Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 353
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, имам въпрос за нова пералня този модел: https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/ … 00000000000741803

При пране, когато в барабана има дрехи и вода, се чува много странно - силно тракане. Без вода, когато програмата за пране стартира и пералнята с тегли прането, тракането го няма. Много странно тракане, не съм чувала такова при други перални, били те и много евтини и скъпи.

Монтирана е коректно. Не съм следила темата до сега, за имам наблюдения дали е коментиран подобен проблем.
Едно като "чук, чук, чук"-само докато се върти барабана ли? Чува се, че идва само от едната страна на уреда?

# 481
  • в 1001-та нощ
Точно така. От ляво.

# 482
Това, с много голяма вероятност, е един маркуч, който чука в страничните стени. Не  е повреда. Може да се намести, за да не ви дразни, но ако е в гранция, не е добре да я отваряте. Има и голяма вероятност сам да си се намести от вибрациите и да спре да чука. Не се тревожи.

# 483
  • в 1001-та нощ
Благодаря много!

# 484
  • София
А ако е в гаранция не може ли да викне, който трябва да го намести.

# 485
Може, но се заплаща.
От личен опит го казвам. Всяко нещо, което не е повреда, а по "желание" на потребителя, докато уредът е под гаранция, се плаща по съответния ценоразпис.

# 486
Здравейте!
Аз имах същия проблем на нова двумесечна пералня.Обадих се в сервиза,дойдоха техници,оказа се,че на въпросното маркуче е забравена да му се направи смазка/поне така казаха/.Оправиха го на място,за 5 мин.работа.Така,че ако уреда е гаранционен,според мен се свържете с техниците.

# 487
  • в 1001-та нощ
Гаранционна е, аз още вчера пуснах тикет за сервиз. Обаче днес пак я пуснах и отидох да я слушам. В началото тръгва без вода - барабанът се върти да претегли прането и да дозира колко перилен препарат да се сложи. В този момент няма никакъв шум.

След това започва малко по малко да пълни вода и пак няма шум. И вече, като се понапълни с колкото вода е преценила, прането се намокря и при въртенето - пада от високо и се удря по барабана и това страшно кънти. Уж прането е нещо меко, макар и мокро. Никога не бих допуснала, че е възможно.

Като цяло е доста шумна. Някакви механизми като тракат отвътре - е много шумно. Явно си е такъв начинът им на работа на тези перални. Ползвала съм и доста евтини перални (за по 300 - 400 лв.) и няма такова нещо. Много необичайни шумове има и съм много изненадана. Честно казано - не мога да кажа, че е много дразнещо, но мъжът ми е бесен и иска да я връща. А реално той я избира и дума не даде аз да разгледам дори опции. Иначе аз естествено щях да попитам за препоръка.

# 488
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с АЕГ, вече трети месец я ползвам. Миналият ден сложих едно чувалче на детето, заедно с пижамката и още 2-3 дрешки да се изперат, понеже се беше напишкала. И при мен се чуваше как пада чувалчето. Да не би дрехите да са малко или да има някоя по-тежка?

# 489
  • София
Може, но се заплаща.
От личен опит го казвам. Всяко нещо, което не е повреда, а по "желание" на потребителя, докато уредът е под гаранция, се плаща по съответния ценоразпис.
А 100%ли сме сигурни, че е гова преди да дойде техник и да види? И по принцип не следва да е платено.

# 490
  • в 1001-та нощ
Аз съм с АЕГ, вече трети месец я ползвам. Миналият ден сложих едно чувалче на детето, заедно с пижамката и още 2-3 дрешки да се изперат, понеже се беше напишкала. И при мен се чуваше как пада чувалчето. Да не би дрехите да са малко или да има някоя по-тежка?

Не ми изглежда празна. Прането е без копчета - хавлии и разни подобни. Все едно трака град по прозореца. Вчера с друго пране беше същото.

Ето видео: https://staging.streamable.com/9dk0gn?src=player-page-share

# 491
  • София
Ами шумнинко и думка дрехите... Поне дано да ги бере добре с толкоз блъскане.

# 492
Не ми изглежда празна. Прането е без копчета - хавлии и разни подобни. Все едно трака град по прозореца. Вчера с друго пране беше същото.

Не ми звучи като дефект, а като “нормалната” работа на този уред.

BTW — много ми се вижда пяната за фазата на изпиране. Дозиран ли е правилно препаратът?

# 493
  • Deutschland/HE
Като я сравнявам с 11годишното АЕГ и Бош, който ползвам сега, този шум не е обичаен.

# 494

Аз не чувам нищо нередно. Дори не е маркучът, з акойто си мислех. Просто зле изолиран уред. Не знам защо мъжът ти се запънал точно за Горенье, но нищо де-дано пере добре.

Общи условия

Активация на акаунт