Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 843
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • до най-прекрасния мъж
Ааа, и аз събирам повече, не е само една. Исках да кажа, че си се пълни цялата без проблем, рядко пера непълна пералня. Цветни, светли, на детето, кърпи и бельо, спално бельо, някоя покривка на дивана, якета или нещо друго обемно и ето ти 5-6 седмично. Но голямата определено е по-добре от малката. Преди перях по минимум 7-8 седмично, да не и повече, защото прането не ми се събираше в една и често слагах по две от вид.  Сега си пера спокойно спалното бельо от двете спални в една пералня и съм доволна.

# 316
След много години вярна служба комбинираната ни пералня със сушилна май е ва път да се развали. Проблемът е, че мястото е по-плитко и трябва да е 45см дълбока. Няма възможност за два уреда, така пак се търси такава комбинирана и по-плитка. Прегледах какво предлагат Бош, но няма такава.
Моля за някакви насоки къде да търся.

# 317
Haier и LG имат такива модели. Никоя няма да ви служи дълги години-ще е добре ако изкарат 4-5. Няма да намерите здрав уред с такъв размер.

# 318
Благодаря. За други размери или два уреда ще трябва сериозно да се кърти. Тази е 25 годишна Зероват. Ще се надявам пак на късмет.

# 319
Благодаря. За други размери или два уреда ще трябва сериозно да се кърти. Тази е 25 годишна Зероват. Ще се надявам пак на късмет.
Вече няма такива перални за съжаление.
Не се надявайте на късмет, за да не се разочаровате.

# 320
Dincho, не може ли да купите отделна пералня слум модел, а някъде другаде купите нормална сушилня. Аз така направих, даже СМ Ена другия край на етажа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 321
Благодаря, но няма такава възможност. Перспективата да разбия цяла баня и коридор, за да се направят мръсен канал и извод на вода, за момента не ми е опция. Ще продължа с търсенето на такава нестандартна машина.

# 322
Благодаря, но няма такава възможност. Перспективата да разбия цяла баня и коридор, за да се направят мръсен канал и извод на вода, за момента не ми е опция. Ще продължа с търсенето на такава нестандартна машина.
За съвременните СМ не е нужно да са свързани с канал. Моята също не е. Ще изсипвате водата от чекмеджето в мивката в банята или кухнята.

# 323
Можеш да си вземеш само слим-пералня, а сушилнята да си е нормална и поставена на друго място в жилището. Само ток ѝ трябва, за да работи.

# 324
Здравейте,
Предстои ни смяна на пералня и сушилня. Спряла съм се на марката Хайер. Досега сме били с 7кг пералня и сушилня. Може ли да ни дадете малко информация, мнения и впечатления от продуктите на Хайер. Благодаря предварително!
Тъкмо сега ще питам за сервиз на пералня Haier. Върши добра работа всъщност и постоянно я ползваме но стана шумна напоследък, на година и няколко месеца е. Модела е HW80-B14979.

Та в момента определено е по-шумна при центрофуга от когато я пуснахме за пръв път и се усещат повече вибрации, но кога е достатъчно шумна за да се оправдае гаранционно обслужване според вас? От Технополис е купена, как протича там процеса, обаждам се и те изпращат човек на адрес да я погледне ли?

Ъпдейт по гаранционното обслужване на Haier от Технополис Варна. Тази марка за град Варна заедно с тези останали марки(CANDY HOOVER ZEROWATT HAIER BEKO LG AEG ELECTROLUX ZANNUSI IROBOT BRAUN TEFAL KRUPS ROWENTA BOSCH ARISTON SNAIGE VESTFROST) се обслужва от БГ-СЕРВИЗ ООД, 070010218. Процедурата е, обаждате се по телефона, те ви записват в списък и ви казват да изчакате да ви се обади свободен екип и да ви каже кога ще дойде на адрес за ремонта. На 02.01.2024 сутринта се обадих по телефона и ми казах че съм записан да чакам обаждане когато излезе свободен екип. Днес сме 13.01.2024 и никой не е звънял. Представете си ако пералнята ми не работеше и ги чаках да дойдат.

Да, ако не ми работеше пералнята най-вероятно щях да съм им звънял вече 10 пъти и да се карам с тях но тя си работи, само си мисля че може да има проблем с лагерите, което не е сигурно, може и от претоварване от време на време да става така шумна при центрофугиране. Така или иначе обслужването е неразумно бавно на тази фирма и трябва да се има в предвид.

Днес БГ-СЕРВИЗ ООД дойдоха за гаранционно обслужване на пералня за която им се обадих на 02.01.2024, като на 25.01 се обадиха и казаха да ги очаквам на 26.01 след обяд но никой не дойде нито се обади. Техника им днес каза че били рекордно заети този месец, че понеже моя проблем не бил критичен са ме отлагали, и че попринцип ако била отказала напълно пералнята до седмица от заявката идвали винаги.

# 325
  • София /Абсурдистан
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/ … 00000000020012620
Здравейте! Може ли мнение за този модел.
След 11г вярна служба Електролукс-а реши да ме напуска, а аз реших да го заменя с ново. Нямам място за по-голяма пералня. Програмите на това Горение ме устройват напълно.

# 326
  • Варна
След много години вярна служба комбинираната ни пералня със сушилна май е на път да се развали. Проблемът е, че мястото е по-плитко и трябва да е 45см дълбока. Няма възможност за два уреда, така пак се търси такава комбинирана и по-плитка. Прегледах какво предлагат Бош, но няма такава.

А какво й има, че не може да се подменят амортизираните части? При много от марките и моделите на пазара може да се комбинират компоненти. Така е при автомобили, хлебопекарни, печки, перални... Щом е изкарала толкова много години, поинтересувайте се какво може да се направи и ще изкара още толкова. Попитайте във форуми за подобна техника, попитайте в сервизи по интернет. Ако е нужна специфична и рядка част, потърсете от сайтове в чужбина. Ще си спестите главоболия и значително по-големи разходи.

# 327
След много години вярна служба комбинираната ни пералня със сушилна май е на път да се развали. Проблемът е, че мястото е по-плитко и трябва да е 45см дълбока. Няма възможност за два уреда, така пак се търси такава комбинирана и по-плитка. Прегледах какво предлагат Бош, но няма такава.

А какво й има, че не може да се подменят амортизираните части? При много от марките и моделите на пазара може да се комбинират компоненти. Така е при автомобили, хлебопекарни, печки, перални... Щом е изкарала толкова много години, поинтересувайте се какво може да се направи и ще изкара още толкова. Попитайте във форуми за подобна техника, попитайте в сервизи по интернет. Ако е нужна специфична и рядка част, потърсете от сайтове в чужбина. Ще си спестите главоболия и значително по-големи разходи.

Благодаря, поправена е вече. Имам доста добър техник за перални. И той каза, че ще изкара още няколко години.

# 328

Благодаря, поправена е вече. Имам доста добър техник за перални. И той каза, че ще изкара още няколко години.
Здравейте да попитам от София ли сте.

# 329
Танчето_30, да.

Общи условия

Активация на акаунт