Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 643
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Пловдив
Цитат
Къде "под маншнона"? Самия маншон, долу, в процепа ли е черен?

Ами все едно ще сваляте маншона да го махате-ама не самия маншон,ами улея под него между барабана -т.е няма общо с маншона Sad

# 226
Това би трябвало да е казана и/или част от барабана. Това черно нещо, като го минеш с гъба/салфетка/ръка, пуска ли чернилка? Ако да, значи трябва да си почистиш пералнята на 90оС със силен препарат. HG имат такъв, прахообразен. Може да се наложи да пуснеш няколко последователни цикъла с него, докато се изчисти напълно.

# 227
  • гр.Пловдив
Това е след въртене с 2 таблетки за съдомиялна ,маншона ми е за смяна ,няма миризми и не пуска лекета .Въртя на 90градуса по 3 часа
Но улея под маншона си остава с тиня - след чистене на ръка с твърда гъба със сода и оцет става долу-горе Frowning1

# 228
Това бялото е казанът. Петната по маншона може да пробваш да почистиш с доместос/белина. Останалото, щом след като го почистиш, пак се появява, говори за наслоена мръсотия във вътрешността на пералнята. Пробвай с препарата на HG - 248. Той е по-силен от таблетките.

# 229
  • Варна
Какво ще рече "настройте на програма за цветно пране"? Само за такава програма не бях чувала...

# 230
О, едно време перлите имаха програми цветно силно замърсено, цветно нормално, и за тях смяна и на температура.

# 231
Здравейте.
Налага ни се да си купим друга пералня.
Сегашната Самсунг лагерите са заминали.
Спряхме се на пералня Канди модел CO 474TWM6/1-S  1400 оборота ,7 кг със 6 г пълна гаранция. 11 г на мотора гаранция.
Във Технополис я има за 549 лв
Дали някоя дама има въпросната пералня и дали е доволна .

# 232
Здравейте.
Спряхме се на пералня Канди модел CO 474TWM6/1-S  1400 оборота ,7 кг със 6 г пълна гаранция. 11 г на мотора гаранция.
Гаранцията на мотора нищо не значи. Гаранцията на платката, която го управлява не е 11 години, а колкото е общата гаранция. Ако тя изгори от токов удар, никаква гаранция не покрива тази щета. Не се лъжете по тези трикове.

# 233
  • гр.Пловдив
Имам Канди от 2010г ,модела е 8кг А++,никакви проблеми не е правила,а  в Пловдив водата е ужас,само й пускам на 3-4 месеца по 2 таблетки за съдомиялна в барабана
Модела е GC1081D2

# 234
И пак ще стигнем до разговора за качеството на Канди, Индезит и прочие марки от 2010 г и сегашното Simple Smile
И аз имам стара Индезит, работила над 20 години без какъвто и да е ремонт или проблем и свалена от експлоатация напълно здрава, но сега не бих повторила такава марка.
Качествени материали, детайли, сглобка и прочие, не се постигат на ниска цена. Програми могат да включат всякакви, ама издръжливост и надеждност да са съмнителни.
Всеки да си преценява приоритетите, но и да внимава да не излезе евтиното като на англичаните.

# 235
Здравейте.
Гаранцията на мотора нищо не значи. Гаранцията на платката, която го управлява не е 11 години, а колкото е общата гаранция. Ако тя изгори от токов удар, никаква гаранция не покрива тази щета. Не се лъжете по тези трикове.
[/quote
Аз за това питам за да знам на какво да се насоча.
Вие например каква пералня бихте ми препоръча ли

# 236
Здравейте.
Спряхме се на пералня Канди модел CO 474TWM6/1-S  1400 оборота ,7 кг със 6 г пълна гаранция. 11 г на мотора гаранция.

Избира се според бюджет. Не зная какъв имате. Една пералня за 500 лв и една за 1500 все перат, но по много различен начин и имат много различен живот.
Това Канди си е някаква слим-ка, която е много зле с баланса.
Това, че някой е казал колко му е добре старата пералня, нищо не значи. Те всички бяха добре едно време. Гледа се сега какво има на пазара и с какво качество е.

# 237
Здравейте.
Спряхме се на пералня Канди модел CO 474TWM6/1-S  1400 оборота ,7 кг със 6 г пълна гаранция. 11 г на мотора гаранция.

Избира се според бюджет. Не зная какъв имате. Една пералня за 500 лв и една за 1500 все перат, но по много различен начин и имат много различен живот.
Това Канди си е някаква слим-ка, която е много зле с баланса.
Това, че някой е казал колко му е добре старата пералня, нищо не значи. Те всички бяха добре едно време. Гледа се сега какво има на пазара и с какво качество е.
Сегашната пералня е Самсунг 1200 оборота 7 кг.
2 г гаранция имаше.Купена 500 лв 2020 г март месец.
А тази Кенди е 549 лв 7кг 1400 оборота.
Търся пералня до към 600 лв защото все пак е зима и е огромен разход .

# 238
Сегашната пералня е Самсунг 1200 оборота 7 кг.
2 г гаранция имаше.Купена 500 лв 2020 г март месец.
А тази Кенди е 549 лв 7кг 1400 оборота.
Търся пералня до към 600 лв защото все пак е зима и е огромен разход .
А не смятате ли, че като през 2-3 години давате по около 500 - 600 лв. за пералня, всъщност плащате прекалено скъпо и не разполагате с надежден уред?
Има техника на изплащане - разгледайте оферти и купете нещо читаво, така че да имате относително спокойствие за следващите около 10 години, защото ако теглите чертата, ще видите, че за период от десетина години сте дали около 3000 лв., вместо да инвестирате еднократно около 1500 лв.

Евтиното ВИНАГИ излиза скъпо.

# 239
  • до най-прекрасния мъж
И аз бих посъветвала нещо на изплащане. Има читави перални за около 800 лв. Един Електролукс може би бил по-добър избор от Канди. За съжаление качеството на Индезит, Канди, Уърпул не е това, което беше.
Да пиша и тук - моят 14-годишен Електролукс оживя срещу няма и 40 лв и половин час труд на ММ. Оказаха се четки на мотора, които сменихме и отново работи. Сега заминава заслужено в пенсия на вилата, където ще пере по 1-2 перални месечно.

Общи условия

Активация на акаунт