Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 395
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Нивелира се на място, не се вади напред назад, ти реално я нивелираш на друг наклон, естествено като я върнеш на предния, няма да е нивелирана.

# 466
Вадите я, завивате докрай и застопорявате задните крака, връщате я на мястото и тогава нивлирате, като регулирате предните, които също застопорявате след това. Ако пода няма безумен наклон и е направн както трябва, то би трябвало да стане. В крайна сметка, може и да не е перфектно нивелирана, но и да не много наклонена. Важно е пералнята да е стъпила стабилно на твърд под и да не играе. Ако е стара, то може да е за смана на  амортисьори. Ако пералнята се мести от вибрации по хлъзгава настилка и по този начин се нарушава нивелацията, може да се подложи от постелките за баня. Вършат работа до известна степен.

# 467
  • София
Нивелира се на място, не се вади напред назад, ти реално я нивелираш на друг наклон, естествено като я върнеш на предния, няма да е нивелирана.
Ама как на място, като нямаме достъп?
 Ясно ми е какво казваш. На теория е ясно, ама на практика не се получава.
Вадите я, завивате докрай и застопорявате задните крака, връщате я на мястото и тогава нивлирате, като регулирате предните, които също застопорявате след това. Ако пода няма безумен наклон и е направн както трябва, то би трябвало да стане. В крайна сметка, може и да не е перфектно нивелирана, но и да не много наклонена. Важно е пералнята да е стъпила стабилно на твърд под и да не играе. Ако е стара, то може да е за смана на  амортисьори. Ако пералнята се мести от вибрации по хлъзгава настилка и по този начин се нарушава нивелацията, може да се подложи от постелките за баня. Вършат работа до известна степен.
А как се застопоряват тези крака?

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 01:40 от derta

# 468
Вкъщи ПМ и СМ са в самостоятелно помещение, което също е с наклон, заради сифона.
Нивелирали сме на място и двете машини, като задните крачета са на на минимум, ако правилно помня, че и те могат да се коригират. Нивелираме само с предните крачета.

# 469
  • София
Това става ако наклона е само в една посока и/или не мн голям.

# 470
Ми не е в една посока.

# 471
Скрит текст:
Скрит текст:
А как се нивелират вградените перални? Нашата е вградена и си е нивелирана добре, работи като часовник.
До предните крака би трябвало да имате достъп. Застопоряването - поне при нашите е с винт, който веднъж нагласен в определена позиция, повече не се мести, докато не го завъртиш ти. Не знам дали при всички е така, вижте упътването.

# 472
Вадите я, завивате докрай и застопорявате задните крака, връщате я на мястото и тогава нивлирате, като регулирате предните, които също застопорявате след това. Ако пода няма безумен наклон и е направн както трябва, то би трябвало да стане. В крайна сметка, може и да не е перфектно нивелирана, но и да не много наклонена. Важно е пералнята да е стъпила стабилно на твърд под и да не играе. Ако е стара, то може да е за смана на  амортисьори. Ако пералнята се мести от вибрации по хлъзгава настилка и по този начин се нарушава нивелацията, може да се подложи от постелките за баня. Вършат работа до известна степен.
За мен няма никакво значние дали помещението е наречено баня или мокро помещение. Подът е важен.
Как така нямате достъп. Вадите сушилнята и действате, както ти е обяснил plm_79.
На краката в горната част има едни гайки. Те се въртят в посока, обратна на въртенето на краката. В книжката не уреда е онагледено с картинка.
И сушилнята също се нивелира.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 09:48 от petiaivanov

# 473
  • София
Ми не е в една посока.
Ами при нас не стана така лесно и трябваше да се наместват вс крачета, що дупене, лежане и еквилибристики падна, няма наклон просто сме в апартамет под наем където плочките са лепени с два леви крака. Накрая я сложихме на плоскост, която застопорихме на пода да изравни разликите в плочките и вече се нивелира малко по-лесно, но беше борба...
Та нека пробват, но ако не стане може да се наложи да пипат и някой от или и двата задни крака. Ние също достъп до единия заден нямаме, те нямахме достатъчно дълъг инструмент, за да бръкне до там, абе беше си 2-3седмици забавление докато я докараме до прекрасно нивелирана, мм я дебнеше на всяка центрофуга и понаместваше финно по нещо.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 11:19 от Angel_Dust

# 474
Вкъщи ПМ и СМ са в самостоятелно помещение, което също е с наклон, заради сифона.
Нивелирали сме на място и двете машини, като задните крачета са на на минимум, ако правилно помня, че и те могат да се коригират. Нивелираме само с предните крачета.

Аз в моето мокро нарочно поисках абсолютно хоризонтален под, въпреки че има и сифон. Просто направих и прагче от 1-2 см и така ако водата се вдигне даже и на няколко милиметра няма да излезе навън, а ще отиде в сифона. Е, после няма да изсъхва перфектно, ама все пак този сифон е само за аварийни случаи. За сметка на това равният под дава дивиденти непрекъснато.

# 475
Ако пода е направен добре, то задните крака ще легнат на хоризонтална повърхност и няма да е нужно да се регулират. Ако това не е така, тогава може да се ползва нивелир за ориентир. В едната си част, там където е най-високата точка, едното краче ще е на нула, а в другата част, другото, ще трябва да се спусне надолу. Слага се нивелира на пода, където горе-долу ще бъдат краката на пералнята, вижда се, че има наклон и едната му страна се повдига, така че балончето да е по средата, и се измерва разстоянието до пода. С това разстояение ще трябва да се спусне другото краче. След като това се направи, се мести пералнята на мястото и се регулират предните крака. Обясних го лошо, но на практика не е нещо трудно.

# 476
  • София
Благодаря много на всички за изчерпателните отговори и подробните описания и клипчета.

niljaniljo, е хайде де, ако знаех, че ще имам проблеми със сигурност щях да си заявя тази услуга.

# 477
Благодаря много на всички за изчерпателните отговори и подробните описания и клипчета.

niljaniljo, е хайде де, ако знаех, че ще имам проблеми със сигурност щях да си заявя тази услуга.
Ама пак заповядай Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile  , но сега кажи нивелирахте ли "пенка" и има ли ефект?

# 478
  • София
Чакам ММ, тия дни да се заеме и ще кажа какво става. Ако не успеем ще търся професионалист.

# 479
  • в 1001-та нощ
Здравейте, имам въпрос за нова пералня този модел: https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/ … 00000000000741803

При пране, когато в барабана има дрехи и вода, се чува много странно - силно тракане. Без вода, когато програмата за пране стартира и пералнята с тегли прането, тракането го няма. Много странно тракане, не съм чувала такова при други перални, били те и много евтини и скъпи.

Монтирана е коректно. Не съм следила темата до сега, за имам наблюдения дали е коментиран подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт