Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 420
  • 755
  •   3
Отговори
# 450
С минимално количество и аз не съм имала. Имала съм с яке, което стана много тежко и тежестта беше съсредоточена само в една точка. Вадих го мокро, поизстисках го на ръка (напълни легена) и после вече центрофуга.

# 451
  • София
И аз никога не съм имала проблем за 1-2тениски,центрофугира си без да се замисли.
Че нали за почистване на пералня, тя се пуска празна на програма... Там как центрофугират вашите?
1тениска не е никакъв проблем за балансиране.

Иначе моята си има програма за единични тежки неща. 🤷‍♀️ Та и с тях не е имало проблем.

# 452
Всички перални са така, не могат да балансират с една или малко дрехи. Вчера и аз го изпитах с един нов суитчер, пуснат на 30 минути. Отказах се и още виси ба терасата.
Съветват да се отвори, да се поразместят дрехите и пак да се пробва.
Мерси, значи да не търся сервиз, а да слагам повече дрехи, ако няма друго решение.
Не всички перални са така. Аз имам самсунг и една 15 мин програма, която ползвам понякога, ако детето измрънка за някоя дреха, блуза, панталон. Рядко, че все ми се струва, че не са достатъчни тези 15 мин. Ами центрофугира си без проблем.
И моята стара Whirlpool, центрофугираше и една тениска, ама новата не.

Редактирам:
Periaivanov,
Опитва се да завърти, но не може. На екрана изписва 3 мин.оставащо време, но върти 5, 10 минути бавно и не завърта същинската част. Спирам и като отворя са ултра мокри.

За нивелацията - уж е нивелирана, поставена е на антивибрационни подложки. Но наклона в мокрото ни помещение е голям и всъщнност, сега като казваш,  се сещам, че се мести при центрофуга.
Да се мести при центрофуга е НЕДОПУСТИМО. Категорично. Значи проблемът не е в пералнята, а в това, че е поставена на неравен под и съответно не е нивелирана. С това местене по пода скоро ще бъде разбита- я лагери, в кръстачка, което ще рече скъп ремонт. Пералнята се мъчи да се предпази  и затова върти така и спира. Търси баланс, но не го намира и спира. Или я нивелирайте с нивелир и законтрете гайките на крачетата , или я преместете , че в противен случай, няма да остане здрава дълго време.

# 453
Относно центрофугите на по 1 дреха, има по-чувствителни марки перални.

# 454
Поименно, колега, поименно! Simple Smile
Аз в момента имам в експлоатация 3 марки, нито една не възразява да центрофугира с малко дрехи или празна.
Както правилно е отбелязала и Angel_Dust, как в такъв случай се почистват празни?

# 455
Когато центрофугират празни няма тежест в барабана, която да ги обърка.
Ползвал съм Самсунг и наистина трудно започват центрофуга с 1-2 тениски или 1 яке примерно.
С Miele имах единствен проблем с огромна олекотена завивка, която не можеше да се балансира и не ми тръгна центрофуга, просто я изкарах и пуснах наново.
Да не говорим за кошмарните ми спомени с hotpoint-ariston aqualtis при която от програма 2:30 1 час минаваха в центрофуги и балансиране. Не мърдаше под 20 мин на цетрофуга то беше връткане, то беше подместване и накрая миришеха на пекана гума след сушенето.
Така че различните марки са с различно програмиране и чувствителност към товара зареден в тях.

# 456
  • София
Много благодаря на всички! Ще махна подложките и пак ще нивелирам.
При почистване празна си върти без проблем.

# 457
Знаеш, че имам едно комби на АЕГ 9 серия, което е с много голям барабан. И една дреха да сложа, си центрофугира добре, въпреки това, че въпросната дреха не залепва по околните стени на целия барабан. Уредът е поставен на равна повърхност-плочки и нивелиран добре. Дори не вибрира, камо ли да се мести.

# 458
  • София
Извинявай ама каква тежест точно е една таниска? Смешно е... Ако са две вече тотално има мегдан да си ги балансира.
Иначе,ще се повторя моята има програма за едри единични неща - олекотена завивка, възглавница и подобни и няма никакви грижи на нея с тях.
Та не знам какви са тези ваши перални-примадони. Но за мен една машина е читава ако мога да я пусна и да изляза от къщи без да я мисля, като се върна да си е свършила работата, ако ще я дебна тя ще центрофуга или не, което е част от основните й функции, каквато и да е марка, тази машина не става. Чувствителни домакински уреди на никой не му трябват....

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 14:17 от Angel_Dust

# 459
Аз "чувствителни домакински уреди" 😉😃, не купувам и не харесвам, но със добра сензорика, ако не купя, поне им отдавам заслуженото."Чувствителните", току виж имат нужда от психолог и ще ми струват скъпо. Ако сложим Руецайт или други детерминанти, съвсем.
Някои я имат, както е написал Piole1, на други им липсва изначално.
Подът е основно изискване при монтаж и обикновено, това е отразено в ръководството./плаващ или друг неподходящ/petiaivanov,  е написала за нивелацията.
Във всички останали случаи, търсете сервиз и си искайте парите.

# 460
Извинявай ама каква тежест точно е една таниска? Смешно е... Ако са две вече тотално има мегдан да си ги балансира.
Иначе,ще се повторя моята има програма за едри единични неща - олекотена завивка, възглавница и подобни и няма никакви грижи на нея с тях.
Та не знам какви са тези ваши перални-примадони. Но за мен една машина е читава ако мога да я пусна и да изляза от къщи без да я мисля, като се върна да си е свършила работата, ако ще я дебна тя ще центрофуга или не, което е част от основните й функции, каквато и да е марка, тази машина не става. Чувствителни домакински уреди на никой не му трябват....
Извинявай, но ти прочете ли, че тя каза, че уредът е поставен в баня с наклон на пода и при центрофуга  се мести? Дсли причината е в уреда?!

# 461
  • София
А след нея други казаха, че имат подобни случки и че е нормално... 🤷‍♀️

# 462
Моята няма никакъв наклон и при 4 ползвани до сега перални съм наблюдавала проблема- едно шалте, възглавница или ватиран суитчер или пък едно такова много водопопиващо и няколко дребни дрехи- тогава се случва това.
С една- две тениски или кърпи не съм имала проблем, понякога в почистващия цикъл на 90 пускам една стара кърпа.
Забиването става с тежки дрехи, които не могат да разпределят тежестта. Въртели са пералните и по 20 минути и накрая спират.

# 463
"Еквилибрѝстиката" не е за всеки и не всички марки ПМ'ни я имат, макар на "хартия" да претендират за това.
В повечето случай първото е свързано с травми и живот, а при техниката с нерви, сервиз и пари.
Някои марки го превъзмогнаха, при други остава проблем.
Ако имате такъв, пазете си документите/гаранция/ и си търсете правата.

# 464
  • София
Извинявай, но ти прочете ли, че тя каза, че уредът е поставен в баня с наклон на пода и при центрофуга  се мести? Дсли причината е в уреда?!

"Тя"да каже:
Не е в баня, а в мокро помещение.
Кажете сега как да я нивелирам. Има наклон към канал в средата на помещението. Пералнята и до нея сушилнята. Вадиме напред пералнята, нивелираме и като я върнеме назад не е добре. Пак вадим, пак крачетата развиваме, завиваме и ......като я пуснем, греда.

Общи условия

Активация на акаунт