор  i светва и за време 1:

_Индикаторната лампичка  i светва на пералнята и 1 се появява в часовника на дисплея.
TwinDos не е използван твърде дълго. Съществува риск препаратът да изсъхне в маркучите.
 Извършете поддръжка на TwinDos.  „Почистване и поддръжка“, раздел „Грижа за TwinDos“.
За тези и  останалите индикатори /светлинни и код/, четете в ръководството.

# 445
  • Pazardjik
Laurentin, на майка ви пералнята не е неизвестна, това всъщност е Електролукс просто за друг пазар е с друго име и е прекрасна машинка  😉. А на  Самсунг кратката програма е изчислена  за 1,5- 2 кг пране и като се намокрят дрехите и и натежават и и объркват,,мозъка,, 😀. На мен също се е случвало, аз я изключвам, оставям я да си почине малко и пускам отделно центрофуга, тогава всичко е ок.

# 446
Много ви благодаря, niljaniljo! Търсих в инструкцията и не го открих това в раздела с възможни проблеми. Явно не съм търсила където трябва. Ще пусна едно почистване с високи градуси.

# 447
Много ви благодаря, niljaniljo! Търсих в инструкцията и не го открих това в раздела с възможни проблеми. Явно не съм търсила където трябва. Ще пусна едно почистване с високи градуси.
Може да ги четете и тук/съпорт на немски език/
https://www.miele.de/support/customer-assistance/waschmaschinen- … nd_leuchtanzeigen
Добър модел  ПМ. Със здраве и безаварийно да я ползвате. Успех!

# 448
Благодаря! Запазих си и линка. Simple Smile

# 449
На нито една програма на моята машина (Миле) нямам проблем с центрофугата на минимално количество пране.
Ще дам пример — имам кърпи за почистване Виледа (4 бр.) и две бърсалки са под, които пускам в пералнята на 60С + програма Памук, но тъй като прането е малко, сигурно около 100 гр., понякога съм предозирали перилния препарат и пускам допълнително програма Експрес 20’. Центрофугира си на общо основание. Задавам максималните обороти. На Памук са 1400, а на Експрес 20’, мисля че бяха 1200.

Общи условия

Активация на акаунт